Οταν ο Θεός δεν θα «σώζει» τη βασίλισσα

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Guardian» για το τι θα συμβεί μόλις πεθάνει η Ελισάβετ! Ο κωδικός «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» και το μυστικό σχέδιο των επόμενων ημερών

Οταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός ακούσει τη φράση «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», η χώρα θα μπει σε εθνικό πένθος, αφού αυτό το κωδικοποιημένο μήνυμα θα σημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι νεκρή.

Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» αποκαλύπτει «το μυστικό σχέδιο για τις μέρες που θα ακολουθήσουν τον θάνατο της βασίλισσας», όπως τιτλοφορείται το σχετικό μακροσκελές ρεπορτάζ της.

«Στα σχέδια που υπάρχουν για τον θάνατο της βασίλισσας -και υπάρχουν πολλές εκδοχές τους τόσο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όσο και στην κυβέρνηση και στο BBC- στην πλειονότητά τους αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο ότι θα πεθάνει έπειτα από μικρής διάρκειας ασθένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, που προσθέτει ότι η οικογένειά της και οι γιατροί της θα είναι εκεί. «Αυτές τις τελευταίες ώρες θα αναλάβει ο επικεφαλής γιατρός της βασίλισσας, ο γαστρεντερολόγος καθηγητής Χιου Τόμας. Θα προσέχει την ασθενή του, θα ελέγχει την πρόσβαση στο δωμάτιο και θα σκέφτεται ποιες πληροφορίες θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν» αποκαλύπτεται. Οταν κλείσουν τα μάτια της, τότε βασιλιάς θα είναι ο Κάρολος. Τα αδέρφια του θα φιλήσουν τα χέρια του, ενώ ο πρώτος αξιωματούχος που θα διαχειριστεί τα νέα θα είναι ο σερ Κρίστοφερ Γκέιντ, ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας, που θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό.

Τηλεφωνητές

«Την τελευταία φορά που πέθανε Βρετανός μονάρχης ήταν πριν από 65 χρόνια, όταν ο θάνατος του Γεωργίου του ΣΤ’ μεταδόθηκε με την κωδική φράση “Γωνία Χάιντ Παρκ” στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να μην το ακούσουν οι τηλεφωνητές. Για την Ελισάβετ τη Β’ το σχέδιο γι’ αυτό που θα συμβεί μετά είναι γνωστό ως “Γέφυρα του Λονδίνου”. Θα ξυπνήσουν την πρωθυπουργό, αν δεν είναι ήδη ξύπνια, και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ανακοινώσουν μέσω ασφαλών γραμμών “Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε”» γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Η σχετική πληροφορία θα αποσταλεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών σε 15 κυβερνήσεις εκτός Βρετανίας, στις χώρες των οποίων η βασίλισσα είναι ηγέτιδα, αλλά και στα 36 άλλα κράτη της κοινοπολιτείας για τα οποία αποτελεί συμβολική ηγέτιδα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι υπάρχει σχέδιο διαχείρισης του θανάτου της ακόμα και αν πεθάνει στο εξωτερικό, οπότε θα επιστρατευτεί ένα τζετ ΒΑe 146 της βασιλικής αεροπορίας, μέσα στο οποίο θα υπάρχει φέρετρο».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ