Το καθημερινό sex φέρνει προαγωγή

Ερευνα έδειξε ότι όσοι είχαν οργασμό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ήταν πιο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και ανέβαιναν πιο εύκολα βαθμίδες

Ερευνα έδειξε ότι όσοι είχαν οργασμό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ήταν πιο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και ανέβαιναν πιο εύκολα βαθμίδες

Η προαγωγή περνά από το κρεβάτι, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε! Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που φτάνουν σε οργασμό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι πολύ πιο πιθανό να απολαμβάνουν τη δουλειά τους, να δουλεύουν σκληρά και να αναβαθμιστούν στην ιεραρχία. Επίσης, επιτυγχάνουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής.

«Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης, που περιλαμβάνει καλή σεξουαλική ζωή, βοηθά τους υπαλλήλους να είναι χαρούμενοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, γεγονός που ωφελεί τόσο τους ίδιους όσο και τους εργοδότες τους» εξηγεί ο Κιθ Λίβιτ, αναπληρωτής καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ορεγκον.

Επιμένει δε ότι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνά του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, σε μια εποχή όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να ασχολούνται με την εργασιακή ηλεκτρονική αλληλογραφία ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός γραφείου, οπότε δεν μπορούν να μείνουν απερίσπαστοι ακόμα και στις πολύ προσωπικές στιγμές τους. Για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο του σεξ στη δουλειά, οι ερευνητές παρακολούθησαν 159 παντρεμένους εργαζομένους για διάστημα δύο εβδομάδων, ζητώντας τους να συμπληρώνουν δύο ερωτηματολόγια κάθε ημέρα.

Θετική διάθεση

Από τις απαντήσεις τους προέκυψε ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι που έκαναν σεξ είχαν πιο θετική διάθεση την επόμενη ημέρα. Τα υψηλά επίπεδα καλής διάθεσης το πρωί παρατηρήθηκε ότι οδηγούσαν σε μεγαλύτερη αφοσίωση στη δουλειά και σε μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το αποτέλεσμα αυτό, που διαπιστώθηκε ότι είχε διάρκεια τουλάχιστον 24 ωρών μετά το σεξ, ήταν εξίσου εμφανές σε άνδρες και σε γυναίκες.

«Αυτό το συμπέρασμα μας υπενθυμίζει ότι το σεξ έχει κοινωνικά, συναισθηματικά και σωματικά οφέλη, και είναι σημαντικό να το κάνουμε προτεραιότητα» δηλώνει ο καθηγητής Λίβιτ, που καταλήγει λέγοντας: «Απλά βρείτε χρόνο για αυτό». Η έρευνα έρχεται να δικαιώσει -αν μη τι άλλο- την πρόταση μέλους τοπικού συμβουλίου στη Σουηδία, που πρότεινε να δοθεί το πράσινο φως στους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης να χρησιμοποιούν μία εργατοώρα τους κάθε εβδομάδα για σεξ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ