Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

«Χρυσή» κομπίνα από 50χρονο, που τσέπωσε πάνω από 700.000 ευρώ για εταιρία-φάντασμα με εμφιαλωμένο νερό

Τσέπωσε πάνω από 700.000 ευρώ πείθοντας τα θύματά του ότι… δροσίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη θα θησαύριζαν σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Το νερό «τσουρούφλισε» για τα καλά 17 πολίτες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έπεσαν θύματα ενός απατεώνα, ο οποίος υποσχόταν τεράστια κέρδη σε όσους αποφάσιζαν να αγοράσουν μετοχές εταιρίας με δραστηριότητα την εισαγωγή εμφιαλωμένου νερού στην Ινδία!

Ο 50χρονος κατηγορείται ότι τσέπωσε πάνω από 700.000 ευρώ πείθοντας τα θύματά του ότι… δροσίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη θα θησαύριζαν σε σύντομο χρονικό διάστημα! Για να στήσει την πρωτοφανή απάτη, ισχυριζόταν ότι είχε σπουδάσει στην Αμερική, όπου -όπως έλεγε- είχε καταφέρει να δημιουργήσει διασυνδέσεις με υψηλά ιστάμενους Ινδούς αξιωματούχους.

Στα ανυποψίαστα θύματά του έλεγε ότι με τις γνωριμίες αυτές η επένδυση στην εισαγωγή νερού στη συγκεκριμένη χώρα θα είχε σίγουρο αποτέλεσμα. Υποστήριζε, μάλιστα, ότι το «όχημα» για την επένδυση θα ήταν μια επιχείρηση που διατηρούσε, με έδρα στην Κύπρο. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι ήταν να αγοράσουν μετοχές της εταιρίας του και θα είχαν άμεσο, μεγάλο οικονομικό κέρδος. Για να γίνει ακόμη πιο πειστικός, τους έδινε και μια υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωσή του να μεταβιβάσει τις μετοχές της.

Η δράση του απατεώνα φέρεται ότι άρχισε στα τέλη του 2010 και επί πέντε ολόκληρα χρόνια, έως τον Οκτώβριο του 2015, είχε «μαδήσει» 17 ανυποψίαστους πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, καταφέρνοντας να τους αποσπάσει 771.700 ευρώ! Η απάτη αποκαλύφθηκε, καθώς ο καιρός περνούσε και οι επίδοξοι επενδυτές δεν έβλεπαν ούτε ένα ευρώ! Ψάχνοντας την άκρη, έμαθαν ότι η εταιρία του 50χρονου τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης και δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα! Τότε τα θύματα κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, που έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφαλείας έκαναν έρευνα και ταυτοποίησαν ως δράστη τον 50χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που θα αποφασίσει για την τύχη του.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....