Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Κοτόπουλο «γεννήθηκε» σε εργαστήριο

Αμερικανοί έφτιαξαν κρέας από κύτταρα που πολλαπλασιάστηκαν στον δοκιμαστικό σωλήνα

Κοτόπουλο που δεν έκανε αβγό και δεν βγήκε από το αβγό θα σερβίρει σύντομα αμερικανική start-up, η οποία καυχιέται ότι παρήγαγε το πρώτο κρέας κοτόπουλου εργαστηρίου από κύτταρα που πολλαπλασιάστηκαν στον δοκιμαστικό σωλήνα.

Η εταιρία Memphis Meats, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε χθες λαχταριστά πιάτα με «καθαρό κρέας», για το οποίο «δεν βλάφτηκε κανένα πουλερικό», όπως επισημάνθηκε. «Είναι συναρπαστικό να σας παρουσιάζουμε το πρώτο κοτόπουλο και την πρώτη πάπια για τα οποία δεν χρειάστηκε να μεγαλώσουν ζώα» δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ούμα Βαλέτι, η οποία έκανε λόγο για ιστορική στιγμή για το κίνημα του «καθαρού κρέατος».

Αυτό που αποκαλούν «καθαρό κρέας» και κάποιοι άλλοι «κρέας Φρανκενστάιν» δημιουργήθηκε με τη συλλογή κυττάρων από ζωντανά ζώα, τα οποία δεν βλάπτονται κατά τη διαδικασία. Στη συνέχεια, τα επιλεγμένα κύτταρα ενισχύονται με θρεπτικά συστατικά και καλλιεργούνται σε καθαρό περιβάλλον για περίπου 4 με 6 εβδομάδες, οπότε και σχηματίζουν κομματάκια επαρκούς μεγέθους για να αποτελέσουν φαγητό.

Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, παραμένει αν είναι αρκετά γευστικό. Σύμφωνα με τη Memphis Meats, το καθαρό κρέας είναι «πεντανόστιμο». «Ανθρωποι που τρώνε κρέας για μια ζωή το αναγνωρίζουν αμέσως και το απολαμβάνουν» συμπληρώνει η εταιρία, η οποία παρουσίασε το πρώτο καλλιεργημένο στο εργαστήριο κεφτεδάκι της τον Φεβρουάριο του 2016.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», άνθρωποι που δοκίμασαν τις λωρίδες κοτόπουλου είπαν ότι θα έτρωγαν ξανά και πρόσθεσαν ότι τόσο το κοτόπουλο εργαστηρίου όσο και η πάπια είχαν γεύση σαν τα πραγματικά.

Προϊόντα

Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί κάποια τάξη μεγέθους των τιμών στις οποίες θα πουλάει τα προϊόντα της, ωστόσο η αμερικανική start-up επισημαίνει με νόημα ότι «η ομάδα της θα συνεχίσει να μειώνει το κόστος εντυπωσιακά, με στόχο κυκλοφορίας των προϊόντων της στους καταναλωτές το 2021».

Η κεντρική ιδέα του «καθαρού κρέατος» είναι ότι θα φέρει επανάσταση στη βιομηχανία του κρέατος, μειώνοντας εντυπωσιακά τα κόστη της κτηνοτροφίας αλλά και την περιβαλλοντική επιβάρυνση από αυτήν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...