Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μια πρωτεΐνη για την κακή χοληστερόλη

Η λήψη στατινών νέας γενιάς και η δραστική ουσία εβολοκουμάμπη

Η λήψη στατινών νέας γενιάς και η δραστική ουσία εβολοκουμάμπη

Η μακροπρόθεσμη -άνω του ενός έτους- λήψη των νέας γενιάς φαρμάκων μείωσης της λεγόμενης κακής χοληστερόλης LDL μειώνει έως και κατά 25% τον κίνδυνο ασθενείς που έχουν αναρρώσει από ένα έμφραγμα να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο ή νέα καρδιακή προσβολή ή ακόμη και να νοσηλευτούν για στηθάγχη ή επαναγγείωση για φραγμένες αρτηρίες, ο δε κίνδυνος για καρδιαγγειακό θάνατο περιορίζεται κατά 15% μέσα σε 26 μήνες.

Αυτό ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές στο 66ο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που έγινε στην Ουάσινγκτον. Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων -υπό τον δρα Marc Sabatine- του συνεργαζόμενου με την ιατρική σχολή του Harvard νοσοκομείου Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης στηρίχθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο δείγμα, 27.564 ασθενών από 49 χώρες ηλικίας 40-85 ετών, που έπασχαν ήδη από κάποια καρδιαγγειακή νόσο και οι οποίοι μελετήθηκαν για διάστημα δύο ετών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, που δημοσιεύτηκαν στο «New England Journal of Medicine», οι συμμετέχοντες που εμφάνισαν την εντυπωσιακή βελτίωση του προσδόκιμου ήταν όσοι κατόρθωσαν να μειώσουν τις τιμές της LDL χοληστερόλης από αρχικές μέσες τιμές της τάξης των 92 mg/dL σε 30 mg/dL κατά μέσο όρο με τη λήψη στατινών νέας γενιάς, που περιέχουν τη δραστική ουσία εβολοκουμάμπη.

Πρόκειται για ανθρώπινα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία αναστέλλουν την PCSK9, την πρωτεΐνη με την οποία το ήπαρ καθαρίζει φυσικά την κακή χοληστερόλη από το αίμα. Αυτή η πρωτεΐνη ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο ερευνών στη γενετική, όταν ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα με γενετικά χαμηλότερα επίπεδα της PCSK9 είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών προσβολών.

Δαπανηρά

Αυτά τα φάρμακα (οι αναστολείς της PCSK9 κυκλοφορούν και στην Ελλάδα με τις δραστικές ουσίες εβολοκουμάμπη και αλιροκουμάμπη), τα οποία παραμένουν εξαιρετικά δαπανηρά, δεν χορηγούνται ευρέως για τη μείωση της χοληστερίνης αλλά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, μεταξύ των οποίων όσοι δεν μπορούν να λάβουν κοινές στατίνες εξαιτίας των επιπλοκών που εμφανίζουν σε αυτές και οι πάσχοντες από οικογενή υπερχοληστεριναιμία (κληρονομική νόσος του μεταβολισμού, όταν ένα γενετικό πρόβλημα προκαλεί πολύ υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, ακόμη και πάνω από 400mg\dl).

* EASTAR Ποιοτική Αθλητική Διατροφή

Τι είναι πρωτεΐνη EASTAR;

Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλες ενώσεις που παρασκευάζονται με τον συνδυασμό μικρότερων αμινοξέων. Στη διατροφή είναι γνωστές ως μακροθρεπτικά συστατικά και δίνουν ενέργεια στο σώμα μας. Κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης περιέχει 4 θερμίδες.

Υπάρχουν 20 αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτεΐνης. Οι πρωτεΐνες που δεν έχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται ελλιπείς. Οι πηγές πρωτεΐνης που περιέχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται πλήρεις. Επιλέγοντας λοιπόν τις πλήρεις θα εξασφαλίσετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Ορισμένα αμινοξέα μπορούν να παραχθούν στο σώμα και δεν είναι τόσο απαραίτητα για τη διατροφή μας. Τα αμινοξέα που δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας όμως, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας.

Ψάξαμε στη αγορά και βρήκαμε την καλύτερη φυσική 100% WHEY PROTEIN (πρωτεΐνη ορού γάλακτος άμεσης απορρόφησης) η οποία μάλιστα παράγεται στην Ελλάδα από την EASTAR. Κυκλοφορεί σε περιεκτικότητες 80% & 92% με ή χωρίς υδατάνθρακες σε απίστευτες γεύσεις ώστε να φτιάχνετε smoothies και ενεργειακά ποτά για ενδυνάμωση / αποκατάσταση μυών/ γράμμωση / μυικό όγκο / έλεγχο βάρους. Μπείτε στο site της εταιρίας, www.eastar.gr   εκμεταλευτείτε τις εξαιρετικά καλές τιμές της σε σχέση με την άριστη ποιότητα της. www.eastar.gr   

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...