Λέστερ: 14χρονος έγινε «καθηγητής πανεπιστημίου»

Το παρατσούκλι του είναι «ανθρώπινη αριθμομηχανή», άρα η πολύ γρήγορη επαγγελματική εξέλιξη για το 14χρονο παιδί-ιδιοφυΐα Γιάσα Ασλι δεν αποτέλεσε και μεγάλη έκπληξη για όσους τον γνωρίζουν

Το παρατσούκλι του είναι «ανθρώπινη αριθμομηχανή», άρα η πολύ γρήγορη επαγγελματική εξέλιξη για το 14χρονο παιδί-ιδιοφυΐα Γιάσα Ασλι (φωτό) δεν αποτέλεσε και μεγάλη έκπληξη για όσους τον γνωρίζουν.

Είναι πια ο νεαρότερος «καθηγητής πανεπιστημίου», αφού προσλήφθηκε από το πανεπιστήμιο του Λέστερ, για να βοηθά τους ενήλικες φοιτητές στα Μαθηματικά, έστω και αν είναι μικρότερος από τα παιδιά πολλών φοιτητών του που βοηθά. Φοιτητής και ο ίδιος στο τελευταίο έτος, πήγε πανεπιστήμιο κατευθείαν από το δημοτικό, αφού ήταν το πρώτο και μοναδικό παιδί που πήρε Αριστα στα Μαθηματικά α΄ επιπέδου με σκορ 100 στα 100, σε ηλικία μόλις 8 ετών.

Ειδική άδεια

Οι επιδόσεις του δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού έχει πάθος με τα Μαθηματικά, γιατί, όπως εξηγεί, είναι μια ακριβής επιστήμη στην οποία αποδεικνύεις ό,τι υποστηρίζεις. Η πρόταση εργασίας του έγινε όταν ήταν μόλις 13 ετών, υπερισχύοντας μεταξύ πολλών ενήλικων υποψηφίων.
Παρ’ όλα αυτά χρειάστηκε ειδική άδεια από το δημοτικό συμβούλιο του Λέστερ για να μπορέσει να προσληφθεί.

Οπως παραδέχεται ο ίδιος, «διανύω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Λατρεύω το πανεπιστήμιο και την καινούργια μου δουλειά, να βοηθώ άλλους φοιτητές. Τέρμα πια η… ποδιά του σχολείου». Ο Γιάσα, μετά την αποφοίτησή του φέτος, θα συνεχίσει για διδακτορικό, με την αμέριστη στήριξη του πατέρα του, ο οποίος τον μεγάλωσε μόνος και τον πηγαινοφέρνει καθημερινά στο πανεπιστήμιο, αφού τον θεωρεί «ιδανικό για τη δουλειά που κάνει, καθώς κατανοεί εξαιρετικά τα προβλήματα και τα εξηγεί με τον πιο σαφή τρόπο».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ