Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το Λονδίνο φλέγεται

Ο «μεσήλικας» δράστης «θέρισε» πεζούς με Ι.Χ. και έσφαξε αστυνομικό στον περίβολο του Κοινοβουλίου προτού τραυματιστεί θανάσιμα από άνδρες ασφαλείας! Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί

Μαχαιριά στην καρδιά του Λονδίνου κατέφερε Βρετανός τρομοκράτης ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.

Μόλις 36 μέτρα μακριά από το σημείο όπου στεκόταν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ο «ασιατικής καταγωγής μεσήλικας», όπως τον περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες, τράβηξε μαχαίρι και κατακρεούργησε αστυνομικό, αφού προηγουμένως το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε «θερίσει» πεζούς που περνούσαν από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ. Είκοσι άνθρωποι χτυπήθηκαν από το όχημα, που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και του οποίου η δολοφονική πορεία σταμάτησε στα κάγκελα του Κοινοβουλίου. Τουλάχιστον δύο από αυτούς εξέπνευσαν.

Ο άνδρας, κρατώντας δύο μεγάλα μαχαίρια, κατάφερε να μπει στον περίβολο του Κοινοβουλίου και να μαχαιρώσει αστυνομικό προτού πυροβοληθεί και τραυματιστεί θανάσιμα από άλλους άνδρες της ασφαλείας. Η πρωθυπουργός, η οποία, όπως ανέφερε ο «Independent» στην ηλεκτρονική έκδοσή του, βρισκόταν μόλις 36 μέτρα από το σημείο της επίθεσης, φυγαδεύτηκε με αυτοκίνητο από αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά, και μεταφέρθηκε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Εκεί αναμενόταν να προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής έκτακτων αναγκών Cobra για το περιστατικό, το οποίο η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια.

Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, η ασφάλεια του Κοινοβουλίου σφράγισε το κτίριο, ωστόσο κάποιοι από τους βουλευτές και τους υπουργούς που συζητούσαν τις λεπτομέρειες του Brexit πρόλαβαν να βγουν.
Μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τομπάιας Ελγουντ, ο οποίος επιχείρησε να σώσει τη ζωή του αστυνομικού που είχε μαχαιρωθεί από τον τρομοκράτη. Ο πολιτικός, που έχει χάσει τον αδελφό του σε τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο κάνοντάς του μαλάξεις και δίνοντάς του το φιλί της ζωής ώσπου να γίνει εφικτή η αερομεταφορά του. Δυστυχώς ο αστυνομικός, που είχε ακατάσχετη αιμορραγία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

esr 2303 025 cmyk

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Λονδίνου είναι ότι μια γυναίκα, για να αποφύγει το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στον κόσμο και σε ποδηλάτες, πήδηξε στον ποταμό Τάμεση, απ’ όπου οι διασώστες την ανέσυραν σοβαρά τραυματισμένη. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τρεις μαθητές από γαλλικό σχολείο που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή, σύμφωνα με τις νοσοκομειακές Αρχές, έχουν «καταστροφικά» τραύματα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ μέσω αναρτήσεών τους στην υπηρεσία κοινωνικών δικτύων Telegram πανηγύριζαν λέγοντας ότι η Βρετανία πλήρωσε με αίμα το αίμα που προκάλεσε με τη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...