Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ενοχο μυστικό από τον αστυνομικό που σκότωσε με τρεις σφαίρες οδηγό ταξί!

Οι αντιφάσεις, ο Νίκος Μαζιώτης και το 45άρι του εγκλήματος

Οι αντιφάσεις του αστυνομικού (αναφορικά με το κίνητρό του), που σκότωσε με τρεις σφαίρες τον οδηγό ταξί στην Καστοριά

Σκοτεινό εξακολουθεί να παραμένει για τρίτο 24ωρο το ένοχο μυστικό του 30χρονου ειδικού φρουρού, που έκοψε το νήμα της ζωής του 52χρονου οδηγού ταξί Κοσμά Τζέλιου στην Καστοριά με το ίδιο 45άρι πιστόλι που είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη κατά τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014.

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Ο 30χρονος αστυνομικός ομολόγησε την άγρια δολοφονία, όμως δεν αποκάλυψε το κίνητρό του και έπεσε σε αντιφάσεις.
Στους συναδέλφους του στην Ασφάλεια, που τον συνέλαβαν, υποστήριξε αρχικά πως είχε προσωπικές διάφορες με το θύμα. Ομως στη συνέχεια έκανε στροφή 90 μοιρών, λέγοντας πως ήθελε να τον ληστέψει επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μετά τον πρόσφατο γάμο του με μια 20χρονη κοπέλα από την Καστοριά. Ωστόσο, τα δεδομένα της δολοφονίας δεν φαίνεται να «κουμπώνουν» με τα κίνητρα που επικαλέστηκε.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πήγε με το αυτοκίνητό του στη Νέα Λεύκη, δέκα χιλιόμετρα μακριά από την Καστοριά, και στάθμευσε στην κεντρική πλατεία.

Τον «έπιασε» η κάμερα ασφαλείας

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας, περίμενε για αρκετή ώρα, έχοντας στο οπτικό του πεδίο την πιάτσα των ταξί, περιμένοντας να αποχωρήσουν οι υπόλοιποι οδηγοί και να μείνει μόνος του στην πιάτσα ο άτυχος 52χρονος. Τότε πέρασε μπροστά από ένα περίπτερο που βρίσκεται στο σημείο και η κάμερα ασφαλείας του τον κατέγραψε να επιβιβάζεται στο ταξί του Κοσμά Τζέλιου, από τον οποίο φέρεται ότι ζήτησε να τον μεταφέρει σε μια περιοχή έξω από τη Νέα Λεύκη.

1 376

Ο 30χρονος ζήτησε από τον οδηγό να στρίψει σε έναν χωματόδρομο που οδηγεί στα κτήματα της συζύγου του και σε αποθήκες που ανήκουν στην οικογένειά του. Εκεί φέρεται ότι τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με το προσωπικό του πιστόλι, 45 χιλιοστών, το οποίο είχε δηλωμένο στην υπηρεσία του ως υπηρεσιακό όπλο. Οπως προκύπτει από την εξερεύνηση του χώρου, φαίνεται πως οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και ο 52χρονος βγήκε από το όχημά του, στην προσπάθειά του να γλιτώσει. Ομως ο δράστης τον πυροβόλησε πισώπλατα σε απόσταση 40 μέτρων από το ταξί και στη συνέχεια του έριξε άλλες δύο βολές, στον θώρακα και στο κεφάλι. Μετά βγήκε στον χωματόδρομο και κάλεσε άλλο ταξί από το κινητό του, για να τον μεταφέρει στην πλατεία του χωριού. Οπως κατέθεσε ο δεύτερος οδηγός που τον παρέλαβε, έπιασαν κουβέντα στο ταξί, με τον δράστη να δείχνει ψύχραιμος και άνετος.

Δεν φαινόταν το πρόσωπο

Οι έρευνες των αστυνομικών έφεραν αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η εικόνα που πήραν από την κάμερα του περιπτέρου δίπλα στην πιάτσα των ταξί στη Νέα Λεύκη έδειχνε καθαρά τη σωματοδομή, όχι όμως το πρόσωπο του δράστη. Τη λύση στο μυστήριο έδωσαν οι κάλυκες από το όπλο του εγκλήματος, καθώς στην Καστοριά τέτοιο πιστόλι διέθετε μόνο ο 30χρονος! Αμέσως οι υποψίες έπεσαν στον ειδικό φρουρό, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στις έρευνες για την αναζήτηση του ταξιτζή!

Στο μεταξύ, η οικογένεια του δράστη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος: «Με επίγνωση του μεγέθους του κακού που έγινε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη. Αισθανόμαστε βαθιά το μέγεθος των τραγικών στιγμών της οικογένειας. Ξαφνικά, η περηφάνια για τον ήρωά μας, που με κίνδυνο της ζωής του άσκησε το υπηρεσιακό του καθήκον, έγινε θρήνος για εμάς, την οικογένειά του».

Η βράβευση για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι

fg 2

Από τα αριστεία και τις εύφημες μνείες θα βρεθεί στα κάγκελα της φυλακής, κατηγορούμενος για δολοφονία. Ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο ταξιτζή στην Καστοριά, είχε βραβευτεί το 2014 από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, τον Ιούλιο του ίδιου έτους!
Ο νεαρός αστυνομικός είχε εμπλακεί μαζί με συναδέλφους του στην καταδίωξη του -τότε καταζητούμενου για τρομοκρατικές ενέργειες- αντιεξουσιαστή, ο οποίος είχε εντοπιστεί στο Μοναστηράκι.

Βολή ακριβείας

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός είναι εκείνος που κατάφερε να ακινητοποιήσει τον Μαζιώτη, πυροβολώντας τον με βολή ακριβείας με το ίδιο 45άρι πιστόλι που χρησιμοποίησε για να εκτελέσει τον άτυχο οδηγό ταξί στη Νέα Λεύκη της Καστοριάς!

Ο 30χρονος είχε πυροβολήσει στον ώμο τον καταζητούμενο «αντάρτη πόλης» τη στιγμή που απειλούσε τους αστυνομικούς με προτεταμένο το όπλο του. Η αντίδρασή του επέτρεψε τότε στην Αντιτρομοκρατική να συλλάβει ζωντανό τον υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο εκείνη την εποχή.
Γι’ αυτή την πράξη του ο 30χρονος ειδικός φρουρός τιμήθηκε από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Λίγες ημέρες μετά είχε ζητήσει να μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του, την Καστοριά, επικαλούμενος φόβους για τη ζωή του από ασύλληπτους συντρόφους του Μαζιώτη, που θα ήθελαν να εκδικηθούν.
Για τον τραυματισμό του Μαζιώτη είχε συνταχθεί εκείνη την εποχή σχετική δικογραφία, στην οποία περιλαμβανόταν το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης που είχε γίνει στο όπλο του 30χρονου, το οποίο δεν ήταν το υπηρεσιακό του, αλλά ήταν δηλωμένο στην υπηρεσία του.

Στη βάση δεδομένων

Τα αποτελέσματα είχαν καταχωριστεί στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που ο ειδικός φρουρός γνώριζε. Ομως με το ίδιο όπλο σκότωσε την περασμένη Παρασκευή με τρεις πυροβολισμούς τον άτυχο ταξιτζή, με αποτέλεσμα η βαλλιστική να «δείξει» άμεσα ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και κατά συνέπεια τον δράστη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς κάλεσαν τον 30χρονο να συμμετάσχει στις έρευνες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν πράγματι είχε στην κατοχή του το 45άρι πιστόλι, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...