Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Πάτρα: Συμμαχία αγάπης

Πολλοί κάτοικοι της Πάτρας, ο δήμος και ο σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι» πρόσφεραν τρόφιμα στην τρίτεκνη μητέρα της 17χρονης μαθήτριας που λιποθύμησε από την πείνα μέσα στο σχολείο της

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο δράμα της οικογένειας της 17χρονης μαθήτριας από την Πάτρα που λιποθύμησε από την πείνα μέσα στο σχολείο της! Κάτοικοι της πόλης, ο δήμος και ο σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι», που στηρίζει άπορες οικογένειες, πρόσφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο πρόεδρος του συλλόγου απευθύνει επίσης έκκληση, μέσω της «Espresso», σε όποιον μπορεί να προσφέρει εργασία στην τρίτεκνη μητέρα. Το περιστατικό, που θυμίζει μέρες Κατοχής, έγινε πριν από λίγες ημέρες σε σχολείο της Πάτρας.

Η 17χρονη ζήτησε από την καθηγήτριά της να βγει από την τάξη δίχως να πει ότι είναι νηστική τρεις μέρες. Δεν πρόλαβε να κάνει λίγα βήματα και σωριάστηκε στο πάτωμα, μπροστά στα μάτια της διευθύντριας, που εκείνη τη στιγμή περνούσε δίπλα της. Οταν το κορίτσι συνήλθε, έκρυψε από τη διευθύντρια ότι επί τρεις μέρες δεν έχει βάλει τίποτα στο στόμα του, εκτός από λίγο γάλα. Το κρυφό δράμα έγινε αργότερα γνωστό, όταν κλήθηκε στο σχολείο η μητέρα.

Πρόγραμμα βοήθειας

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι», προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στην οικογένεια. Οπως είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Σπηλιόπουλος, η οικογένεια έχει μπει σε πρόγραμμα βοήθειας, κάτοικοι αλλά και ο δήμος έχουν προσφέρει τρόφιμα, λαχανικά, όσπρια, καθαριστικά και είδη ανάγκης: «Η 40χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών. Μαζί με τις δύο κόρες της, ηλικίας 17 και 14 ετών, και τον 10χρονο γιο της ζουν σε ένα παλιό σπίτι σε φτωχογειτονιά της Πάτρας. Η γυναίκα όσο ήταν μαζί με τον σύζυγό της μεγάλωνε τα παιδιά και δεν εργαζόταν.

Οταν όμως, πριν από ένα χρόνο, εκείνος τους εγκατέλειψε, άρχισε η εξαθλίωση. Η 40χρονη, για να φέρνει ένα κομμάτι ψωμί και λίγο γάλα στο σπιτικό της, άρχισε να εργάζεται περιστασιακά ως οικιακή βοηθός δύο ηλικιωμένων. Ουσιαστικά, πηγαίνει μία φορά τον μήνα για να πληρωθεί συνολικά 40 ευρώ».

Ο κ. Σπηλιόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε αυτή τη μητέρα μία δουλειά για να μπορεί να τρέφει τα παιδιά της και να ζει την οικογένειά της με αξιοπρέπεια. Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά την κρίση υπήρξαν δεκάδες περιστατικά με ζαλάδες μαθητών, αλλά ποτέ άλλοτε λιποθυμία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....