Εκδήλωση της «Εστίας» για το έπος της Επανάστασης του 1821

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας και η εφημερίδα «Εστία» διοργάνωσαν λαμπρή εκδήλωση για το έπος της Επανάστασης του 1821 στην κατάμεστη αίθουσα του μεγάρου της Αρχαιολογικής Εταιρείας, στο κέντρο της Αθήνας. Την «κουρτίνα» της εκδήλωσης τράβηξε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας και αρθρογράφος της «Εστίας» Τηλέμαχος Μαράτος, ενώ ο γενικός διευθυντής της «Εστίας» Ελευθέριος Σκιαδάς τόνισε: «Είναι καιρός να συζητήσουμε εκ νέου για το 1821, αλλά τηρώντας αποστάσεις από μικρόψυχα δημοσιεύματα που συχνά υπαγορεύονται από ταπεινά προσωπικά και κομματικά κριτήρια».

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης στάθηκε στη συμβολή του ορθόδοξου κλήρου στην επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης και αποδόμησε τα επιχειρήματα των ιστορικών που την παρουσιάζουν ως ταξική, παραλληλίζοντάς την εσφαλμένα με τη Γαλλική.

Την αυλαία της εκδήλωσης έριξε ο απόστρατος αξιωματικός Αντώνης Πετμεζάς, που έκανε μνεία στην απαράμιλλη δεινότητα των θαρραλέων μπουρλοτιέρηδων της Επανάστασης (Κανάρης, Μιαούλης, Παπανικολής, Πιπίνος, Τομπάζης, Τσαμαδός κ.ά.), που κατάφεραν να επικρατήσουν απέναντι στον οθωμανικό στόλο, χάρη στον επιδέξιο χειρισμό των μικρών αλλά ευέλικτων πυρπολικών τους.

Το «παρών» έδωσαν ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο τέως γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Αντώνης Βογιατζής και ο δημοσιογράφος Ζάχος Χατζηφωτίου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ