Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο πατέρας του μιλάει on camera για εκείνον

Στο TV Creta μίλησε ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη,...

Γιάννης Τουλουπιάδης: Πέθανε ο πρώην σύζυγος της καλλονής των 80s Μπέλλας Αδαμοπούλου

Μποέμ, ευγενής, από «τα καλύτερα παιδιά» της παλαιάς αθηναϊκής...

Πασχάλης Τσαρούχας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ξαναπαντρευτώ»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για...

Άννα Μάσχα: «Στο θέατρο δεν είναι καλές οι αμοιβές, είναι οριακά αξιοπρεπείς»

Η Άννα Μάσχα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super...

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Τετ α τετ με ιπτάμενα αντικείμενα

Ολο και περισσότερες μαρτυρίες και παράξενα γεγονότα καταγράφονται στη δυτική Αγγλία, κυρίως στον ουρανό πάνω από το Gloucester

Ολο και περισσότερες μαρτυρίες και παράξενα γεγονότα καταγράφονται στη δυτική Αγγλία, κυρίως στον ουρανό πάνω από το Gloucester

Από τον
Απόστολο Αντωνάκη

Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα «Daily Mail» και η «Sunday Express», ανέφεραν πληθώρα θεάσεων περίεργων και αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (UFO), καθώς και περίεργων γεγονότων στο δυτικό τμήμα της Αγγλίας, κυρίως στον ουρανό πάνω από το Gloucester, περιοχή η οποία είναι γνωστή για τα μυστηριώδη δρώμενά της, τους θρύλους και τα αγρογλυφικά της. Πολλοί κάτοικοι είναι πεπεισμένοι πως όλα αυτά οφείλονται στην παρέμβαση εξωγήινων επισκεπτών.

Η ιστοσελίδα Somerset Live αναφέρει ότι υπήρξαν δύο θεάσεις UFO μόλις μερικές εβδομάδες έπειτα από μαρτυρίες για την εμφάνιση ενός εξωγήινου πλάσματος, που παρατηρήθηκε στην πόλη Γέοβιλ, στο Σόμερσετ.
Η ιστοσελίδα γράφει συγκεκριμένα: «Τον Δεκέμβριο εντοπίστηκε εξωγήινο αντικείμενο, κάτι σαν καπέλο τύπου Stetson (μια όχι συνηθισμένη περιγραφή εξωγήινου αντικείμενου), κοντά στο Yeovil College. Τώρα έχουν αναφερθεί δύο ακόμα πιο τεκμηριωμένες ανεξήγητες θεάσεις!

Ενας μάρτυρας ανέφερε στην ιστοσελίδα UFO Stalker πως είχε δει ένα UFO στον ουρανό πάνω από το Lysander Road και τη λεωφόρο A3088, στο Γέοβιλ, στις 4 Μαρτίου. Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μαζί με έναν φίλο μου τραβήξαμε μια φωτογραφία του τοπίου κοντά στο Lysander Road. Ο ήλιος ήταν πολύ φωτεινός και έτσι δεν μπορούσες να δεις τίποτα ξεκάθαρα στον ουρανό εκείνη τη χρονική στιγμή.

Παρατηρήσαμε όμως ένα ασυνήθιστο αντικείμενο αργότερα στη φωτογραφία, όταν φτάσαμε στο σπίτι. Νομίζω ότι η κατεύθυνση του αντικειμένου ήταν προς τα δυτικά».
Υπήρξε στη συνέχεια μια πληθώρα γεγονότων και αναφορών και μια έντονη υποψία θεάσεων UFO στα δυτικά της χώρας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Κιβωτός του Κόσμου»: Έδιναν νέα ονόματα στα παιδιά που είχαν ήδη βαφτιστεί

Μάρτυρες ανέφεραν ο ένας μετά τον άλλο έναν παράξενο περιστατικό στις 21 Φεβρουαρίου, γύρω στις 6.30 π.μ., πάνω από το Γέοβιλ. Ενας από αυτούς είπε: «Τα πλάνα του βίντεο που είδα δείχνουν μια σειρά από οκτώ φώτα, τα οποία -από ό,τι φαίνεται- ταξιδεύουν προς ανατολικά».
Παράξενα γεγονότα έχουν επίσης αναφερθεί και στην περιοχή του Gloucestershire. Πολλές ιστοσελίδες ανέφεραν θεάσεις πάνω από την περιοχή. Η Gloucestershirelive.co.uk ανάρτησε και ερασιτεχνικό βίντεο, που γυρίστηκε εκείνες τις μέρες, στο οποίο καταγράφεται η παρουσία ενός παράξενου φωτός να κινείται με ασυνήθιστο τρόπο. Την ίδια στιγμή κάποιοι ασχολούμενοι ερασιτεχνικά με την αστρονομία παρατήρησαν τον ουρανό τη νύχτα και έκαναν αναφορά στην ταυτόχρονη εμφάνιση του θρυλούμενου «εξωγήινου δορυφόρου», με την ονομασία Dark Knight.

Ο δορυφόρος Black Knight ή Dark Knight είναι το όνομα που έχει δοθεί σε ένα αντικείμενο που «συνελήφθη» στην κάμερα από αστροναύτες της NASA κατά τη διάρκεια αποστολής διαστημικού λεωφορείου το 1998.
Εκτοτε υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο εν λόγω δορυφόρος είναι ένα αντικείμενο εξωγήινης προέλευσης, ηλικίας ενδεχομένως μέχρι και 13.000 ετών, που βρίσκεται σχεδόν σε πολική τροχιά γύρω από τη Γη.

Ο γνωστός ερευνητής για τα UFO Scott C Waring ανάρτησε πρόσφατα ένα σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα του ufosightingsdaily.com. Δήλωσε: «Είναι πολύ σκοτεινό και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σε αυτό. Το σκοτάδι που περιβάλλει την ύπαρξή του και το σχήμα του μας δίνουν μια πιθανότητα ότι μπορεί να πρόκειται για τον περιβόητο δορυφόρο Dark Knight.
Ο Dark Knight λέγεται πως είναι ένα αρχαίο σύστημα δορυφορικής αστροναυτικής, που έχει τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια, ώστε να διαφυλάξουν οι εξωγήινοι τον πλανήτη τους».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Black Friday Week στο tzoker.gr - Μεγάλες προσφορές κάθε μέρα μέχρι και την Κυριακή

Ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινου δορυφόρου καλά κρατούν, οι σκεπτικιστές λένε ότι η ύπαρξη του δορυφόρου Black Knight έχει απομυθοποιηθεί πολλές φορές και πως οι εικόνες της NASA δείχνουν κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μια θερμική κουβέρτα, που διέφυγε από το διαστημικό λεωφορείο και από λάθος έπεσε στο Διάστημα (όπως άλλωστε το επεξήγησε με ειδικές ανακοινώσεις η διαστημική υπηρεσία) .

Σε ένα ντοκιμαντέρ που ονομάζεται «Black Knight Satelite UFO» οι δημιουργοί ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο αναρτήθηκε με σκοπό να αποδειχθεί πως ο «Σκοτεινός Ιππότης», όπως φωτογραφήθηκε το 1998 και φάνηκε σε εικόνες της NASA, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την πτώση εκείνης της θερμικής κουβέρτας.

Οι ίδιοι ορθολογιστές τονίζουν πως η κουβέρτα είχε ακριβώς το ίδιο σχήμα με τον «Σκοτεινό Ιππότη» που απεικονίζεται στις φωτογραφίες του 1998. Εξηγούν επίσης ότι το αντικείμενο φάνηκε να αλλάζει σχήμα, επειδή γύριζε σαν να στροβιλιζόταν φεύγοντας μακριά στο Διάστημα. Ομως, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που διαφωνούν με αυτή τη θεωρία και επιμένουν πως αυτό το αντικείμενο που απεικονίζεται είναι εξωγήινο κατασκεύασμα.

Τα ραδιοκύματα του Nikola Tesla και το διαστημικό λεωφορείο «Endeavor»

Οι θρύλοι για τον εξωγήινο δορυφόρο έτσι κι αλλιώς φαίνεται να έχουν παλιά καταγωγή.tesla circa 1890 Μάλιστα αρκετοί τον συνδέουν και με πολύ παλιές δηλώσεις του μεγάλου εφευρέτη και επιστήμονα Nikola Tesla (φωτό). Το 1899 ο Τέσλα ανακοίνωσε ότι είχε συλλάβει με τις πρωτοποριακές συσκευές του τα ραδιοκύματα που έρχονται από το Διάστημα, με αποτέλεσμα, όπως φέρεται τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι από τους συνεργάτες του να υπέθεταν, κάποια εξωγήινη νοημοσύνη να ήταν εκεί έξω. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν το 1928 στο Οσλο, στην Νορβηγία, έλαβαν τα ίδια σήματα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Αποκάλυψη: Η πρεσβυτέρα είναι το στέλεχος της «Κιβωτού» που άδειασε θυρίδα σε τράπεζα την Τρίτη

Το 1954 οι εφημερίδες των ΗΠΑ δημοσίευσαν αποσπάσματα του Donald Keyhoe, συνταξιούχου αξιωματικού της αεροπορίας του ναυτικού και ερευνητή των UFO, που υποστήριζε πως η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ είχε εντοπίσει δύο δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά κανένας από αυτούς δεν είχε φύγει προς το Διάστημα από τον πλανήτη μας!

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, μετά την εκτόξευση των δορυφόρων από τη Γη, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ εντόπισε ένα σκοτεινό αντικείμενο, ενδεχομένως ένα σοβιετικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, που είχε μια ιδιαίτερα ακανόνιστη τροχιά. Κανείς φυσικά δεν απέδειξε πως επρόκειτο για σοβιετικό δορυφόρο.

Το 1973 ένας ερευνητής από τη Σκοτία, ο Duncan Lunan, ανατρέχοντας πίσω στα δεδομένα των νορβηγικών επιστημόνων από το 1928, προτού υποβάλει αίτηση για τα «μηνύματα», υποστήριξε πως ο δορυφόρος στάλθηκε από εξωγήινους από τον Εψιλον του Βοότη ως μήνυμα καλωσορίσματος στη Γη πριν 12.600 χρόνια.Τέλος, το 1998 προέκυψαν οι πρώτες υποτιθέμενες φωτογραφίες του δορυφόρου που τραβήχτηκαν από τους αστροναύτες στο 5ο και τελευταίο διαστημικό λεωφορείο «Endeavor», καθώς έκανε την πρώτη του πτήση στο Διάστημα.
Αυτά παραμένουν ένα μυστήριο, αλλά οι πιθανές αιτίες μέχρι στιγμής δεν «δείχνουν ξεκάθαρα έναν εξωγήινο δορυφόρο», σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, τη γνώμη των οποίων «αντιπαλεύουν» οι υποστηρικτές εναλλακτικών θεωριών.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φαίη Κοκκινοπούλου – Αντώνης Καφετζόπουλος: Ο γιος τους πήρε το πτυχίο του

Ο γιος της Φαίης Κοκκινοπούλου και του Αντώνη Καφετζόπουλου,...

Το παράπονο του Σπύρου Ιωάννου: «Έμαθα ότι ο γιος μου παντρεύτηκε από το facebook»

Ο Σπύρος Ιωάννου εξέφρασε το παράπονό του καθώς είδε...

Αυτός είναι ο Πασχάλης – Ο «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού του Κόσμου»

Το προφίλ του Πασχάλη Σ., του «αρχιτιμωρού» της «Κιβωτού...

Εντυπωσιακή η μητέρα Έλληνα πρωταγωνιστή

Η όμορφη κυρία δεν είναι κάποια διάσημη ηθοποιός ή...

Ελεύθερος κι ωραίος και πάλι ο Απόστολος Γκλέτσος – Χώρισε με την Ιζαμπέλα Αρβανίτη

Ο Απόστολος Γκλέτσος και η Ιζαμπέλα Αρβανίτη δεν είναι...

Γενέθλια για τη Σοφία Καρβέλα – Στο πλευρό ο αδελφός της και γιος της Αννίτας Πάνια

Η Σοφία Καρβέλα βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς τον σύζυγό...