Παραίτηση (με αιχμές) Κιμούλη από το Ιδρυμα «Στ. Νιάρχος»!

Ηχηρή παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μόλις λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του στη θέση (σ.σ.: 28 Φεβρουαρίου). Ο καλλιτέχνης καταγγέλλει εσωκομματικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συγκρότηση της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ και στηλιτεύει τις ενέργειες του διευθύνοντος συμβούλου.

Οπως αναφέρει ο κ. Κιμούλης, «ο διορισμένος εκ του υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος -πρώην διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών- υποκαθιστά στην ουσία όλο το διοικητικό συμβούλιο, εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος, στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».

Υπόνοιες αδιαφάνειας

Αφήνει, μάλιστα, υπονοούμενα για μελλοντικά φαινόμενα… παρατυπιών: «Σε καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να συμβάλω στην ακύρωση της δυναμικής του Κέντρου Πολιτισμού – Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, αλλά ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας».

Στην επιστολή της παραίτησής του υποστηρίζει ακόμη: «Στήριξα δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκρινα πως ήταν η μοναδική λύση εκείνη την περίοδο για τη χώρα μου, αλλά δεν το έκανα για να εγκατασταθώ σε κάποια θέση». Και καταλήγει: «Ουδέποτε έχω παίξει ρόλο σε πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια ή σε εσωκομματικές συγκρούσεις, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξα παιδί κομματικού σωλήνα. Ας ελπίσουμε για το καλό όλων και του ΚΠΙΣΝ η παραίτηση αυτή να αναγκάσει τους αρμοδίους να σκεφτούν με μεγαλύτερη προσοχή τον τρόπο λειτουργίας του».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ