Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Δίπλα δίπλα και με το γαρίφαλο στο χέρι

Τσίπρας, Κουτσούμπας και άλλοι αριστεροί στα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης»

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Τσίπρας, Κουτσούμπας και άλλοι αριστεροί στα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης»

Ο Νίκος Μπελογιάννης, για τους πολλούς, είναι γνωστός ως «ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», από το κόκκινο γαρίφαλο που κρατούσε καθημερινά στη διάρκεια της δίκης του. Ακόμη και ο Πάμπλο Πικάσο εμπνεύστηκε ένα διάσημο σκίτσο από την εικόνα αυτού του ανθρώπου με το γαρίφαλο στο χέρι.
Ετσι και χθες, ημέρα κατά την οποία οι αριστεροί φίλοι του τίμησαν τη μνήμη του με τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης» στο σπίτι του στην Αμαλιάδα, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κρατούσαν ανά χείρας κόκκινα γαρίφαλα.

tsipras lebentis 4089910

Ο Μπελογιάννης ένωσε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ! Θα ήταν χαρούμενος να το έβλεπε, αν και δεν παίρνω όρκο. Ο Κουτσούμπας, πάντως, εκεί, παρών. Θα άφηνε τον Τσίπρα να οικειοποιηθεί τα σύμβολα της Αριστεράς; Ποτέ.

Ο γιος του

Οπως και να έχει, η πρωτοβουλία να εκτεθούν ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς ανήκει στον γιο του Νίκο Μπελογιάννη. Εχω γνωρίσει στο παρελθόν τον γιο του «ανθρώπου με το γαρίφαλο» και της δημοσιογράφου Ελλης Παππά, που τον μεγάλωνε τρία χρόνια μέσα στις φυλακές, και δεν θυμάμαι τις απόψεις του για τη σημερινή Αριστερά, που φυσικά δεν τις έχει κρύψει ποτέ.

tsipras katroygkalos koytsoympas4089765

Ο ίδιος φρόντισε να μείνει μακριά από την πολιτική, ακριβώς γιατί η γνώμη του για αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή: «Εγινα χημικός μηχανικός -μου άρεσε η χημεία, αλλά ήθελα να ακολουθήσω μια αυτόνομη πορεία για να αποφύγω τις συγκρίσεις-, την πολιτική τη θεωρούσα μπόχα, δημοσιογράφος ήταν η μάνα μου» έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.
Αλλο ο πατέρας κι άλλο ο γιος. Ο πατέρας έζησε τον μύθο της Αριστεράς και ο γιος ζει την απομυθοποίησή της

Ρεστοράν

Το έτρωγαν το γλυκάκι τους χθες το μεσημέρι σε γνωστό ρεστοράν του κέντρου της Αθήνας ο Νότης Μηταράκης και ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης. Εθεάθησαν να τα λένε «μεταξύ τυρού και αχλαδίου».

■ Επιμόρφωση στους πολίτες που θέλουν να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα για την πολύπλοκη πραγματικότητα στην οποία ζουν θα προσφέρει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Η πρώτη ενότητα των επιμορφωτικών αυτών σεμιναρίων, όπως μας λέει η πρόεδρός του Ρόδη Κράτσα, θα έχει θέμα «Γνωρίζοντας την Οικονομία. Διαλύοντας τους Μύθους» και θα ξεκινήσει με εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα 12.30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Οι ομιλητές θα εστιάσουν στη λειτουργία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και πώς αυτό επηρεάζει τις εθνικές οικονομίες, τις αποφάσεις των ηγετών σε όλα τα επίπεδα και τη ζωή των πολιτών. 

«Πλεύση» στον Βόλο με τα… τσιπουράκια

zoi 0

Η Ζωή είναι… μερακλού και καλά κάνει. Με τσιπουράκια και μεζεδάκια χτίζει το δίκτυο της Πλεύσης και στον Βόλο. όπου τάχθηκε κατά της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και δήλωσε ότι «το ευρώ είναι όργανο του καθεστώτος» και πως «δεν λειτουργεί ως νόμισμα, αλλά ως εργαλείο εξαναγκασμού».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτό) βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και στα φημισμένα τσιπουράδικά της. Μαζί της ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας και μεγάλη παρέα φίλων της, που τα ήπιαν στην οδό Ερμού και στην Ουζοθεραπεία. «Ζωή, προχώρα», σε θέλει όλη η χώρα.

«Χάσαμε την ουσία μέσα στη σύγχυση»

pabblopoylos

Προκόπης Παυλόπουλος, Ιωάννης Στουρνάρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Παπαδημητρίου. Εκπροσώπηση στο δυνατότερο πολιτικό επίπεδο χθες στη Βουλή στο συνέδριο «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε από το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση του Κρατικού Προϋπολογισμού. Κεντρικός εισηγητής του ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι ενότητες αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
«Μέσα στην πολύχρονη κρίση που ζούμε και μέσα από τη σύγχυση που υπάρχει χάσαμε την ουσία του όρου μεταρρύθμιση» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας: «Εχουμε βαφτίσει μεταρρύθμιση πράγματα χωρίς μεταρρυθμιστική προοπτική… Μια αλλαγή εκ βάθρων δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι κάτι άλλο». Η ομιλία του Προέδρου για τις μεταρρυθμίσεις ήταν η βάση για τη συζήτηση. Και εκεί που τις Δευτέρες η Βουλή ήταν εντελώς αδιάφορη, να σου που απέκτησε το ενδιαφέρον της.

Μαζί στη Μάλτα

samaras mitsotakis

Ο πρώην και ο νυν θα συνταξιδέψουν. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετάξουν με την ίδια πτήση για τη Μάλτα προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Βαλέτα την Τετάρτη και την Πέμπτη, 29 και 30 Μαρτίου αντίστοιχα. Ο πρώην έχει προσκληθεί και ο νυν θα μιλήσει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πόση ώρα, είπαμε, πως διαρκεί η πτήση για Μάλτα;

(!)

Αννα Διαμαντοπούλου και Σταύρος Θεοδωράκης, μαζί στην εκδήλωση του E-κύκλου του Βαγγέλη Βενιζέλου που έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος με θέμα, τι άλλο, το μέλλον της Ε.Ε., μέσα από το οποίο περνάει ως φαίνεται και το μέλλον της Αννας και του Σταύρου. Τρέμε, Φώφη!

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...