Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο αντικαπνιστικός αγώνας του Καρανίκα

Τι λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μετά την εγκύκλιο της απαγόρευσης, την οποία «επεκτείνει»

AΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Τι λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μετά την εγκύκλιο της απαγόρευσης, την οποία «επεκτείνει»

Αντικαπνιστής είναι ο Νίκος Καρανίκας (σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα), ενώ δεν βάζει ούτε αλκοόλ στο στόμα του!

Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για την απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα, ο Νίκος Καρανίκας λέει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα, όχι απλά στα Ι.Χ. ή στα αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν παιδάκια, αλλά σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και στα καταστήματα, δηλαδή όπου εργάζονται άνθρωποι. Δεν είναι θέμα των πελατών και των… δικαιωμάτων ψυχαγωγίας. Ο πολιτισμός υπάρχει όταν φροντίζουμε τον άνθρωπο, το περιβάλλον και όχι όταν απλώς ικανοποιούμε εγωισμούς καταναλωτικούς.

Να απαγορευτεί το κάπνισμα, φροντίζοντας οι εργαζόμενοι στους χώρους τους να μη βλάπτουν την υγεία τους εξαιτίας των γούστων και των ορέξεων των πελατών. Απαγορεύουμε το κάπνισμα, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή των εργαζόμενων στους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης».
Τάδε έφη Νίκος Καρανίκας, και εδώ που τα λέμε έχει απόλυτο δίκιο. Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι καπνιστές αλλά και όσοι δεν καπνίζουν.

Ο Σταύρος, οι βάτοι και το μονοπάτι

theodorakis 1

«Να ανοίξει η δημοσιά, να βγουν οι βάτοι». Μια ωραία απόχρωση που έχει στην προσωπικότητά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και που δεν έχει άλλος πολιτικός (τουλάχιστον στον δημόσιο λόγο) είναι ο ρομαντισμός και ο λυρισμός με τα οποία προσεγγίζει ακόμη και το πιο ψυχρό θέμα. Δεν δίστασε μάλιστα να το παραδεχτεί και ο ίδιος στη γιορτή για τα τρία χρόνια του κόμματός του.

«Δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε ρομαντικοί! Ο ρομαντισμός δεν είναι μελαγχολικές φωτογραφίες. Ο ρομαντισμός είναι και εξέγερση. Θέλουμε να αλλάξουμε ζωή» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε με μια πικρία που είναι εξηγήσιμη: «Πληγωθήκαμε, αλλά με τη χαρά μονάχα δεν μπορείς να ανέβεις στο βουνό, χρειάζεσαι και τον πόνο. Είναι απαραίτητα στον άνθρωπο και η ήττα και η νίκη. Ακόμη κι αν φύγουμε -που δεν θα φύγουμε- θα βρεθούν πολλοί να πουν “αυτό το έχουμε ξανακούσει”. Και κυρίως θα βρεθούν πολλοί να συνεχίσουν. Γιατί το σημαντικό είναι να ανοίξει η δημοσιά, να βγουν οι βάτοι και να μπουν οι άνθρωποι στο μονοπάτι. Και εμείς το καταφέραμε. Πολεμηθήκαμε άγρια, αλλά, όπως έλεγε και ο Μπομπ Ντίλαν: “Τροβαδούρος που δεν τον διαπόμπευσαν δεν είναι σοβαρός ”».

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι του… Κατρούγκαλου!

katroygkalos

«Τα πήρε στο κρανίο», κατά το κοινώς λεγόμενο, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης με τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου περί ευπρόσδεκτων συγκεντρώσεων Τούρκων στην Αθήνα!

«Με την πρωτοφανή αυτή δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια (;) της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης (καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά) και συνέχισε: «Πέραν των άλλων, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι. Παρεμβαίνει -ως μη όφειλε- υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να αποσπάσει τους επαίνους (!) του τουρκικού Τύπου».
Μάλιστα ο Δημήτρης Σταμάτης ρωτούσε τον Νίκο Κοτζιά εάν προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει στη χώρα μας προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων!

■ «Οδηγό ζωής» έχει μαντινάδα που του απήγγειλαν Κρητικοί φίλοι του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό λέει ο ίδιος για τη γνωστή σε όλους (αλλά αγαπημένη του Κυριάκου) μαντινάδα με νόημα: «Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».
Ο πρόεδρος εφαρμόζει τη φιλοσοφία «σεμνά και ταπεινά» στην εξουσία, γεγονός που όντως θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη ζωή πολιτικών και μη.

Ο καλύτερος ρήτορας

img 3018

Βραβείο ρητορείας ως ο «καλύτερος ρήτορας» στην Ε’ Σύνοδο του μοντέλου της Βουλής των Ελλήνων πήρε ο Ρότζερ Σάμαα, φοιτητής σήμερα στη Νομική Αθηνών.

img 3017

Ο Ρότζερ κέρδισε μεταξύ φοιτητών που προσομοίωσαν το κοινοβουλευτικό μοντέλο ωσάν να ήταν ήδη υπουργοί. Μίλησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τον αθλητισμό και το ντόπινγκ.
Ο νεαρός φοιτητής έχει πάρει το πρώτο πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και συνεχίζει τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες. Με τέτοιο λέγειν, όμως, είναι πανέτοιμος για τη Βουλή!

(!)

fullsizerender 8

Μόνιμη σύντροφος των φρουρών της πύλης στη Βουλή είναι η πολύ όμορφη γατούλα που τριγυρίζει στον περίβολο του Κοινοβουλίου. Οπου βλέπει αστυνομικό τον πλησιάζει αναζητώντας παρεούλα. Ετσι έκανε και με εμάς χθες. Να σας πω την αλήθεια, μου θύμισε τον επονομαζόμενο Γκάρφιλντ, τον γάτο που ζει στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι κάτι σαν συγγενείς, με κόκκινο τρίχωμα ολόιδιο και ίδια πράσινα μάτια! Λέτε να έκανε οικογένεια ο Γκάρφιλντ;

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...