Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Φέρνω ταπεράκια στη δουλειά»

Η έμπειρη δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μιλά για την εκπομπή στην ΕΡΤ 2 «Γεύσεις από Ελλάδα»

Τι γίνεται όταν μια δημοσιογράφος με θητεία 17 χρόνων στην ενημέρωση, εκ των οποίων τα 15 στην αρχισυνταξία εκπομπών της ΕΡΤ με τους Ελλη Στάη, Μαρία Χούκλη, Μανώλη Κοττάκη και Πάνο Χαρίτο, αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μαγειρική on camera; Μια εκπομπή με άποψη, για την οποία οι γυναίκες στη λαϊκή αγορά τής σφίγγουν το χέρι λέγοντάς της πάντοτε έναν καλό λόγο.

Εδώ και τρεις εβδομάδες η δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη παρουσιάζει καθημερινά στις 13.30 (ΕΡΤ2) την πρωτότυπη εκπομπή «Γεύσεις από Ελλάδα».

Παράλληλα κάνει την αρχισυνταξία στο «Focus» του Πάνου Χαρίτου και τα πηγαίνει περίφημα. Μπορεί η διπλή της ενασχόληση -η οποία θα κρατήσει ως τον Ιούνιο- να φαντάζει σε αρκετούς μαραθώνιος, για εκείνη, όμως, η δημιουργία είναι ευτυχία και φυσικά δεν θα άφηνε με τίποτα την ενημέρωση.

Η ιστορία των προϊόντων

«Κανείς δεν ξαφνιάστηκε όταν πρότεινα στη διοίκηση τη δημιουργία μιας μαγειρικής εκπομπής με βάση την ιστορία των προϊόντων, τη φιλοξενία σεφ και διατροφολόγου στο στούντιο, καθώς όλοι ξέρουν ότι μαγειρεύω και φέρνω ταπεράκια στη δουλειά με όσα φαγητά ή γλυκά έχω φτιάξει την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, έχω να πω ότι οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ είναι γενναιόδωροι, καθώς πάντα τα δοκιμάζουν και μου δίνουν συγχαρητήρια» αναφέρει στην «Espresso» η Ολυμπιάδα Μαρία.

Η δημοσιογράφος κατάγεται από την Πάτμο και η γιαγιά της, η οποία είχε εστιατόριο εκεί, την έβαλε από τα… πέντε της στην κουζίνα. «Τότε έμαθα να κάνω το δικό μου παστίτσιο. Η μητέρα μου δεν κάνει κέφι τη μαγειρική. Ωστόσο, όταν μαγειρεύει, βάζει στα φαγητά πολλή αγάπη, γιατί θα τα γευτούν τα δικά της πρόσωπα. Από τη γιαγιά πήρα την τέχνη κι από τη μαμά τη συμβουλή της αγάπης» μας λέει και προσθέτει: «Από τις συνταγές της γιαγιάς που αγαπώ είναι τα λαχανικά στον φούρνο και το ρύζι με τον αστακό. Για να είμαι δίκαιη, την αξία των προϊόντων μού την έμαθαν οι καλόγριες του νησιού. Με συμβούλεψαν ότι τα απλά, λιτά φαγητά με τα κατάλληλα μυρωδικά είναι ένα πλήρες γεύμα. Το ταχίνι με μέλι τη Σαρακοστή “κρατάει” τον άνθρωπο όταν κάνει νηστεία, ενώ τα όσπρια του δίνουν ενέργεια. Τη Λαμπρή το αγαπημένο μου πιάτο είναι το κατσικάκι γεμιστό στον φούρνο με χορταρικά, για το οποίο οι φίλοι γλείφουν τα δάχτυλά τους».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...