Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Γκρο πλαν» στα χρόνια της Κατοχής

Ο Παντελής Βούλγαρης ξεκίνησε γυρίσματα στην Κρήτη για τη νέα ταινία του «Το τελευταίο σημείωμα», στην οποία θα πρωταγωνιστούν γνωστοί Ελληνες και ξένοι ηθοποιοί

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Το τελευταίο σημείωμα», που αναφέρεται στην εκτέλεση 200 αγωνιστών τον Μάιο του 1944 στην Καισαριανή.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας, που θα εξιστορεί τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Κατοχή, ξεκίνησαν τη Δευτέρα στα Χανιά.

Οπως είχε γράψει η «Espresso» τον Ιανουάριο, τα γυρίσματα θα γίνουν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κρήτης και της Αττικής. Ο χώρος ο οποίος επιλέχτηκε για να γίνουν τα βασικά γυρίσματα είναι το φρούριο Ιτζεδίν, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Χανίων, στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, και η τελευταία του χρήση ήταν ως αποθήκες του Ναυτικού. Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου, είχε λειτουργήσει ως φυλακή.

Ο γνωστός σκηνοθέτης είχε ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα για να συζητήσουν κάποια θέματα σχετικά με την παραγωγή, ενώ έγινε και κάστινγκ για την αναζήτηση βοηθητικών ηθοποιών. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής και διανομής Tanweer, ο κ. Βούλγαρης με την «υπογραφή» της συζύγου του Ιωάννας Καρυστιάνη, που θα υπογράψει το σενάριο (όπως και στις «Νύφες» και στη «Μικρά Αγγλία»), θα μας μεταφέρει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν από την Πρωτομαγιά του 1944.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, ένας Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλάκισής του στο Χαϊδάρι εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού διοικητή του στρατοπέδου Καρλ Φίσερ. Ο Σουκατζίδης είδε με τα ίδια του τα μάτια τις γερμανικές αγριότητες στα μαύρα χρόνια της Κατοχής και βίωσε τα απάνθρωπα βασανιστήρια και τη βαριά ατμόσφαιρα στους θαλάμους μαζί με τους συγκρατούμενους του. Στην ταινία θα δούμε και τη ζωή της αρραβωνιαστικιάς του, της Χαράς Λιουδάκη.

Στην πολλά υποσχόμενη ταινία πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία») στον ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε («Μια επικίνδυνη μέθοδος», «Pandorum», «Η πτώση») θα παίξει τον Καρλ Φίσερ και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μέλια Κρίλινγκ («Tyrant», «The Borgias») θα ενσαρκώσει τη Χαρά Λιουδάκη. Η ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...