«Μετανάστες» στο διάστημα τα επόμενα εικοσι χρόνια!!

Το σχέδιο για «αιωρούμενες» αποικίες, που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, οι βιομηχανίες και η άντληση ενέργειας από τον Ηλιο

Το σχέδιο για «αιωρούμενες» αποικίες, που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, οι βιομηχανίες και η άντληση ενέργειας από τον Ηλιο

Ο εποικισμός του Διαστήματος δεν αργεί, αφού χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούν να μετακομίσουν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια σε «αιωρούμενες» αποικίες που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Αυτό ισχυρίζεται ο Τζέρι Στόουν, επικεφαλής ενός σχετικού πρότζεκτ της Βρετανικής Διαπλανητικής Εταιρίας, της μη κυβερνητικής οργάνωσης που από το 1933 προωθεί συστηματικά ό,τι έχει να κάνει με την εξερεύνηση του Διαστήματος.
Και ενώ η ζωή στο Διάστημα μπορεί να μην ελκύει πολλούς, ο Στόουν δηλώνει στον βρετανικό «Independent» ότι μπορεί να είναι πιο υγιεινή σε σύγκριση με αυτήν του πλανήτη μας και θα δίνει τη δυνατότητα στους μετανάστες της Γης να ζουν και να… ψηλώνουν περισσότερο.

Ο Στόουν στη σχετική τοποθέτηση που αναμένεται να κάνει στο Αμπερντίν, στο πλαίσιο της Βρετανικής Εβδομάδας Επιστήμης, θα υποστηρίξει ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα κοντά στο σημείο που θα μπορέσει να δημιουργήσει τέτοιες αποικίες, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που θα αντλήσει από τη Σελήνη και τους αστεροειδείς.

Συνθήκες βαρύτητας

Μιλώντας στον «Independent», είπε ότι οι άποικοι του Διαστήματος αρχικά θα κατασκευάσουν και θα συντηρούν ηλιακά πάνελ που θα παρέχουν ενέργεια στη Γη, μέθοδος που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα πάνελ πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη μας, καθώς δεν θα χάνεται ίχνος ενέργειας από το φίλτρο της ατμόσφαιρας.

Στην πορεία, διάφορες βιομηχανίες μπορεί να μετεγκατασταθούν στο Διάστημα για να εκμεταλλευτούν την έλλειψη βαρύτητας και την ανεμπόδιστη ενέργεια του Ηλιου.

Οι αποικίες αυτές βρίσκονται πάνω σε έναν τεράστιο κούφιο κύλινδρο που θα περιστρέφεται για να δημιουργεί συνθήκες βαρύτητας στους ανθρώπους που θα ζουν μέσα σε αυτόν. Ο Στόουν, ωστόσο, διευκρινίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία, και συγκεκριμένα από τις εταιρίες κατασκευής διαστημόπλοιων, για το κατά πόσο θα επιτευχθεί φτηνή και αξιόπιστη πρόσβαση στο Διάστημα.

Σε ερώτηση, όμως, πότε εκτιμά ότι μπορεί να δημιουργηθεί η πρώτη μεγάλη αποικία, απάντησε: «Αν δεχθούμε ότι θα αρχίσει σε 10 χρόνια, θα μπορούμε να την έχουμε στο Διάστημα ολοκληρωμένη σε 20 χρόνια από τώρα», ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να έχει γίνει ακόμα και τη δεκαετία του ’70, αφού υπάρχει από τότε η απαιτούμενη τεχνολογία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ