Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ξεκαθάρισμα» γκαρνταρόμπας

Τα μυστικά καθαριότητας και αποθήκευσης χειμερινών ρούχων για την οργάνωση της ανοιξιάτικης ντουλάπας

H άνοιξη μπήκε ημερολογιακά, αλλά είναι η αλήθεια ότι σε μια περίοδο (και) κλιματικής αβεβαιότητας το τι θα φοράμε έως το Πάσχα είναι ένα ερώτημα… Οπως και αν έχει, σε επίπεδο οργάνωσης, η τακτοποίηση της γκαρνταρόμπας επιβάλλεται και δεν αναβάλλεται. Απλώς, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα.

Για να μην πελαγώσουμε, θα πρέπει να λειτουργήσουμε πρακτικά. Η στιλίστρια της Κρίστεν Στιούαρτ Τάρα Σουένεν έδωσε κάποιες οδηγίες επί του θέματος, που και απλές είναι και δημιουργούν χώρο για -μισθού επιτρέποντος- πιο ελαφριά ρουχαλάκια.

4rf4wertgt 2Η καθαριότης είναι, εκτός από μισή αρχοντιά, και προτεραιότητα σε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τη Σουένεν. Με λίγα λόγια, τα βαριά παλτά και τα σακάκια πρέπει να πάνε καθαριστήριο και τα μάλλινα να πλυθούν, όπως αναγράφουν οι ετικέτες τους.

Πουλόβερ και T-Shirts

«Πρέπει να ξεφορτωθείτε οπωσδήποτε λεκέδες και μυρωδιές προτού τα αποθηκεύσετε» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις μπότες. Αν δεν σώζονται με τον καθαρισμό, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποθηκευτούν, συμπληρώνει.

Αν βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, όπως πουλοβεράκια και Τ-shirts, έχουν ξεχειλώσει ή έχουν βάψει από λεκέδες, τότε απλώς ξεφορτωθείτε τα. Ειδικά όσον αφορά τα ρούχα που φοράτε πρωί πρωί για να κάνετε ένα ντύσιμο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες χωρίς προσπάθεια, δεν πρέπει να ελλοχεύουν τέτοιοι κίνδυνοι, που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πάντως, τα ρούχα που… σώζονται καλό είναι να έχουν σωστή περιποίηση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι βαμβακερά, πολυεστέρ και λινά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, ενώ τα μάλλινα, τα κασμίρ και τα μεταξωτά θέλουν στεγνό καθάρισμα. Σειρά έχει τώρα το κεφάλαιο «αποθήκευση». Για μακροχρόνια αποθήκευση, τα ρούχα καλό είναι να μπαίνουν σε αεροστεγείς μεν, βαμβακερές δε θήκες, που θα πρέπει να τοποθετούνται ιδανικά σε διαφορετικό χώρο από εκείνον όπου βάζετε τα πιο ελαφριά, ανοιξιάτικα ρούχα σας. Κομβικής σημασίας είναι να αποφεύγονται οι χώροι με υψηλό κίνδυνο υγρασίας, όπως είναι τα πατάρια.

Και τώρα φτάνουμε στο σημείο που θα κρίνει πόσο υγιείς θα είστε κατά τη διάρκεια αυτής της άνοιξης. Στην περίπτωση, λοιπόν, που επαληθευτούν οι προγνώσεις που θέλουν το φετινό Πάσχα κρύο και βροχερό, καλό είναι να έχετε αφήσει εκτός μπότες, ένα πουλόβερ κι ένα ζεστό πανωφόρι, για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να ξεπακετάρετε.

Μην πετάτε ό,τι είναι ντεμοντέ

Την προηγούμενη σεζόν αγοράσατε κάτι που ξέρατε ότι δεν θα είχε την τύχη να ενταχθεί στο… πάνθεον των κλασικών σας κομματιών, αλλά δεν μπορούσατε να αντισταθείτε στην ευκαιρία να νιώσετε μοδάτη; Δεν πειράζει. Καλά κάνατε. Με την αποθήκευσή του τι θα κάνετε; Η Σουένεν θυμίζει ότι τα trends κάνουν 15 χρόνια να επανεμφανιστούν, οπότε, αντί να αφήσετε ένα κομμάτι στην ντουλάπα σας να περιμένει τόσο πολύ, είναι πιο έξυπνο είτε να το χαρίσετε είτε να προσπαθήσετε να το πουλήσετε.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...