Το συχνό sex για την απόλαυση φέρνει και την τεκνοποίηση

Το πολύ συχνό σεξ δεν προσφέρει μόνο την απόλαυση της ερωτικής πράξης, εξασφαλίζει και την απόκτηση ενός παιδιού στα υπογόνιμα ζευγάρια!

Το πολύ συχνό σεξ δεν προσφέρει μόνο την απόλαυση της ερωτικής πράξης, εξασφαλίζει και την απόκτηση ενός παιδιού στα υπογόνιμα ζευγάρια!

Σύμφωνα με τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, δρα Νικόλαο Σκαρτάδο, η τεκνοποίηση είναι απόλυτα εφικτή σε κάθε ζευγάρι, αρκεί να αποφεύγει τη λανθασμένη τακτική των σεξουαλικών επαφών μόνο τις γόνιμες ημέρες, αλλά να τις κάνει πιο συχνές!

«Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση, το άγχος και το στρες που βασανίζουν πολλά ζευγάρια, σε συνδυασμό με την κακή διατροφή και την αποχή από το σεξ, συντείνουν δραματικά στην εμφάνιση των κρουσμάτων υπογονιμότητας» λέει ο γνωστός μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος και συμπληρώνει:
«Στα υπογόνιμα ζευγάρια το πρόβλημα είναι μοιρασμένο, δηλαδή 50% στη γυναίκα και 50% στον άνδρα. Από αυτό το 50%, ένα 20% ως και 30% των ζευγαριών κάνει σεξ μόνο τις γόνιμες ημέρες, τις ημέρες ωορρηξίας της γυναίκας δηλαδή, στοχευμένα και μόνο για να κάνει παιδί. Δεν πρέπει! Η πετυχημένη συνταγή είναι “όχι στο σεξ με σκοπιμότητα, αλλά σεξ για την απόλαυση” και θα έρθει και το παιδί που επιθυμούν».

Τα ζευγάρια

Οπως λέει ο δρ Σκαρτάδος, σύμφωνα με έρευνες, απαιτείται τουλάχιστον ένας χρόνος τακτικών, ελεύθερων σεξουαλικών επαφών για τη σύλληψη.
Γι’ αυτό όταν το ζευγάρι περιορίζει το σεξ μόνο στην περίοδο των γόνιμων ημερών, παράλληλα περιορίζει και την πιθανότητα τεκνοποίησης.

Τονίζει, μάλιστα, ότι το μυστικό της επιτυχίας για να κρατήσει το ζευγάρι το μωρό του στην αγκαλιά του είναι να μην απογοητεύεται από τις πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες.
«Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, εφόσον βεβαίως διαπιστωθεί με διεξοδικό και λεπτομερή διαγνωστικό έλεγχο και των δύο συντρόφων, μπορεί όχι μόνο να αποκαλύψει το αίτιο του προβλήματος αλλά και να απαλλάξει το ζευγάρι από το υψηλό κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης» εξηγεί ο γιατρός και καταλήγει: «Η τεκνοποίηση δεν θέλει άγχος».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ