Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

«Φρένο» στην υπόθεση Γιακουμάκη

Εγκυος και η δεύτερη δικαστική λειτουργός που είχε αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του σπουδαστή Γιακουμάκη

Για ακόμα μια φορά καθυστερεί η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού η νέα ανακρίτρια, η οποία είχε διοριστεί για να αντικαταστήσει την έγκυο ανακρίτρια που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, έμεινε κι αυτή… έγκυος!

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Σε πέντε ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο 20χρονος Ρεθυμνιώτης σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, με κομμένες τις φλέβες του δεξιού χεριού του. Ωστόσο, δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το δικαστήριο έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση τον πρώην διευθυντή της σχολής.

Μιλώντας στην «Espresso», ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, εξέφρασε για ακόμα μία φορά τον προβληματισμό του για την πορεία της ανάκρισης: «Πέραν του βασικού ανακριτή, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με απίστευτη δουλειά, αφού ασχολείται με τις υποθέσεις ολόκληρης της Ηπείρου, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι απαραίτητη η βοήθεια ενός ακόμα. Ομως, η ανακρίτρια που είχε διοριστεί για να τρέξει τις υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Βαγγέλη, έμεινε κι αυτή έγκυος! Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η υπόθεση θα μείνει στάσιμη, καθώς ο αξιόλογος ανακριτής θα μείνει πάλι μόνος και αντιμέτωπος με έναν τρομερό όγκο υποθέσεων»!

Από το μηδέν

Ετσι, θα δοκιμαστούν για ακόμη μια φορά οι αντοχές των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέα και Μαρίας, και των αδερφών του Ελένης και Πέτρου, αφού, εφόσον οριστεί νέος δικαστικός λειτουργός, θα πρέπει να ενημερωθεί εξαρχής από την προκάτοχό του και φυσικά να μελετήσει από το μηδέν την ογκωδέστατη δικογραφία με τις αμέτρητες πτυχές της!

Ο 20χρονος σπουδαστής είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 15ης Μαρτίου 2015 μέσα σε χωράφι με βάτα, 37 μέρες αφότου είχαν χαθεί τα ίχνη του. Φορούσε το γνωστό από τις φωτογραφίες φούτερ με την κουκούλα και τη χαρακτηριστική στάμπα ITALIA, ενώ το σώμα και κυρίως το πρόσωπό του είχαν παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων που είχε δεχτεί το πτώμα του τις ημέρες της εξαφάνισής του.

—-

qwe4tytrΣυγκινητικό τραγούδι της Αντιγ. Κατσούρη, αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Βαγγέλη 

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το τραγούδι της Αντιγόνης Κατσούρη, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με σεβασμό και ευαισθησία, η νεαρή ερμηνεύτρια υποκλίθηκε καλλιτεχνικά στον αδικοχαμένο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο την προηγούμενη χρονιά. Το τρυφερό κομμάτι, με στίχους που μιλάνε στην καρδιά, επανακυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

«Είναι μια “καταγγελία” ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και σε κάθε μορφή βίας, εμπνευσμένο από τον Κρητικό σπουδαστή. Το μυαλό μου τη στιγμή που έγραφα τους στίχους “έτρεχε” στα χωράφια της περιοχής, εκεί όπου βρέθηκε νεκρός ο σπουδαστής» λέει στην «Espresso» η στιχουργός, η οποία μεγάλωσε στα Γιάννενα, και συνεχίζει: «Αυτό που περιγράφει το ρεφρέν “Και ψάχνω από δω και ψάχνω από κει και τίποτα πια δεν μου μένει, και τρέχω από δω και τρέχω από κει, μα οι δρόμοι είναι όλοι κλειστοί” έχει διπλό νόημα. Αφορά τον Βαγγέλη, αλλά απευθύνεται και στην οικογένειά του, που τον έψαχνε παντού όσο ήταν αγνοούμενος». Εκείνο που ταράζει περισσότερο την Αντιγόνη είναι το γεγονός ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια πίσω από τον χαμό του Βαγγέλη.

Η νεαρή ερμηνεύτρια, η οποία είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται παράλληλα ως συμβολαιογράφος, δεν κρύβει πως στο σχολείο της είχε πέσει και η ίδια θύμα bullying.

«Φαινόμουν διαφορετική»

«Ορισμένοι συμμαθητές μου δεν ήταν μαθημένοι στο διαφορετικό. Ημουν ένα ευγενικό, ευαίσθητο παιδί, δεν μιλούσα πολύ και δεν έβριζα, όπως εκείνοι. Δεν ταυτιζόμουν μαζί τους στα πρότυπα της εποχής, ούτε καν στα τραγούδια. Αυτό με έκανε στα μάτια τους… διαφορετική» αποκαλύπτει η Αντιγόνη, η οποία στα έξι της είχε πάρει μέρος σε εκπομπή ταλέντων της ΕΡΤ ως παιδί-θαύμα.

Οι πρώτοι που άκουσαν το τραγούδι «Αδεια σιωπή» ήταν οι γονείς της. «Εκλαψαν, κι αυτό με έκανε να σκεφτώ πως έπρεπε να πάει παραπέρα» υποστηρίζει η Αντιγόνη, η οποία θα συμπεριλάβει το κομμάτι στο νέο της CD, το τέταρτο κατά σειρά, ενώ ετοιμάζει νέες εμφανίσεις μετά τις συνεργασίες της με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Νικολάου και Βασίλη Καζούλη.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...