Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι 42 μαθητές του Ζωγράφειου Λυκείου (της Κωνσταντινούπολης) στο Κοινοβούλιο!

Η συγκίνηση του Νικήτα Κακλαμάνη από την επίσκεψη των παιδιών

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η συγκίνηση του Νικήτα Κακλαμάνη από την επίσκεψη των παιδιών

Μια ωραία μέρα ήταν η χθεσινή για την άδεια Βουλή. Μαθητές από το ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης (το οποίο βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Πέραν έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Το Ζωγράφειο Λύκειο σήμερα έχει μόνο 42 μαθητές που κρατούν ζωντανό το σχολείο και το γένος τους. Η επίσκεψη των παιδιών συγκίνησε πολύ τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ανέλαβε να ξεναγήσει τα παιδιά στο Κοινοβούλιο.
Οι μαθητές περπάτησαν στους διαδρόμους, φωτογραφήθηκαν και χάρηκαν τον ερχομό τους στην Αθήνα συνολικά, όπως με ένα στόμα μας είπαν.

Οι ψηφοφόροι της ύστατης «καταφυγής»!

Οπως οι τροϊκανοί έγιναν «θεσμοί», έτσι και οι προσλήψεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζονται πλέον με το αληθινά ωραίο… «εργοδότης ύστατης καταφυγής»! Με απλά λόγια, είδα κι απόειδα και πάω να διοριστώ στο Δημόσιο με 586 ευρώ μηνιαίως, ως… ύστατη καταφυγή.
Πολύ έξυπνη βάση για να χτιστεί το νέο οικοδόμημα των ψηφοφόρων. Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα για να διορίσει 200.000 πολίτες με οκτάμηνες συμβάσεις. Δεν είναι κακό. Πολύ καλό είναι.
Ομως είναι περιττός ο νέος Μπαμπινιώτης, ήτοι «εργοδότης ύστατης καταφυγής». Πείτε, βρε παιδιά, το απλό: Θα διορίσουμε 200.000 δικούς μας.

■ Ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης θυμήθηκε, όπως λέει, τα μαθητικά του χρόνια κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα

■ Στο φόρουμ για τις «έξυπνες» πόλεις, που διοργανώνει γνωστή εταιρία ηλεκτρονικών ειδών, βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Μίλησε για ανάπτυξη μέσω των «έξυπνων τεχνολογιών επικοινωνίας» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να φέρουμε τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στο πιο απομακρυσμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αν, όμως, δεν καταφέρουμε να εξοικειωθεί ο κόσμος με τις νέες τεχνολογίες, το μόνο που θα έχουμε κάνει είναι να πάμε ένα καλώδιο». Δηλαδή μπορεί η γιαγιά στο χωριό να μην έχει σύνταξη ικανή να ζήσει, αλλά θα έχει ίντερνετ και 4G.

Ευχέλαιο για τους εξαφανισμένους

4066224

Να κάνουμε ευχέλαιο για να έρθουν οι υπουργοί στη Βουλή, φωνάζουν όσοι κάνουν ερωτήσεις και οι υπουργοί απαξιούν να απαντήσουν.
Εξαλλος με το θέμα αυτό έγινε προχθές και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου:
«Κοινοβουλευτικά ήθη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.: σήμερα από τις 12 επίκαιρες ερωτήσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου απαντήθηκε μόνο μία! Οι υπόλοιποι 11 υπουργοί απουσίαζαν λόγω κωλύματος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης πρότεινε λοιπόν να γίνει ευχέλαιο μήπως και έρθουν οι υπουργοί στη Βουλή. Εντάξει, αλλά, αν δεν πιάσει ούτε αυτό, μήπως να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που κρύβεται στα δύσκολα και προτιμά τις εύκολες δηλώσεις στα κανάλια από τον έλεγχο στη Βουλή;»

Το βραβείο πήγε στις «Μηχανές»

img 2997

Η Βουλή (που έχει έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες) βράβευσε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τις «Μηχανές» του Ινδού Ραχούλ Τζέιν. Το καθιερωμένο πλέον βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής έδωσε ο α’ αντιπρόεδρος Τάσος Κουράκης στους παραγωγούς του εν λόγω ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι μια συγκλονιστική κινηματογραφική αφήγηση, που μιλάει μέσα από τη δύναμη της εικόνας για τις συνθήκες ζωής και εργασίας των λιγότερο ευνοημένων, που ο δυτικός κόσμος μοιάζει να αγνοεί.
Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν 213 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές. Nα σημειωθεί ότι τα βραβεία απονεμήθηκαν παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

(!)

Με 15 ευρώ κι ένα δαχτυλιδάκι γιόρτασε τα γενέθλιά του το Ποτάμι. Αντί κουπονιών επικράτησε η ιδέα των πωλήσεων ασημένιων δαχτυλιδιών με το σήμα του Ποταμιού αντί 15 ευρώ το καθένα. Πρόκειται για τους αρραβώνες του κόμματος με όσους το αγόρασαν!

offer


{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...