«Μπουμπούκι» έφτιαξε κόμμα!

Απίστευτη γκάφα από το υπουργείο Εσωτερικών που επέτρεψε σε ισοβίτη να ιδρύσει πολιτικό φορέα

Απίστευτη γκάφα από το υπουργείο Εσωτερικών που επέτρεψε σε ισοβίτη να ιδρύσει πολιτικό φορέα

Ενας βαρυποινίτης κατάφερε να ρεζιλέψει το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου, εξασφαλίζοντας την έγκρισή του για την ίδρυση πολιτικού κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι τρόφιμοι των κεντρικών φυλακών!

Πρωταγωνιστής της απίστευτης υπόθεσης, που έχει προκαλέσει θυμηδία αλλά και σάλο στη μεγαλόνησο, είναι ο 67χρονος ισοβίτης Ανδρέας Ονουφρίου, που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει την ίδρυση πολιτικού φορέα, ξεγελώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά τις… τρόλαρε κιόλας, βαφτίζοντας το κόμμα Κίνημα Δικαιοσύνης!

Την πρωτοφανή υπόθεση αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κάνοντας λόγο για «απίστευτη γκάφα», στην οποία υπέπεσε τον περασμένο Νοέμβριο η Υπηρεσία Εφόρου Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων, όταν ενέκρινε την αίτηση εγγραφής του νέου πολιτικού φορέα. Ο Ονουφρίου είχε καταδικαστεί το 1996 για απόπειρα δολοφονίας ενός δικαστή στη Λεμεσό, ενώ το 2015 κρίθηκε ένοχος για απόπειρες φόνου τεσσάρων αστυνομικών και για κατοχή και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών!

Οπως διαπιστώθηκε, κανένας αρμόδιος δεν αντιλήφθηκε ότι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος ήταν ο πασίγνωστος Κύπριος ισοβίτης, καθώς στην αίτησή του ο Ονουφρίου είχε αποκρύψει ότι έχει καταδικαστεί δύο φορές για σοβαρά εγκλήματα, ενώ ως διεύθυνση κατοικίας είχε δηλώσει το σπίτι όπου διέμενε προτού «μετακομίσει» στις κεντρικές φυλακές!

Ανακάλεσαν την εγγραφή

Τελικά, οι αρμόδιοι κατάλαβαν το λάθος και ανακάλεσαν την εγγραφή του Κινήματος Δικαιοσύνης, ενώ ο βαρυποινίτης «πρόεδρος» κλήθηκε να επιστρέψει το πιστοποιητικό εγγραφής.

«Εν όψει του γεγονότος ότι αποκρύψατε την καταδίκη σας σε ισόβια ποινή φυλάκισης, καθώς και τη διεύθυνση διαμονής, τόσο εσάς προσωπικά όσο και άλλων μελών της ηγεσίας του κόμματός σας, που καταδεικνύει δόλο ή απατηλή ενέργεια, ο έφορος αποφάσισε την ανάκληση της εγγραφής του κόμματος.
Στη λήψη της απόφασης αυτής συνηγόρησε και το γεγονός ότι εσείς, ο αναφερόμενος ως πρόεδρος του κόμματος, έχετε καταδικαστεί πλειστάκις, και μάλιστα για τα αδικήματα της απόπειρας φόνου δις, κατοχής εκρηκτικών υλών, απόδρασης, κατοχής πυροβόλων όπλων κ.ά., που εγείρουν ερωτηματικά για τη σοβαρότητα του σκοπού και των επιδιώξεων του κόμματος, το οποίο μάλιστα θέλει να φέρει την επωνυμία Κίνημα Δικαιοσύνης» αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε επιστολή του προς τον Ονουφρίου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ