Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Η μοιραία γυναίκα στο έγκλημα του Μοσχάτου

►►Η 36χρονη το πρόσωπο «κλειδί» στον φόνο του πρώην συζύγου της από τον παραολυμπιονίκη ►►Οι μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία, η σχέση με τον αθλητή  της κολύμβησης και το ραντεβού που βάφτηκε με αίμαΤα εφτασφράγιστα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου θα προσπαθήσει να φωτίσει ο ανακριτής στον οποίο θα απολογηθεί σήμερα ο δράστης του εγκλήματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔOΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο γνωστός παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, που αφαίρεσε το βράδυ της Πέμπτης τη ζωή του 47χρονου, φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την πρώην σύζυγο του θύματός του, η οποία θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση.
Η 36χρονη μοιραία γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 30 Μαρτίου και από την έκβασή της θα καθοριζόταν και το καθεστώς της επιμέλειας των δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού.

Διαταραγμένη σχέση

Ο παραολυμπιονίκης και ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ όπου βρήκε τον θάνατο ο Λουκόπουλος ήταν το τρίτο πρόσωπο σε αυτή τη διαταραγμένη σχέση και είχε κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το θύμα τού ζητούσε να καταθέσει ότι συνδέθηκε ερωτικά με την 36χρονη όσο ήταν ακόμη παντρεμένη μαζί του, κάτι που ο ίδιος αρνείται, και μιλάει για εφήμερη σχέση η οποία ξεκίνησε μετά τον χωρισμό του ζευγαριού.

Στην αρχική κατάθεσή του ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς ότι το όπλο ανήκε στο θύμα, που τον απείλησε με αυτό, και ότι πάνω στην πάλη κατάφερε να του το πάρει, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει και η σφαίρα να βρει στο κεφάλι τον 47χρονο. Ακόμη είχε πει ότι πανικοβλήθηκε και τον πυροβόλησε άλλες δύο ή τρεις φορές.

Ομως, όταν έκαναν έρευνα στις τσέπες του παραολυμπιονίκη, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο σφαίρες από το 22άρι πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

dde 2

Οι αστυνομικοί προειδοποίησαν τον Τσαγκάρη ότι η εργαστηριακή εξέταση στο πιστόλι θα έδειχνε με σαφήνεια σε ποιον ανήκει κι έτσι εκείνος παραδέχθηκε τελικά ότι ήταν δικό του και ότι το κατείχε παράνομα εδώ και πέντε χρόνια για λόγους ασφαλείας.
Από την έρευνα στο πρακτορείο που διατηρεί ο γνωστός αθλητής στην οδό Μακρυγιάννη, στην περιοχή του Μοσχάτου, εξακριβώθηκε ότι προτού γίνει το φονικό είχε διακόψει τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο πρακτορείο του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ίσως γιατί περίμενε την επίσκεψη του Λουκόπουλου!

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Μάριο Λουκόπουλο ήταν ο δικηγόρος του Παναγιώτης Δοροβίτσας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπισή του στο δικαστήριο που είχε το θύμα με την πρώην σύζυγό του.
Οπως δήλωσε, ο 47χρονος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του το απόγευμα της Πέμπτης και στη συνέχεια έφυγε για να συναντηθεί με τον παραολυμπιονίκη: «Φεύγοντας από το γραφείο μου επρόκειτο να συναντήσει τον δράστη, ο οποίος -κατά τα λεγόμενα του θύματος- ήταν πρόθυμος να πει όλη την αλήθεια όσον αφορά τη σχέση των δύο πρώην συζύγων.

Ετσι έφυγε από το γραφείο μου για να πάει να τον συναντήσει για να μιλήσουν για το δικαστήριο, που θα γινόταν στις 30 του μήνα. Η πρώην σύζυγος του θύματος είχε προτείνει τον Βασίλη Τσαγκάρη ως μάρτυρα στο δικαστήριο για την ενδοοικογενειακή βία. Οταν είδα τελευταία φορά τον Μάριο, φαινόταν πολύ καλά και θα πήγαινε να συζητήσει με το θύμα» λέει ο δικηγόρος.

Ομως, εκείνο που παραμένει σκοτεινό είναι αν οι μετέπειτα δράστης και θύμα είχαν καθορισμένο ραντεβού ή ο Λουκόπουλος εμφανίστηκε ξαφνικά στο πρακτορείο του Τσαγκάρη αιφνιδιάζοντάς τον.

Το θύμα και η δικαστική  διαμάχη με τη σύζυγό του

13321978 512351295605046 331798477196023616 n

Ολόκληρος ο κόσμος του Μάριου Λουκόπουλου (φωτό) ήταν η σύζυγός του Κατερίνα, η 9χρονη κόρη τους και ο 6χρονος γιος τους, που του είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Από εκεί και πέρα, τα ενδιαφέροντα του 47χρονου ήταν το ξενοδοχείο που διατηρούσε, η σκοποβολή και ο αγαπημένος του σκύλος.
Ολα όμως κατέρρευσαν το καλοκαίρι του 2015, όταν «πάγωσε» η σχέση του με τη σύζυγό του.

Σε φίλους του είχε εξομολογηθεί ότι υποψιαζόταν πως έβλεπε άλλον άνδρα και, όπως η ίδια η Κατερίνα κατήγγειλε αργότερα, έφτασε στο σημείο να την κλειδώσει δεμένη στην γκαρσονιέρα του! Οταν την απελευθέρωσε και την άφησε να φύγει, εκείνη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα να τον αναζητήσουν οι αστυνομικοί. Ομως, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του, δεν βρήκαν τον ίδιο, καθώς είχε εξαφανιστεί για να γλιτώσει το αυτόφωρο, εντόπισαν όμως κάποια όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα και κατασχέθηκαν.

Αποπομπή

Οι εμπλοκές του Μάριου Λουκόπουλου με τη Δικαιοσύνη έγιναν αφορμή να διαπληκτιστεί με τον κουμπάρο του και πρόεδρο του σκοπευτικού συλλόγου «Βεληνεκές», που είχαν ιδρύσει μαζί, με έδρα το Χαϊδάρι, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη.
Αυτό είχε αποτέλεσμα την αποπομπή του από τον σύλλογο, στον οποίο υπήρξε για χρόνια γενικός γραμματέας, η οποία του είχε στοιχίσει πολύ.

Το τροχαίο που τον άφησε ανάπηρο και η εξομολόγηση στην «Espresso» το 2010

f6 38

Ο αθλητισμός ήταν η ζωή του Βασίλη Τσαγκάρη (φωτό) και δεν τον εγκατέλειψε όταν καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι το 2002, έπειτα από ατύχημα. Ο βαρύς τραυματισμός του ήταν αποτέλεσμα σοβαρού τροχαίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε επιστρέφοντας από προπόνηση ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε σε μια γέφυρα κοντά σε θαλάσσια περιοχή.

Δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία 26 ετών, ο γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1978 αθλητής άρχισε την ενασχόλησή του με την κολύμβηση στην ομάδα «Ηρόδικος» του Μοσχάτου και είχε τις πρώτες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Χρίστηκε παραολυμπιονίκης στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012, κατακτώντας και τις δύο φορές την έκτη θέση στην κατηγορία SB3 στα 50 μ. πρόσθιο!

Υπό τις οδηγίες του προπονητή του Νίκου Τσόλτου ο Τσαγκάρης ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία του! Τρία χρόνια αργότερα κατετάγη τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ στον Καναδά.

«Πάσχουμε από έλλειψη σεβασμού»

Ο Βασίλης Τσαγκάρης είχε μιλήσει στην «Espresso» τον Νοέμβριο του 2010, όταν είχε κατεβεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μίχα. «Πάσχουμε ως κοινωνία από έλλειψη σεβασμού, πρώτα απ’ όλα προς τον εαυτό μας και στη συνέχεια στους συνανθρώπους μας. Κι αυτό πάλι δεν αφορά αποκλειστικά τα άτομα με κινητική αναπηρία. Απλώς εκεί αναδεικνύεται πολύ πιο καθαρά, τρισδιάστατα, όλο το μέγεθος του προβλήματος» είχε δηλώσει εξηγώντας την απόφασή του.

Λόγω της συμμετοχής του σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις, είχε ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό και είχε διαπιστώσει την εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε σχέση με την Ελλάδα:
«Εδώ τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν κυκλοφορούν, γιατί δεν μπορούν! Γιατί κάποιοι από εμάς παρκάρουν μπροστά από τις ειδικές ράμπες στα πεζοδρόμια. Γιατί οι υποδομές στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ανύπαρκτες ή με λάθος προδιαγραφές».

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...