Αστυνομικοί με πολιτικά αναλαμβάνουν δράση στο μετρό και στον ΗΣΑΠ

Με ενέδρες σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ αλλά και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προσπαθούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών να βάλουν φρένο στις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων

Με ενέδρες σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ αλλά και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προσπαθούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών να βάλουν φρένο στις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αστυνομικοί κινούνται σε σταθμούς και μέσα μεταφοράς φορώντας πολιτικά ρούχα και προσποιούνται τους επιβάτες, έχοντας τεταμένη την προσοχή τους, προκειμένου να επέμβουν μόλις αντιληφθούν δολιοφθορές σε μηχανήματα και να συλλάβουν όσους προβαίνουν στα έκτροπα και στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Περιπολίες

Ηδη έχουν επιστρατευθεί από τα τμήματα αιχμής της Ασφάλειας Αττικής 40 αστυνομικοί, όλοι έμπειροι στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό όσων προκαλούν καταστροφές. Παράλληλα, άνδρες και γυναίκες και από άλλες υπηρεσίες έχουν φορέσει πλέον τα πολιτικά τους και περιπολούν σε στάσεις λεωφορείων, συρμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ στις περιοχές ευθύνης τους, παρακολουθώντας τις κινήσεις υπόπτων ατόμων.

Εκτός αυτών, τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει έντονη η παρουσία μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, που περιπολούν σε στάσεις αστικών λεωφορείων και σταθμούς συρμών για να αποτρέψουν με την εμφάνισή τους τους επίδοξους δολιοφθορείς των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων. Από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς έχει προκληθεί ήδη μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο, καθώς κάθε ακυρωτικό μηχάνημα κοστίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πάντως φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα η παρουσία αστυνομικών ως επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει αποδώσει καρπούς, καθώς οι καταστροφικές επιδρομές έχουν μειωθεί αισθητά. Πλέον αυτό που επιδιώκουν οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου μέτρου είναι να συλλάβουν αυτούς που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ