Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στο μικροσκόπιο υπουργοί της Ν.Δ.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την εξέταση τυχόν ποινικών ευθυνών των Γεωργιάδη, Βορίδη, Χατζηδάκη, Μηταράκη και Λυκουρέντζου μετά τις καταγγελίες Μαρτίνη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την εξέταση τυχόν ποινικών ευθυνών των Γεωργιάδη, Βορίδη, Χατζηδάκη, Μηταράκη και Λυκουρέντζου μετά τις καταγγελίες Μαρτίνη

Σε έλεγχο από τη Βουλή για τυχόν ποινικές ευθύνες θα υποβληθούν πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Ν.Δ., μεταξύ των οποίων οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, καθώς φέρεται ότι εμπλέκονται στην αλλαγή ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ύστερα από καταγγελίες του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ο κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα (χθες) στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338 που σχηματίστηκε για την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν”. Για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, με τον οποίο εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Αδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά την κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εισαγγελέα των Φυλακών Κορυδαλλού ο προσωρινά κρατούμενος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η έναρξη της δικαστικής διερεύνησης «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες υπουργών, αφού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Μαρτίνης, οι πρώην υπουργοί ουσιαστικά συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου αντί πινακίου φακής, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.

Ερευνα

Λόγω των καταγγελιών σε βάρος των τριών υπουργών, ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος άρχισε τη διενέργεια έρευνας, τη σταμάτησε και ζήτησε την αποστολή της στη Βουλή «αμελλητί», όπως ορίζει ο νόμος. Ο κ. Μαρτίνης καταγγέλλει τόσο τον αποθανόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, τον τραπεζικό όμιλο Πειραιώς, που -όπως λέει- πήρε τον έλεγχο του νοσοκομείου σε πλειστηριασμό, αλλά και τους υπουργούς που λειτούργησαν προς αυτή την κατεύθυνση, κατά την άποψή του.

Ο κ. Μαρτίνης υποστηρίζει ότι είχαν ενορχηστρωθεί επιχειρηματικά και πολιτικά οι διαδικασίες που οδήγησαν στον εκπλειστηριασμό του νοσοκομείου, το οποίο πέρασε το 2014 σε εταιρία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς.
Μιλά για ευθύνες υπουργών, επί των ημερών των οποίων «ο Μιχάλης Σάλλας εξαγόρασε το δάνειο του νοσοκομείου από την Κύπρο», στη συνέχεια το κατήγγειλε και το νοσοκομείο βγήκε σε πλειστηριασμό για να το αποκτήσει η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., που είναι συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...