Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πού χάθηκε η Νόνη Δούνια

► Τα καλλιστεία και οι αισθησιακές φωτογραφίσεις σε περιοδικά
► Ο γάμος το 2004, ο ερχομός των δύο παιδιών της και οι εκπομπές στην TV

Ανήκε στην dream team των εγχώριων μοντέλων της δεκαετίας του ’90 κι έμεινε στη μνήμη των ανδρών λόγω των sexy φωτογραφίσεών της. Οσα χρόνια κι αν έχουν περάσει όμως, η Νόνη Δούνια παραμένει γοητευτική και αισθησιακή, ακόμη και στις casual εμφανίσεις της.

ΑΠΟ ΤΗΝ  
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η πρώην εστεμμένη είναι νυν ραδιοφωνική παραγωγός -κάνει εκπομπή που μεταδίδεται σε σταθμούς εκτός Αττικής-, μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της για το μόντελινγκ σε νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα, διδάσκοντας στη σχολή της Κρίστι Κρανά, ενώ μετά το Πάσχα συνήθως απασχολείται στο Blue Field Burger, το μαγαζί το οποίο έχει ανοίξει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στις Σπέτσες, στην πλατεία Ρολογιού. Οταν, μάλιστα, κλείνουν τα σχολεία κι έχει και τα παιδιά της μαζί στο νησί, βρίσκεται καθημερινά στο κατάστημα. Τον χειμώνα επιλέγει να είναι full time μαμά και νοικοκυρά, κάτι που δεν της αφήνει και πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά δεν παραπονιέται!

4rfesgr 1Προτού ασχοληθεί με το μόντελινγκ, η γεννημένη τον Ιανουάριο του 1972 Νόνη έκανε πολλές δουλειές. Εργάστηκε ως πωλήτρια σε κατάστημα με παιδικά ρούχα, ως υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο, ως barwoman και promoter τσιγάρων. Σαν μοντέλο άρχισε να δουλεύει ερασιτεχνικά την περίοδο που σπούδαζε σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Την πρώτη επίδειξή της την έκανε πολύ πριν εμφανιστεί στις πασαρέλες γνωστών σχεδιαστών, πάνω σε ένα ferryboat, προβάλλοντας τα ρούχα του καταστήματος Ροή.

Το 1996 πήρε μέρος στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς -στέφθηκε Β΄ Μις Ελλάς- και σχεδόν αμέσως έγινε η επιλογή των designers για τα μεγάλα fashion shows. Η καλλίγραμμη σιλουέτα της και η μεσογειακή ομορφιά της εντυπωσίαζαν, ενώ την ίδια χρονιά που κέρδισε τον εγχώριο τίτλο κατέκτησε και την 4η θέση στον διεθνή διαγωνισμό Miss Europe. Το γεγονός αυτό ανέβασε ακόμη περισσότερο τις μετοχές της στο χρηματιστήριο της μόδας. Μάλιστα, έκανε και αρκετές αισθησιακές φωτογραφίσεις για μεγάλα περιοδικά της εποχής. Η Νόνη υπήρξε μία από τις πιο ποθητές Ελληνίδες, αντικείμενο πόθου για τους άνδρες και ζήλιας για τις γυναίκες! 

Ωστόσο, η ανήσυχη Νόνη ήθελε να δοκιμαστεί και σε άλλους χώρους, εκτός από εκείνον του μόντελινγκ. Ετσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με την παρουσίαση, αλλά και την υποκριτική, αφού δεχόταν αρκετές προτάσεις από στελέχη της τηλεόρασης. Αρχικά, παρουσίασε μια εκπομπή με το επίσης τοπ μοντέλο της εποχής Μάνο Πανταζή, αλλά η αναγνώριση ήρθε με τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό hit «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Τότε κατάλαβε πως η υποκριτική τής ταιριάζει περισσότερο. Ετσι, συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στις παραγωγές «Κόκκινος κύκλος», «Αχ! Και να ‘ξερες», «Ερωτας με επιδότηση ΟΓΑ» και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Χαμένος παράδεισος». Παράλληλα, συνέχισε και στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια, σε επιτυχημένα προγράμματα, όπως το παιδικό talent show «Baby Dance» και το «Mommy: Το παιδί μου κι εγώ». Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της ήταν πριν από δύο χρόνια στην εκπομπή «Γυναίκες» του καναλιού Ε, η οποία κόπηκε πρόωρα, αφού από πολύ νωρίς είχαν αρχίσει οι γκρίνιες ανάμεσα στις τηλεπαρουσιάστριες (συμμετείχαν ακόμη οι Δέσποινα Καμπούρη, Ελενα Παπαβασιλείου και Σοφία Βογιατζάκη). H Νόνη επιχείρησε ν’ ασχοληθεί και με την πολιτική, κατεβαίνοντας ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, το 2015, στον Πειραιά. Ωστόσο, δεν εξελέγη.

Αν και ποτέ δεν ανήκε στη μερίδα των γυναικών που ονειρεύονταν από μικρές τον γάμο τους, όταν βρήκε τον ιδανικό σύντροφο, θέλησε να ζήσει και εκείνη το παραμύθι της. Στις 2 Ιουλίου του 2004, σε μια τελετή με παραδοσιακό στιλ, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Κυριάκο Μουρατίδη, φυσικά στο αγαπημένο της νησί, τις Σπέτσες. Το ερωτευμένο ζευγάρι κατέφτασε στην παραλία με ένα καΐκι και περπάτησε μέχρι την εκκλησία, συνοδευόμενο από οργανοπαίκτες. Η Νόνη είχε επιλέξει να φορέσει ένα πολύ ιδιαίτερο νυφικό του οίκου μόδας Faliakos, συνδυάζοντάς το με flat σανδάλια, ενώ ο γαμπρός φόρεσε λευκό κοστούμι, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με το νησιώτικο στιλ του γάμου. Το γεγονός είχε γίνει θέμα στις τηλεοπτικές lifestyle εκπομπές αλλά και στα περιοδικά.

Η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό των δύο παιδιών τους, του Στάθη και της 7χρονης Ζαφειρίας. Η Νόνη έχει επιλέξει να κρατήσει τα παιδιά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πλην κάποιων επιλεκτικών φωτογραφίσεων που έχει κάνει μαζί τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...