Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Οι 1.100 σύμβουλοι της κυβέρνησης που κοστίζουν 28.000.000 € ετησίως

Η μελέτη-σοκ του Π. Καρκατσούλη (Ποτάμι) αναστάτωσε το Κοινοβούλιο

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η μελέτη-σοκ του Π. Καρκατσούλη (Ποτάμι) αναστάτωσε το Κοινοβούλιο

«Λεφτά υπάρχουν», αλλά όχι για όλους. Τα ρουσφέτια πάνε κι έρχονται στην κυβέρνηση, όπως πολλοί στην αντιπολίτευση διατείνονται και με αποδείξεις.

Μάλιστα, τα στοιχεία του Παναγιώτη Καρκατσούλη από το Ποτάμι είναι αμείλικτα και αποτέλεσαν βάση συζήτησης, κυρίως αντιπαράθεσης, σε πηγαδάκι της Bουλής.

Κάθε υπουργός διαθέτει τουλάχιστον 26 συμβούλους, ήτοι 1.100 υπάλληλοι συνολικώς, με μισθό 2.036 ευρώ έκαστος. Με λίγα λόγια, περισσότερα από 28.000.000 ευρώ ετησίως δαπανώνται για τους συμβούλους των υπουργών, σύμφωνα με τα νούμερα που δίνει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, βαθύς γνώστης της Δημόσιας Διοίκησης. Η μελέτη του βασίζεται σε στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου, έτσι όπως αυτά καταγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της απογραφής δημοσίων υπαλλήλων apografi.gov.gr.

Μόνο στο Μαξίμου, και μάλιστα ύστερα από την αύξηση των υπουργών Επικρατείας από έναν σε τρεις, σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 400 υπάλληλοι, όπως λέει η ίδια μελέτη. Τώρα εμείς τι να πούμε; Το αφήνουμε ασχολίαστο.

Πολάκης – Γεωργιάδης σε πιο χαμηλούς τόνους

Αλλο ένα σόου μεταξύ Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλου f 6Πολάκη παρακολούθησαν χθες οι βουλευτές που βρίσκονταν στην Ολομέλεια και στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δομές ψυχικής υγείας.

«Εσείς υπερηφανεύεστε για την αστική σας σεμνότητα. Μη με διακόπτετε» είπε με εμφανή ειρωνεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη. Συγχρόνως, ο υπουργός πληροφόρησε την ομήγυρη ότι και «έπειτα από μια δεκαετία πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση…». Παρά την αισιοδοξία του, όμως, ο Πολάκης, αλλά και ο Γεωργιάδης έριξαν, νομίζω, λιγάκι τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο Αδωνις είχε και λόγο, καθώς δέχθηκε νέα βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του χθες και δεν ήταν στα καλύτερά του.

Την ώρα λοιπόν που οι δυο τους κονταροχτυπιόνταν σε πιο ήπιους τόνους από ό,τι στο παρελθόν, ομάδα υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούσε επιμόνως ραντεβού με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, έξω από το γραφείο του στη Βουλή. Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Εχουν απηυδήσει από όλους!

■ Ο κύριος «Με σταματούν στον δρόμο και με συγχαίρουν για τις αυξήσεις των εισφορών», ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, έπαθε διάστρεμμα στον αστράγαλο. Τον μάτιασαν τον άνθρωπο και εμφανίστηκε κουτσαίνοντας στη Βουλή, προκαλώντας την απορία των συναδέλφων του για το τι του συνέβη. Χτύπησε λοιπόν στον δρόμο, σε μια βόλτα με την κόρη του. Περαστικά του, φυσικά, αλλά τώρα που θα κινείται λίγο πιο αργά, θα έχει την ευκαιρία να ακούει τα εύσημα από περισσότερο κόσμο! Παρά τον πόνο του, όμως, από το βήμα της Βουλής χθες υποσχέθηκε αύξηση των συντάξεων, λέγοντας ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού τους δεν θα επιφέρει περικοπές… Επειτα από αυτό, όμως, εμείς μπορούμε να υποθέσουμε ότι για το «νέο χτύπημα Πετρόπουλου» ίσως φταίνε τα… αντιφλεγμονώδη!

Γλυκές υποσχέσεις Παππά

esr 1603 008 cmyk

Στο κέντρο του καραμανλισμού, στις Σέρρες, πήγε ο υπουργός Νίκος Παππάς, που έχει αρχίσει περιοδείες προεκλογικού χαρακτήρα. Βρέθηκε στον Λευκώνα Σερρών και στο εργοστάσιο της ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης). Η ΕΒΖ παραμένει κλειστή εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα και ο υπουργός υποσχέθηκε στους αγρότες το άνοιγμα της βιομηχανίας. «Η κυβέρνηση», είπε, «θα στηρίξει τις προσπάθειες να καλλιεργηθούν επαρκείς εκτάσεις ζαχαρότευτλων και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο». Βέβαια, οι εργαζόμενοι έχουν ακούσει δεκάδες σχετικές υποσχέσεις και κρατούν… μικρό καλάθι. Υστερα πήγε και στην ΕΡΑ Σερρών για να τιμήσει και το αγαπημένο της ΕΡΤ ραδιόφωνο!

(!)

psinakis 0

Μα, τώρα, είναι look αυτό δημάρχου; Δεν λέω, απηχεί το στιλ και τη φιλοσοφία του Ηλία Ψινάκη, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το ντύσιμό του συνιστά επανάσταση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν γένει της πολιτικής, όπου ποτέ άλλοτε δεν έχουμε δει αντίστοιχη περίπτωση.
Θα μου πείτε, το ράσο δεν κάνει τον παπά, αλλά και χωρίς ράσο, υπάρχει παπάς; Ο Ηλίας εδώ φωτογραφίζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν δει τον… κολλητό του Γιάννη Μπουτάρη.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...