Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Γιαγιά σεφ από τη Χίο έγινε star στη Ν. Υόρκη

Η Χιώτισσα κυρία Πλουμίτσα εκπροσωπεί με τις συνταγές της την Ελλάδα στο εστιατόριο Enoteca Maria της Νέας Υόρκης

Η Χιώτισσα κυρία Πλουμίτσα εκπροσωπεί με τις συνταγές της την Ελλάδα στο εστιατόριο Enoteca Maria της Νέας Υόρκης

Ποιος δεν λατρεύει την κουζίνα της… γιαγιάς; Στην «τεχνογνωσία» τους επένδυσε το εστιατόριο Enoteca Maria στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Η ελληνική κουζίνα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα προσεγμένα μενού που δημιουργούν καθημερινά γιαγιάδες-σεφ από διάφορες χώρες του κόσμου.

Την ελληνική εκπροσώπηση έχει αναλάβει η γιαγιά Πλουμίτσα από τη Χίο και τις ημέρες που φροντίζει για το μενού παρουσιάζει γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Η ηλικιωμένη Χιώτισσα κατάγεται από τον Αγιο Γεώργιο Συκούση και σε ηλικία 24 χρόνων παντρεύτηκε και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Στο κείμενο με το οποίο συστήνεται στους πελάτες αναφέρει ότι άρχισε να μαγειρεύει όταν τα παιδιά της ήταν στο σχολείο, με συνταγές που της έστελνε η μητέρα της!

«Στα γράμματα που μου έστελνε έγραφε πώς έφτιαχνε διάφορα φαγητά και ακολουθούσα τις οδηγίες της. Σιγά σιγά έμαθα να φτιάχνω τα ωραία φαγητά της μητέρας μου. Τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και ο μεγαλύτερος γιος μου έχει παντρευτεί και έχω εγγονό, έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω τα ελληνικά φαγητά και γλυκά που τους αρέσουν. Θέλω να μάθουν όλοι τα φανταστικά πιάτα της Ελλάδας. Γι’ αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω μια γεύση της Ελλάδας σε τέτοιο ωραίο εστιατόριο. Ο προστάτης του χωριού μου, ο άγιος Γεώργιος, με κάλεσε πίσω κοντά του στον Αγιο Γεώργιο του Στάτεν Αϊλαντ!» λέει.

Πολυεθνική διάσταση

Η ιδέα του εστιατορίου ξεκίνησε όταν ο ιταλικής καταγωγής Τζόντι Σκαραβέλα έχασε σε σύντομο διάστημα γιαγιά και μητέρα. Η αίσθηση της απώλειας τον έκανε, όπως λέει, να ανοίξει εστιατόριο με Ιταλίδες γιαγιάδες! Ομως υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ τους κι έτσι έδωσε… πολυεθνική διάσταση! Το εστιατόριο λειτουργεί από το 2006 και παρουσιάζει καθημερινά ένα μενού, το οποίο αναλαμβάνει μία από τις 30 έως 40 γιαγιάδες-σεφ με γεύσεις της πατρίδας της. Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου συγκεντρώνει συνταγές απ’ όλον τον κόσμο και η «δική μας» γιαγιά συμμετέχει με οδηγίες για «μελιτζάνες παπουτσάκια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...