Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Success story για τον ΟΠΑΠ!

Πού θα επενδυθούν τα χρήματα που άντλησε από την έκδοση ομολόγου

Πού θα επενδυθούν τα χρήματα που άντλησε από την έκδοση ομολόγου

Η μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε το επενδυτικό κοινό στο ομόλογο του ΟΠΑΠ, υπερκαλύπτοντας μάλιστα κατά 2,1 φορές το ποσό που ζητήθηκε από την εταιρία, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά ότι οι αγορές είναι πάντα πρόθυμες να μετέχουν δυναμικά σε επιχειρηματικά σχέδια που έχουν ξεκάθαρους στόχους και στηρίζονται κυρίως σε γερά θεμέλια, όπως αυτά του ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ έπεισε τις αγορές με τις επενδύσεις που ήδη έχει κάνει, καθώς και με το δυνατό επενδυτικό πλάνο του, που ήδη ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας, βάζοντας στο επίκεντρο το δίκτυο πρακτορείων του.

Παρά την οικονομική κρίση, που έχει πλήξει τη χώρα και έχει επηρεάσει αρνητικά διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων και αυτόν των τυχερών παιχνιδιών, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να επενδύει στο δίκτυό του και το χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών του. Μόνο από τις αλλαγές των τελευταίων ετών (απόκτηση νέων αδειών -Ελληνικά Λαχεία, ΣΚΡΑΤΣ, Ιππόδρομος- και τη βελτίωση υφιστάμενων παιχνιδιών – KINO Bonus, Πάμε Στοίχημα Live) δημιουργήθηκε επιπρόσθετος τζίρος για το δίκτυο, ο οποίος, βάσει στοιχείων του 2015, ανέρχεται σε περισσότερα από 500.000.000 ευρώ, σε ετήσια βάση.
Και όλα αυτά την ώρα που σε άλλα δίκτυα πωλήσεων λιανικής (σε προϊόντα και υπηρεσίες) σημειώθηκε, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, μείωση του αριθμού των καταστημάτων σε διψήφια ποσοστά, λόγω της σημαντικής κάμψης πωλήσεων και κερδών που επέφερε η κρίση. Ανάλογη είναι και η εικόνα ως προς τη μείωση των εσόδων και προμηθειών για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων λιανικής.

Αδεια πρακτορείου

Οπως τονίζουν πηγές της αγοράς, η ανθεκτικότητα του δικτύου σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις του ΟΠΑΠ είναι βασικοί λόγοι για το ενδιαφέρον που δείχνουν ιδιώτες (και μάλιστα, νέοι σε ηλικία) να αποκτήσουν άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Αναγνωρίζεται, ουσιαστικά, ότι πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητα με σταθερότητα και προοπτικές, συγκρινόμενη ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με κλαδική έρευνα σε ευρωπαϊκές εταιρίες τυχερών παιγνίων, το ποσοστό της μέσης προμήθειας που λαμβάνουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι σημαντικά υψηλότερο, άνω του 25%, από το μέσο ποσοστό προμηθειών που καταβάλλουν άλλες εταιρίες τυχερών παιγνίων διεθνώς.
Οπως προβλέπει το υπό εξέλιξη επενδυτικό πλάνο του ΟΠΑΠ, τα αντληθέντα κεφάλαια από την έκδοση του ομολόγου θα αξιοποιηθούν κατά 72.100.000 ευρώ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων, κατά 25.200.000 ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου παιγνιομηχανών (VLTs) και κατά 20.300.000 ευρώ για την εγκατάσταση τερματικών στοιχηματισμού τύπου self-service (SSBTs) και Virtual Sports στα πρακτορεία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...