Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κοινό μέτωπο κατά Γερούν!

Ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης «βράζει» για τον Ντάισελμπλουμ και ζητά την απομάκρυνσή του

Ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης «βράζει» για  τον Ντάισελμπλουμ και ζητά την απομάκρυνσή του

Δίχως ίχνος ντροπής, ακόμη και μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι εμετικές δηλώσεις του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», περί χωρών του ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες», ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιχείρησε χθες να «μπαλώσει» άτσαλα την προκλητική τοποθέτησή του.

Ενώ σαν να μην έφτανε αυτό -με τις πλάτες του Σόιμπλε-, έσπευδε να διευκρινίσει πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, αν και δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να παραμείνει στη θέση αυτή.
Αλλωστε στις τελευταίες εκλογές το κόμμα του, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) της Ολλανδίας, συνετρίβη συγκεντρώνοντας εννέα έδρες, μόλις τέσσερις περισσότερες δηλαδή από το μικρό Κόμμα για την Προστασία των Ζώων (PvvD)!

«Λυπάμαι αν κάποιος προσβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ηταν άμεσο και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, παραδίδοντας στη συνέχεια μαθήματα αλαζονικής υποκρισίας: «Νομίζω ότι με εκτιμούν στην Ευρώπη για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς. Πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές»!

Ο Σόιμπλε

Την ώρα που χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευδε να υποστηρίξει το βασικό εργαλείο του στα Eurogroup, δηλώνοντας διά του εκπροσώπου του πως εκτιμά πολύ την εργασία του Ολλανδού πολιτικού (!), ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης «έβραζε», ζητώντας την απομάκρυνση του Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του συμβουλίου των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

«Οσο νωρίτερα παραιτηθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόσο το καλύτερο» έγραψε στο facebook ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, χαρακτηρίζοντας «χαζές» τις δηλώσεις του Ολλανδού πολιτικού. Την παραίτηση αλλά και τη συγγνώμη του Ολλανδού ζητούσε ανοιχτά χθες και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, χαρακτηρίζοντας από την πλευρά του «ρατσιστικά, ξενοφοβικά και σεξιστικά» τα σχόλια του Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Για «ρατσιστική και σοβινιστική προσβολή στις χώρες του Νότου και τις γυναίκες σε αυτές» έκανε λόγο και ο Ισπανός ευρωβουλευτής Γκονθάλεθ Πονς, ζητώντας -όπως και ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (PP) Εστέμπαν Γκονθάλεθ- την παραίτηση του αλαζόνα Ντάισελμπλουμ.

Στην Κομισιόν

Διά στόματος Μαργαρίτη Σχοινά ήρθε χθες και η αντίδραση της Κομισιόν, με τον εκπρόσωπό της να τονίζει με νόημα: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα σχόλια που κάνει».
Ερώτηση για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ κατέθεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, υπογραμμίζοντας: «Στην πατρίδα του κ. Ντάισελμπλουμ το κόμμα του καταποντίστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Σπαταλώντας προφανώς τις ψήφους του όχι σε ποτά και γυναίκες αλλά σε επικίνδυνες ερωτοτροπίες με τις ακροδεξιές ιδέες».

Ανάλογα αιχμηρός ήταν και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup είναι απολύτως καταδικαστέες. Κανείς δεν μπορεί να καθυβρίζει χώρες ή λαούς».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...