Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Κανείς δεν επιτέθηκε στον Σισέ!!

Αθώος ο Μαρινάκης στη δίκη με τον Γάλλο πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού! Ενοχος κρίθηκε μόνο για εξύβριση, αλλά το αδίκημα έχει παραγραφεί!

Αθώος ο Μαρινάκης στη δίκη με τον Γάλλο πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού! Ενοχος κρίθηκε μόνο για εξύβριση, αλλά το αδίκημα έχει παραγραφεί!

Επειτα από έξι ολόκληρα χρόνια (!) το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αθώος, στην περίφημη δίκη με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αρχικά, ο πρόεδρος δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως για τη συκοφαντική δυσφήμηση και έκρινε ότι δεν υπάρχει, παρά μόνο εξύβριση, για την οποία παύεται η ποινική δίωξη λόγω παρέλευσης χρόνου, σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Συνεπώς, για τη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχει καταδίκη.

Οσον αφορά το θέμα παραβίασης αθλητικού νόμου, ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Μαρινάκης κρίθηκε αθώος, διότι οι ενέργειες που θα έπρεπε να λάβουν χώρα έγιναν. Σύμφωνα με την απόφαση, λήφθηκαν κανονικά όλα τα μέτρα στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός το 2011, στο οποίο υπήρχε εισβολή οπαδών μετά το τέλος. Επιπλέον, υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ήταν άλλο πρόσωπο, και όχι ο κατηγορούμενος.

Ο κ. Βρέντζος ως μάρτυρας υπεράσπισης υποστήριξε ότι ο Μαρινάκης δεν είδε την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και κατέληξε: «Ο κ. Μαρινάκης δεν έχει λόγο για το πώς θα διαχειριστεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός το γήπεδο. Δεν είχε ιδιότητα, αλλά ακόμα και αν είχε εικόνα, δεν θα μπορούσε να κατέβει και να σταματήσει τον κόσμο».

Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ο εισαγγελέας ζήτησε να πάνε τα πρακτικά της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για να κρίνει εκείνος αν θα παραπεμφθεί σε δίκη για ψευδορκία ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα, με γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος του Σισέ, Δ. Βερβεσός, ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Μαρινάκης κρίθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της εξύβρισης, αλλά δεν του επιβλήθηκε ποινή λόγω παραγραφής του αδικήματος: «Ο κ. Μαρινάκης κρίθηκε ότι έχει τελέσει το αδίκημα της εξύβρισης κατά του εντολέως μου, και ουχί αυτό της συκοφαντικής δυσφήμησης. Δεν του καταγνώσθηκε ποινή εν όψει του πρόσφατου νόμου Παρασκευόπουλου, βάσει του οποίου δεν επιβάλλονται ποινές σε αδικήματα που είχαν τελεστεί μέχρι και το 2016 και απειλείται ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) ετών, με δεδομένο ότι στο αδίκημα της εξύβρισης προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος. Για το θέμα της παραβίασης του αθλητικού νόμου οι ευθύνες από το δικαστήριο καταλογίστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπεύθυνο Ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΣΦΠ κ. Τσιρώνη» τόνισε ο Δημήτρης Βερβεσός!

Koriopolis: Δεν καταθέτει ο πρόεδρος του  Ολυμπιακού

Η χθεσινή ημέρα στις δικαστικές αίθουσες είχε «πολύ» Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά σε όλες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού… κατάφερε να χαμογελάσει. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λοιπόν, αποφάσισε να μην τον καλέσει ως μάρτυρα για το σκάνδαλο. Κι αυτό διότι ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είχε αιτηθεί την κλήση του, δεν επέμεινε, αλλά επιπλέον διότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμπλέκεται και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» (άσχετα αν και εδώ η κωλυσιεργία είναι απίστευτη και τουλάχιστον αντίθετη με αυτά που υποστήριζε ο Κοντονής), η οποία, φυσικά, σχετίζεται με το Κoriopolis.

Επιστολή με την οποία ζητάει να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει απέστειλε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Θανάσης Κανελλόπουλος. «Δεν παρείχα καμία συνδρομή σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης και δεν γνωρίζω τίποτα για την υπόθεση και τους κατηγορουμένους» αναφέρει στο υπόμνημα.

Ο μάρτυρας

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει διακοπεί η προστασία του πρώην πια προστατευόμενου μάρτυρα με το όνομα «Περικλής Παπαδόπουλος», με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί σε ειδικό χώρο για να καταθέσει για την υπόθεση.
Τέλος, διαβάστηκε και η αρχική κατάθεση του Σωτήρη Βοργιά, με την οποία τονίζει ότι ο Αχιλλέας Μπέος και οι παίκτες Σάχα, Σκόκο και Μπλάνκο έστησαν το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 0-4. Ομως, όταν είχε ερωτηθεί από τον ανακριτή από πού γνωρίζει κάτι τέτοιο, είπε ότι το άκουσε στην εκπομπή «Η δίκη στον Σκάι».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...