Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Δυο Πακιστανοί οι φονιάδες του αρχιμανδρίτη

Οι τελευταίες στιγμές του άτυχου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου με τους δύο δολοφόνους (ηλικίας 28 και 33 ετών) και η ταυτοποίηση του DNA τους

Οι τελευταίες συζητήσεις που είχε με τους δολοφόνους του στο facebook ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος, κατά κόσμον Ιωάννης Καμίτσης, αποτέλεσαν την άκρη του νήματος που οδήγησε στην εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας του, η οποία είχε παγώσει πριν από περίπου έναν μήνα το πανελλήνιο! Δράστες είναι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τον άτυχο ιερέα να τους βοηθήσει να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οπως αποδείχτηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, που καταζητούνται είχαν έρθει στην Αθήνα από τον Κίσσαμο Χανίων, όπου ζούσαν μόνιμα και εργάζονταν σε κτήματα.

Σκοπός των δύο κακοποιών δεν ήταν άλλος από τη ληστεία του 47χρονου αρχιμανδρίτη στον Γέρακα με το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και, για να την πετύχουν, δεν δίστασαν να αφαιρέσουν τη ζωή του.

Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που σάρωσαν το διαμέρισμα εντόπισαν το DNA που πρόδωσε την ταυτότητα των δολοφόνων στα κορδόνια με τα οποία είχαν δέσει τον άτυχο ιερωμένο, στο σώμα του θύματος και στο γλυκό που τους είχε κεράσει πριν τον θανατώσουν με ιδιαίτερη αγριότητα!

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι εκτός από τα χρυσά εγκόλπια και τους σταυρούς που είχε ο Ιερόθεος, είχαν κάνει φτερά και γύρω στα 5.000 ευρώ που συνήθιζε να κρατά στο μικρό διαμέρισμά του.

Η λύση στο μυστήριο που κάλυπτε το τελευταίο ραντεβού του αρχιμανδρίτη (για το οποίο είχε ενημερώσει έναν φίλο του, επίσης ιερέα) βρέθηκε μετά την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και διαδικτυακών περιηγήσεων.

Συνομιλίες στο facebook

Ετσι, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο 47χρονος αρχιμανδρίτης είχε συνομιλίες στο inbox στο facebook με δύο Πακιστανούς από την Κρήτη, οι οποίοι την επίμαχη ημέρα θα έφταναν στην Αθήνα για να τον επισκεφτούν στο διαμέρισμά του και να συζητήσουν τις ενέργειες που μπορούσε να κάνει για να εξασφαλίσει τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Η γνωριμία του κληρικού με τους δύο μετέπειτα δολοφόνους είχε γίνει μέσω ενός τρίτου Πακιστανού που γνώριζε το θύμα. Ομως αυτός δεν έχει σχέση με το φονικό, καθώς την ώρα που οι δράστες έκοβαν το νήμα της ζωής του άτυχου ιερωμένου, το κινητό του συγκεκριμένου προσώπου έδινε σήμα από την περιοχή της Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν από τα προφίλ που διατηρούσαν στο facebook οι δύο Πακιστανοί τον τόπο κατοικίας τους στον Κίσσαμο Χανίων και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ομοεθνούς τους, βρήκαν και το κατάλυμα στο οποίο διέμεναν στα κτήματα όπου εργάζονταν. Από εκεί εξασφάλισαν το γενετικό υλικό των δύο υπόπτων και, όταν το συνέκριναν με το DNA που είχαν βρει στο διαμέρισμα του Ιερόθεου, διαπίστωσαν ότι υπήρχε απόλυτη ταύτιση! Ομως οι δολοφόνοι είχαν ήδη φύγει για την πατρίδα τους.

Τα πούλησαν

Οπως αποδείχτηκε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν επισκεφτεί κι άλλες φορές το διαμέρισμα του 47χρονου αρχιμανδρίτη και φαίνεται πως γνώριζαν ότι διατηρούσε χρηματικό ποσό για τις φιλανθρωπίες που συνήθιζε να κάνει.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι φονιάδες να πρόλαβαν να πουλήσουν σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο τους χρυσούς σταυρούς και τα εγκόλπια που άρπαξαν από το σπίτι του θύματος, για να αυξήσουν τα μετρητά που άρπαξαν!

Είχαν προσχεδιάσει τα πάντα, ακόμα και την «απόδρασή» τους

Προσχεδιασμένη έως την τελευταία λεπτομέρεια ήταν η φρικτή δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου μέσα στο σπίτι του στον Γέρακα από τους Πακιστανούς οι οποίοι ήρθαν από την Κρήτη για να τον σκοτώσουν και να τον ληστέψουν, ενώ ήδη είχαν προγραμματίσει τη διαφυγή τους στο εξωτερικό!

Λίγες ώρες μετά το έγκλημα και έχοντας στις τσέπες τους τα χρήματα που είχαν αρπάξει, πέρασαν από τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στρογγυλοκάθισαν στις θέσεις του αεροπλάνου που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Μπαχρέιν – Πακιστάν!

Οπως προκύπτει από το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο άτυχος ιερωμένος δολοφονήθηκε μεταξύ 12.00 και 14.00 στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μεταξύ 16.30 και 17.00 οι δολοφόνοι είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί δεν επισκέπτονταν για πρώτη φορά το μικρό διαμέρισμα του 47χρονου αρχιμανδρίτη στον Γέρακα και φαίνεται ότι γνώριζαν ότι είχε κρυμμένα στο σπίτι μετρητά (όχι περισσότερα από 5.000 ευρώ) για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να βοηθά αναξιοπαθούντες ενορίτες.

Ετσι, από τη στιγμή που έκλεισαν ραντεβού μαζί του και μπήκαν στο πλοίο προς Πειραιά, ήδη είχαν κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια για την πατρίδα τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα χαθούν τα ίχνη τους.

Η αποκάλυψη για το μοιραίο ραντεβού στο σπίτι του με τους αδίστακτους δράστες

Η «Espresso» είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ το μοιραίο ραντεβού που είχε ο άτυχος αρχιμανδρίτης με τους δολοφόνους του στις 15 Φεβρουαρίου στο διαμέρισμά του, στην περιοχή του Γέρακα. Η πληροφορία αυτή είχε φτάσει στην Ασφάλεια έπειτα από την κατάθεση που είχε δώσει ο επίσης ιερέας φίλος του 47χρονου, ο οποίος επρόκειτο να τον επισκεφτεί στο σπίτι του την ίδια μέρα. Ομως ο Ιερόθεος ακύρωσε τη συνάντησή τους, επειδή περίμενε άλλους επισκέπτες.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστή η πληροφορία οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να μάθουν με ποιον ή με ποιους είχε ραντεβού ο κληρικός. Χάρη στην άρση του απορρήτου, κατάφεραν να βρουν ακόμη και τη φωτογραφία του ενός δράστη, που την είχε στο κινητό του το θύμα! Από αυτήν τη φωτογραφία που αποκάλυψε η άρση απορρήτου στον υπολογιστή του αρχιμανδρίτη, καθώς το κινητό του το είχαν αρπάξει οι δράστες, οι αστυνομικοί προσανατόλισαν τις έρευνές τους, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...