Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Το πολυκατάστημα που κάνει τους μασόνους «μοντελάκια»

Ιπποτικές στολές και πακέτα προσφορών (!) για νέα μέλη της Μεγάλης Στοάς

Ιπποτικές στολές και πακέτα προσφορών (!) για νέα μέλη της Μεγάλης Στοάς

Η πρώτη υπεραγορά με… τεκτονικά προϊόντα στη χώρα άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο επιβλητικό κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας! Ρούχα, γάντια, περιζώματα, κοσμήματα, ιπποτικές στολές και ξίφη είναι μερικά από τα δεκάδες είδη που προσφέρει στους απανταχού τέκτονες το κατάστημα Ακακία Regalia, που βρίσκεται επί της οδού Σουρμελή 2, στο κέντρο της πόλης

Οι συνεδρίες και οι τελετουργίες των απανταχού τεκτόνων απαιτούν συνήθως ρούχα και αξεσουάρ που δεν υπάρχουν στα συνηθισμένα καταστήματα. Με το σκεπτικό αυτό ο Χρήστος Σχοινοχωρίτης τόλμησε εν μέσω κρίσης να ανοίξει ένα κατάστημα με εξειδίκευση στη λεγόμενη «regalia», δηλαδή στα ενδύματα, στα κοσμήματα και τα αντικείμενα από μπρούντζο, τα οποία χρησιμοποιούνται στις διάφορες τελετές που διεξάγονται μέσα στις στοές.

dkjljkl

Ο κ. Σχοινοχωρίτης δεν είχε πρόβλημα να υποδεχθεί στο κατάστημά του και να μιλήσει στην «Espresso», τονίζοντας εξαρχής ότι είναι «τέκτονας και όχι μασόνος» και πως «οι τέκτονες δεν έχουν κανέναν λόγο να κρυφτούν». Οπως αναφέρει, το Ακακία Regalia λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, ενώ παλαιότερα ο ίδιος είχε την εκμετάλλευση του κυλικείου που βρίσκεται στο παρακείμενο κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας.

«Η ιδέα προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι υπήρχε έλλειψη ενός τέτοιου καταστήματος, όπου θα μπορούσες να δεις από κοντά αυτά τα τεκτονικά προϊόντα» λέει ο επιχειρηματίας και εξηγεί: «Τότε υπήρχε μόνο η δυνατότητα να τα παραγγείλεις μέσω ίντερνετ. Ομως, όταν έρχονταν τα προϊόντα βρισκόσουν προ εκπλήξεως, καθώς άλλα σου διαφημίζουν και άλλα σου στέλνουν, συν το ότι πληρώνεις και πολλά λεφτά. Τότε είπα ότι, αφού δεν υπάρχει τέτοιο μαγαζί, θα το ανοίξω εγώ».

d 18

Τα προϊόντα που αντικρίζει κανείς στο εσωτερικό του καταστήματος ποικίλλουν: από καρφίτσες για το πέτο έως ιπποτικές ενδυμασίες μαζί με το ξίφος του Αγίου Ιωάννη! Επίσης υπάρχουν γάντια, γραβάτες, περικάρπια, δαχτυλίδια, σεντούκια και άλλα αντικείμενα διακοσμημένα με τον γνώμονα, το σύμβολο του τεκτονισμού, ενώ δεν λείπουν και τα πακέτα προσφορών! Για παράδειγμα, το «πακέτο εισδοχής νεομυηθέντος» στοιχίζει 35 ευρώ συν ΦΠΑ και περιλαμβάνει γάντια, περίζωμα (χαρακτηριστικό ένδυμα των τεκτόνων), χειραψία (γλυπτό), βιβλία, γραβάτα, τσάντα και σήμα πέτου.

Ο κ. Σχοινοχωρίτης σημειώνει ότι τα τεκτονικά προϊόντα που πουλά «καλύπτουν τις ανάγκες όλων των τεκτόνων, όλων των βαθμών και όλων των συστημάτων που λειτουργούν στη χώρα μας». Μάλιστα, εδώ και μισό χρόνο δημιούργησε και ηλεκτρονικό κατάστημα (akakia.info) προκειμένου να καλύψει και τους τέκτονες της περιφέρειας, ενώ πριν από έναν μήνα έφτιαξε και την αγγλόφωνη έκδοση του e-shop που απευθύνεται στους τέκτονες του εξωτερικού.

mg 6034

Σε ό,τι αφορά την προέλευση των προϊόντων, ο κ. Σχοινοχωρίτης αναφέρει ότι συνεργάζεται με τρία τεκτονικά εργοστάσια στην Αγγλία και την Αμερική, αλλά στη συντριπτική τους πλειονότητα κατασκευάζονται στην Ελλάδα: «Προτιμώ να δίνω δουλειά σε Ελληνες, τέκτονες και μη, παρά να τα φέρνω από το εξωτερικό και απλώς να τα πουλάω εδώ».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...