«Λουκέτο» σε δύο καταστήματα Καλογήρου

Κλυδωνισμούς στην αγορά αλλά και αγωνία στους εργαζομένους προκάλεσε το ξαφνικό λουκέτο που έβαλε την περασμένη Παρασκευή ο όμιλος Λεμονή σε δύο κεντρικά καταστήματα της γνωστής αλυσίδας υπόδησης Καλογήρου

Κλυδωνισμούς στην αγορά αλλά και αγωνία στους εργαζομένους προκάλεσε το ξαφνικό λουκέτο που έβαλε την περασμένη Παρασκευή ο όμιλος Λεμονή σε δύο κεντρικά καταστήματα της γνωστής αλυσίδας υπόδησης Καλογήρου. Πρόκειται για καταστήματα που λειτουργούσαν στην πρώτη γραμμή της κατανάλωσης, το Nine West στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens και άλλο ένα στο Golden Hall. 

Εδώ και καιρό στους κύκλους του λιανεμπορίου γινόταν λόγος για επικείμενο ηχηρό «κανόνι», κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε αποτυπώνοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των εργαζομένων και ζητά να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματά τους από τον όμιλο, για τον οποίο προσθέτει: «Είχε προχωρήσει στην ίδρυση νέας εταιρίας holdings, η οποία συγχωνεύθηκε με την υπάρχουσα Α.Ε., ενώ αμφίβολο είναι αν στην προκειμένη περίπτωση τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες πριν από την πραγματοποίηση της συγχώνευσης, για διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που θίγονται από μια τέτοια επιχειρηματική απόφαση και αλλαγή (Π.Δ. 178/2002). Ο σύλλογος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και αναλαμβάνει άμεσα δράση ώστε οι εργαζόμενοι-μέλη μας να διασφαλιστούν, ενώ καλεί την εργοδοσία να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους».

Επενδυτές

Ο όμιλος Λεμονή, στον οποίο ανήκει η ιστορική αλυσίδα Καλογήρου, βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα και οι δανεισμοί. 

Τα οικονομικά στοιχεία του ισολογισμού δείχνουν ότι το 2015 ο τζίρος έπεσε στα 55.218.000 ευρώ, από τα 101.000.000 του 2008. Αύξηση κατά 3% σημείωσαν τα μεικτά κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 24.071.000 ευρώ, όμως τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν στα 10.056.000 ευρώ. Οι υποχρεώσεις είχαν διαμορφωθεί σε 61.600.000 ευρώ και οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές σε περίπου 27.800.000 ευρώ.

Ο όμιλος διαθέτει περίπου 70 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, και εισάγει όλα τα βαριά ονόματα της παγκόσμιας αγοράς υποδήματος, όπως Prada, Tod’s, Yves Saint Laurent Rive Gauche, Dolce & Gabbana, Sergio Rossi, Casadei, Giuseppe Zanotti. Επίσης του ανήκουν και γνωστές αλυσίδες όπως Χαραλάς, Nine West, AK Anne Klein.

Γιάννης Κωτσαλάς

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ