Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τετ α τετ με τον γιο του Πάμπλο Εσκομπάρ

«Από τα 7 μου ήξερα ότι ο πατέρας μου ήταν γκάνγκστερ! Δεν είχε πρόβλημα να μου πει ότι σκότωσε κάποιον»

«Ημουν φυγάς πριν ακόμη γεννηθώ»

Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ μιλά στην «Espresso» για τη σχέση με τον πατέρα του, τον διαβόητο βαρόνο της κόκας, και πώς αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητά τους

Εως τα έξι του χρόνια δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι ο πατέρας του ήταν ο βαρόνος της κόκας Πάμπλο Εσκομπάρ. Ακόμη και η χλιδή με την οποία ζούσαν στην έπαυλη της Νάπολης, την περίφημη Hacienda, εκεί όπου ο Εσκομπάρ είχε στήσει τον δικό του ζωολογικό κήπο, δεν μπορούσε να τον κάνει να πιστέψει πως ο άνδρας που τον περιέβαλλε με στοργή και ικανοποιούσε κάθε επιθυμία του ήταν ο παντοδύναμος αρχηγός του κολομβιανού καρτέλ του Μεδεγίν.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Ο ειρηνιστής γιος του πιο διαβόητου βαρόνου όλων των εποχών, ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει αφιερωθεί στον αγώνα για την ενημέρωση κατά των ναρκωτικών, βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Πάμπλο Εσκομπάρ – Ο πατέρας μου» (εκδόσεις Μίνωας).

4fdrtg 2 0

Λίγο πριν από τη σημερινή εκδήλωση στο Public της πλατείας Συντάγματος ο αρχιτέκτονας Χουάν μιλά στην «Espresso» για τα φαντάσματα του παρελθόντος, για την κόντρα του με τους παραγωγούς της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Narcos» αλλά και για τη συγγνώμη που έχει ζητήσει από τα θύματα του πατέρα του, υποστηρίζοντας ότι ο πανίσχυρος άνδρας αυτοκτόνησε για να σώσει την οικογένειά του.

«Από επτά ετών γνώριζα ότι ήταν γκάνγκστερ»

Εγκλήματα

«Ημουν φυγάς πριν ακόμη γεννηθώ» λέει με μειλίχιο τρόπο στην τετ α τετ συνάντηση που είχαμε μαζί του. «Ο πατέρας μου ήταν κυνικά ειλικρινής απέναντί μου, μια και από τα επτά μου γνώριζα ότι ήταν γκάνγκστερ. Δεν είχε πρόβλημα να μου πει πως σκότωσε κάποιον, μάλιστα συνηθίζαμε να διαβάζουμε τις εφημερίδες μαζί και να μου διηγείται τα εγκλήματά του. Είναι προτιμότερο, βέβαια, που γνώριζα. Διότι τα παιδιά άλλων αρχηγών καρτέλ αγνοούσαν τις δραστηριότητες των πατεράδων τους και μάθαιναν για αυτές όταν εκείνοι ήταν πλέον στη φυλακή». Οπως αποκαλύπτει, ο Πάμπλο -o «El Patron», όπως αποκαλούνταν- συνήθιζε να τον πηγαίνει βόλτες στα εργαστήρια παρασκευής κόκας που είχαν στηθεί στα βάθη της κολομβιανής ζούγκλας. «Ποτέ δεν με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με το εμπόριο των ναρκωτικών. Τουναντίον. Με προέτρεπε να σπουδάσω».

Από το 1994 (ο πατέρας του πέθανε το 1993) ο Χουάν με τη μητέρα του και την αδελφή του Μανουέλα έχει βρει «καταφύγιο» στην Αργεντινή. Μάλιστα, για αρκετά χρόνια τα μέλη της οικογένειάς του είχαν αλλάξει τα ονόματά τους -το δικό του ήταν Χουάν Σεμπαστιάν Μαροκίν, το οποίο ακόμη χρησιμοποιεί ενίοτε- προκειμένου να μην μπορέσει κανείς από τους ορκισμένους εχθρούς του πατέρα του να τους εντοπίσει.

4fdrtg 3

«Η αποκάλυψη της αληθινής μας ταυτότητας δεν έγινε με τη θέλησή μας. Ενας λογιστής που είχαμε μας βρήκε και προσπάθησε να μας εκβιάσει. Πήγαμε στην αστυνομία και τους το αναφέραμε, αποκαλύπτοντας ποιοι είμαστε, και αντ’ αυτού μας έβαλαν στη φυλακή! Ο λογιστής στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τον κόσμο έδωσε στα μέσα όλα τα προσωπικά μας στοιχεία. Θαρρώ πως ήταν καλύτερο για μας, διότι έτσι είχαμε την ευκαιρία να πούμε την πραγματική ιστορία μας στον κόσμο» υποστηρίζει.

Ο Χουάν Πάμπλο, που έχει ήδη κυκλοφορήσει στα ισπανικά το δεύτερο βιβλίο του με θέμα τις άγνωστες σχέσεις του πατέρα του με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Αμερικής και τη CIA, υποστηρίζει ότι ο βαρόνος της κόκας αυτοκτόνησε και δεν δολοφονήθηκε, όπως είχαν πει οι αστυνομικές Αρχές: «Αυτό είναι ολοφάνερο από τις ηχογραφημένες συνομιλίες αλλά και την αυτοψία της σορού του. Οι γιατροί ήταν βέβαιοι, αλλά δεν το είπαν γιατί απειλήθηκαν. Θεωρώ πως αφαίρεσε τη ζωή του, διότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να προστατεύσει την οικογένειά του. Ηταν μια πράξη υπέρτατης αγάπης. Οι τελευταίες κινήσεις του ήταν ανόητες και ο Πάμπλο κάθε άλλο παρά χαζός ήταν…»

Ποια είναι τα λάθη στο σίριαλ «Narcos»

Ο σαραντάχρονος αρχιτέκτονας έχει διατυπώσει πολλάκις τις διαφωνίες του σχετικά με την τηλεοπτική σειρά «Narcos», το επιτυχημένο σίριαλ του δικτύου Netflix, που έχει θέμα τη ζωή του πατέρα του.

4fdrtg 4

Μάλιστα, πρόσφατα είχε επισημάνει τα λάθη και τις παρατυπίες σε ένα post του στο facebook, που είχε τον τίτλο «τα 28 λάθη του “Narcos”». «Δεν μας συμβουλεύτηκαν για τη σειρά» λέει.

«Τον παρουσιάζουν ως ήρωα με glamorous lifestyle, κάτι που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στα παιδιά. Φυσικά με αυτόν τον τρόπο θέλουν να υπηρετήσουν τη δική τους πολιτική ατζέντα. Λαμβάνω συνέχεια μηνύματα από νεαρούς οι οποίοι μιμούνται τον πατέρα μου και με ρωτούν πώς θα μπορέσουν να μπουν στη βιομηχανία των ναρκωτικών. Είναι λυπηρό πώς μια τέτοια σειρά θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζωή των νέων. Δεν προχώρησα σε καμία κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον τους. Η επιλογή μου; Είτε να συνεχίσω τη ζωή μου είτε να κάνω πόλεμο εναντίον όλων εκείνων που ασχολούνται με τον πατέρα μου. Και εγώ επέλεξα να ζήσω».

4fdrtg 1

Η τσατσάρα και τα ποτισμένα με ναρκωτικά παντελόνια

Στο πολυσέλιδο βιβλίο του ο Χουάν Πάμπλο αποκαλύπτει άγνωστες συνήθειες του πατέρα του και τα κόλπα που συνήθιζε να εφαρμόζει προκειμένου να μεταφέρει την κόκα.

Μία από τις συνήθειές του ήταν ότι χρησιμοποιούσε πάντα τον ίδιο τύπο χτένας. Ηταν μια μικρή τσατσάρα από ταρταρούγα, που την είχε πρόχειρη στο τσεπάκι του πουκαμίσου του, για να χτενίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Του άρεσε να κουρεύεται μόνος του, αφού δεν του άρεσαν τα κουρεία. Η μοναδική που μπορούσε να του ψαλιδίσει τα μαλλιά ήταν η γυναίκα του.

Αρεσκόταν να κάνει μπάνιο για ώρες (ακόμη και τρεις ώρες), μια καθημερινή συνήθεια που δεν άλλαξε ακόμη και στις χειρότερες εποχές.

Μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε ο Εσκομπάρ για να διακινεί την κόκα ήταν να χρησιμοποιεί jeans ποτισμένα στο ναρκωτικό. Εν συνεχεία οι προμηθευτές τα ξέπλεναν με ένα ειδικό υγρό, έβγαζαν την κοκαΐνη σε υγρή μορφή και την άφηναν να στεγνώσει.

offer

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...