Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σοκ με απαγωγές κοσμηματοπωλών στην Αθήνα

Ανατριχίλα στη δίκη της αδίστακτης σπείρας που απήγε κοσμηματοπώλες ή τους συγγενείς τους και ζητούσε λύτρα σε χρήμα αλλά και σε χρυσάφι

Ανατριχίλα στη δίκη της αδίστακτης σπείρας που απήγε κοσμηματοπώλες ή τους συγγενείς τους και ζητούσε λύτρα σε χρήμα αλλά και σε χρυσάφι

Μαρτυρίες που προκαλούν ανατριχίλα πάγωσαν την αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πρωτοφανής υπόθεση απαγωγών με θύματα κοσμηματοπώλες από μια ελληνοαλβανική σπείρα κακοποιών που ζητούσαν λύτρα όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ατόφιο χρυσάφι!

ΑΠO ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Μολονότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από την εξάρθρωση της σπείρας, τα θύματα είναι ακόμη σοκαρισμένα από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των απαγωγέων.
«Μου ζήτησε 100 κιλά χρυσό για να ξαναδώ ζωντανό τον γιο μου» κατέθεσε με τρεμάμενη φωνή ένας ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ανακύκλωσης πολύτιμων μετάλλων.
Τον Ιανουάριο του 2012 μια τυχαία σύλληψη για ναρκωτικά οδήγησε στην αποκάλυψη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές.

Καταδίκες

Οι εννέα κατηγορούμενοι, επτά Ελληνες και δύο Αλβανοί, καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για πέντε απαγωγές κοσμηματοπωλών ή συγγενικών προσώπων τους, από τις οποίες καρπώθηκαν χρυσό και μετρητά.
«Ηταν 1η Μαρτίου του 2011 κατά τη 1.30 τη νύχτα, όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι μου στον Κορυδαλλό και μου είπε κάποιος ότι έχει απαγάγει τον γιο μου. Μου είπε “μη διανοηθείς να ενημερώσεις την Αστυνομία, γιατί τον γιο σου δεν θα τον ξαναδείς”! Αυτός μου ζήτησε 100 κιλά χρυσό για να ξαναδώ τον γιο μου. Ηδη εγώ είχα επικοινωνήσει με κάποιον δικό μου» είπε στην αρχή της κατάθεσής του ο πατέρας ενός θύματος. Ωστόσο, δεν κατάφερε να συνεχίσει, αφού η δίκη διακόπηκε για τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 15 μάρτυρες.

Προπαραμονή Χριστουγέννων του 2011, γύρω στις 21.30, ένας 71χρονος -τότε- χρυσοχόος κατευθυνόταν προς το σπίτι του. Ξαφνικά, δύο άγνωστοι άνδρες που φορούσαν κουκούλες full face ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του. «Μου έβαλαν κουκούλα και μου έδεσαν τα χέρια με ταινία, σαν αυτές που δένουν τους σωλήνες στην οικοδομή. Ενας άρχισε να μου φωνάζει “έχεις πολλά λεφτά, μεγάλο σπίτι, μόνο η μάντρα έχει πολλά εκατομμύρια, πες να μας φέρουν 20 κιλά χρυσό”! Ο ένας από τους δράστες περπατούσε σαν να είχε πλατυποδία» είπε ο ίδιος στις Αρχές. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με την κόρη του. Μόλις παρέλαβαν δύο σάκους με κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ, τον άφησαν ελεύθερο. Ομως, λίγες ημέρες αργότερα κάλεσαν τον γιο του λέγοντας: «Ελα, φίλε μου, είμαι αυτός που είχε απαγάγει τον πατέρα σου»!

Της έφραξαν τον δρόμο

Το επόμενο θύμα τους ήταν μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, όταν της έφραξαν τον δρόμο μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο.

Ο φίλος της, που της τηλεφώνησε λίγα λεπτά μετά την απαγωγή, άκουσε μόνο: «Δεν μπορώ να μιλήσω, με πήρανε». Εκείνος ξανακάλεσε, αλλά άκουσε τον απαγωγέα να λέει ότι «αν συνεργαστεί ο πατέρας της, δεν θα την πειράξουμε, αλλά, αν δεν συνεργαστεί, θα της κάνουμε κακό».
Οι απαγωγείς ζήτησαν από τον πατέρα της γυναίκας 150.000 ευρώ, αλλά περιορίστηκαν σε 50.000 και την απελευθέρωσαν όταν παρέλαβαν τελικά 35.000 ευρώ σε ένα σακίδιο. Επί 25 μέρες έμεινε αιχμάλωτη μέσα σε ένα αυτοκίνητο το τελευταίο θύμα των απαγωγέων, μια 35χρονη.

Η εμπειρία της ήταν η πιο σοκαριστική, αφού οι δράστες την περίμεναν εντός του γκαράζ του σπιτιού της και την άρπαξαν μπροστά στα μάτια των παιδιών της!

«Επέστρεψα σπίτι και είδα την πεθερά μου να έρχεται στο μέρος μου και μαζί της τα δυο μου παιδιά, 9 και 4 ετών. Με το που κατέβηκα από το αυτοκίνητο, είδα μπροστά μου δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Τον άκουσα να λέει “ή το παιδί σου ή εσύ”! Ηταν πολύ επιθετικός» ανέφερε στην κατάθεσή της. Οσα έζησε από εκείνη τη στιγμή ήταν δραματικά: «Το αμάξι μέσα στο οποίο με κρατούσαν ήταν καλυμμένο με κουκούλα και κουβέρτα. Το κατάλαβα όταν με έβγαλαν για να κάνω την ανάγκη μου. Μόνο γι’ αυτό με έβγαζαν. Μου κρατούσαν το χέρι για να μου υποδείξουν το σημείο και… χρησιμοποιούσαν συχνά φύλλα εφημερίδας!» εξήγησε. Η γυναίκα απελευθερώθηκε μετά την καταβολή 346.000 ευρώ, ωστόσο λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι την απαγωγή της είχε οργανώσει ο ανιψιός της, ο οποίος είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους!

Τα βασανιστήρια σε 67χρονο στη Μάνδρα Αττικής

Το πρώτο θύμα των απαγωγέων, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2011, υπέστη βασανιστήρια στα χέρια τους. Ηταν 10 το βράδυ, όταν τρεις από τους δράστες που φορούσαν κουκούλες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου έναν 67χρονο χρυσοχόο έξω από το σπίτι του στο Καματερό. Του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι και τον οδήγησαν σε μια περιοχή στη Μάνδρα Αττικής.

«Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο άνδρας που καθόταν στο πίσω κάθισμα, προσπαθώντας να κάμψει την αντίσταση του απαχθέντος, χάρασσε με ένα κοφτάκι το δέρμα των ποδιών του θύματος στο ύψος του αστραγάλου» αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας. Οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενείς του θύματος και απαίτησαν 100.000 ευρώ και 10 κιλά χρυσού για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ένας από τους δράστες, η απαγωγή είχε πρόωρο και άδοξο τέλος επειδή… αποφορτίστηκε το κινητό που χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες τους με την οικογένεια του θύματος!
«Με έδεσαν σε όλο μου το σώμα με διάφανη πλαστική ταινία, όπως αυτές που χρησιμοποιούν στις συσκευασίες, και επειδή κρύωνα μου έριξαν πάνω μου μια νάιλον σακούλα σκουπιδιών. Κάποια στιγμή γύρισαν στο μέρος μου και μου είπαν πως θα με κάνουν κομμάτια, αν έχουν πιάσει τους συνεργούς τους» είχε πει το θύμα στην Αστυνομία. Οταν οι απαγωγείς εγκατέλειψαν τον χρυσοχόο, εκείνος κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Ακόμη και μετά την απελευθέρωσή του, οι δράστες εξακολούθησαν να τηλεφωνούν στη σύζυγό του, απειλώντας αυτή τη φορά τη ζωή του γιου της! Ομως, εκείνη δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...