Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο Χάτσικο της Κρήτης

Συγκίνηση στο Ηράκλειο για το αδέσποτο σκυλάκι που εδώ και επτά χρόνια περιμένει καρτερικά έξω από σούπερ μάρκετ να ξαναβρεί τον ιδιοκτήτη του, που έχει φύγει από τη ζωή

Συγκίνηση στο Ηράκλειο για το αδέσποτο σκυλάκι που εδώ και επτά χρόνια περιμένει καρτερικά έξω από σούπερ μάρκετ να ξαναβρεί τον ιδιοκτήτη του, που έχει φύγει από τη ζωή

Εδώ και επτά χρόνια ξαναζωντανεύει στο Ηράκλειο η ιστορία του Χάτσικο, του σκύλου που έγινε σύμβολο αφοσίωσης και πίστης προς τον άνθρωπο. Ο «Χάτσικο της Κρήτης» είναι ένα αδέσποτο σκυλάκι, που έχει συγκινήσει όσους το βλέπουν καθημερινά θλιμμένο, να περιμένει καρτερικά στο ίδιο σημείο το αφεντικό του, που έχει φύγει από τη ζωή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Ο σκύλος πηγαίνει κάθε πρωί στο σούπερ μάρκετ όπου ψώνιζε καθημερινά ο ιδιοκτήτης του, στην οδό Εμμ. Μπαντουβά 120, στις Πατέλες του Ηρακλείου. Κάθεται υπομονετικά και περιμένει… Δυστυχώς όμως, όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, ο άνθρωπος φέρεται ότι «έφυγε» πριν από επτά χρόνια από ανακοπή καρδιάς, ενώ άλλοι λένε ότι μετανάστευσε στο εξωτερικό.

Οποια κι αν είναι η αλήθεια, η καθημερινή προσμονή του συμπαθητικού σκυλάκου δεν έχει αποτέλεσμα. Παραμένει εκεί θλιμμένος ως το βράδυ που το κατάστημα κλείνει. Μετά φεύγει απογοητευμένος και επιστρέφει έξω από το σπίτι του αφεντικού του. Ομως, δεν χάνει την ελπίδα του και την επόμενη μέρα ακολουθεί το ίδιο δρομολόγιο, με την ίδια προσμονή, κάθε μέρα επί επτά ολόκληρα χρόνια! Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει λείψει ούτε μέρα από το σημείο στο οποίο ελπίζει ότι θα συναντήσει τον άνθρωπο που αγαπά.
Οπως περιγράφει στην «Espresso» ο Παναγιώτης Φούντας, που διατηρεί γυμναστήριο απέναντι από το σούπερ μάρκετ: «Πρόκειται για έναν φιλικό σκύλο, που δεν ενοχλεί ποτέ τους πελάτες»

Δεν αφήνει να τον πιάσουν

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει όσους γνωρίζουν την ιστορία, όμως, είναι ότι ο σκύλος δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον πιάσει, ούτε και να τον απομακρύνει από το σημείο! «Ακόμα και η γυναίκα που του πηγαίνει καθημερινά φαγητό, δεν κατάφερε να τον πάρει και να τον στεγάσει! Εγιναν προσπάθειες να τον αναλάβουν φιλοζωικές οργανώσεις για να τον εμβολιάσουν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να τον υιοθετήσουν… Ομως, εκείνος δεν δέχεται να απομακρυνθεί από το σημείο, ίσως γιατί πιστεύει ότι θα εμφανιστεί ο άνθρωπος που ζούσε μαζί του ως πριν από επτά χρόνια» λέει ο κ. Φούντας.

f2 1 5

Η ιστορία του Ηρακλείου αποδεικνύει ότι δεν είναι υπερβολή πως ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, όπως άλλωστε είχε αποδείξει η υπόθεση του Χάτσικο στην Ιαπωνία, που έγινε ταινία και συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Χάτσικο ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, που τον είχε βρει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τόκιο Χιντεσάμπουρο Ουένο.

Μαζί περπατούσαν καθημερινά μέχρι τον σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια ο Χάτσικο πήγαινε στο σπίτι και επέστρεφε το απόγευμα στον σταθμό όπου περίμενε τον καθηγητή. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν κάθε μέρα, ώσπου ο καθηγητής πέθανε.
Τα επόμενα εννέα χρόνια ο σκύλος περίμενε στον σταθμό, ως τον θάνατό του το 1935. Ο Χάτσικο έγινε συνώνυμο της αφοσίωσης. Στον σταθμό τοποθετήθηκε μπρούντζινο ομοίωμά του και κάθε χρόνο διοργανώνεται εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη και την ολοκληρωτική αφοσίωσή του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...