Η ενότητα δεν έχει ταχύτητες

Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου από την Ερμιόνη (για το μέλλον της Ευρώπης), με στόχο τα σχέδια των Τουσκ και Γιούνκερ

Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου από την Ερμιόνη (για το μέλλον της Ευρώπης), με στόχο τα σχέδια των Τουσκ και Γιούνκερ

Με τη ρητή δήλωσή του ότι «Ταχύτητες στην ενότητα δεν υπάρχουν», πήρε θέση στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η ίδια θέση θα αποτυπωθεί, μεταξύ άλλων, και στο κείμενο της «Λευκής Βίβλου» και θα υιοθετηθεί στην πανηγυρική Σύνοδο για τα 60 χρόνια της Ε.Ε., στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη.

Ο Π. Παυλόπουλος παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την «κατ’ επανάληψιν» Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη. Στην αντιφώνησή του κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη τάχθηκε κατά της δημιουργίας μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων», που απεργάζεται το «διευθυντήριο» υπό τους Ντ. Τουσκ και Ζ. Κ. Γιούνκερ με τις ευλογίες του Βερολίνου. Παράλληλα, απηύθυνε νέο μήνυμα για ενότητα λέγοντας ότι «η Ιστορία του έθνους μας και του λαού μας έχει καταδείξει ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι» και υπενθυμίζοντας ότι «κάθε διχασμός επέφερε επώδυνα πλήγματα ακόμη και στον εθνικό μας κορμό».

«Ετσι και τώρα έχουμε χρέος, βεβαίως με σεβασμό στην ιδεολογική και πολιτική ιδιαιτερότητα καθεμιάς των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, να πορευθούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο μας και τον λαό μας» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Εθνικά δίκαια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη «διπλής υπεράσπισης» των εθνικών δικαίων και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος:

«Την πορεία μας προσδιορίζει η αταλάντευτη προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό μας δρόμο, δοθέντος ότι ο δρόμος αυτός μας οδηγεί ασφαλώς στην υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος, άρα και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού ιδεώδους, του οποίου οι ρίζες είναι, κατά γενική πλέον ομολογία, ελληνικές» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τα 60 χρόνια από την αφετηρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ιδίως με την ευκαιρία της εμβληματικής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης, την 25η Μαρτίου, είναι να θωρακίσουμε την ενότητά της. Και δεν αρκεί να μείνουμε σε διακηρύξεις. Γιατί ταχύτητες στην ενότητα δεν υπάρχουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ