Στο μικροσκόπιο υπουργοί της Ν.Δ.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την εξέταση τυχόν ποινικών ευθυνών των Γεωργιάδη, Βορίδη, Χατζηδάκη, Μηταράκη και Λυκουρέντζου μετά τις καταγγελίες Μαρτίνη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την εξέταση τυχόν ποινικών ευθυνών των Γεωργιάδη, Βορίδη, Χατζηδάκη, Μηταράκη και Λυκουρέντζου μετά τις καταγγελίες Μαρτίνη

Σε έλεγχο από τη Βουλή για τυχόν ποινικές ευθύνες θα υποβληθούν πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Ν.Δ., μεταξύ των οποίων οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, καθώς φέρεται ότι εμπλέκονται στην αλλαγή ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ύστερα από καταγγελίες του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ο κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα (χθες) στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338 που σχηματίστηκε για την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν”. Για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, με τον οποίο εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Αδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά την κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εισαγγελέα των Φυλακών Κορυδαλλού ο προσωρινά κρατούμενος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η έναρξη της δικαστικής διερεύνησης «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες υπουργών, αφού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Μαρτίνης, οι πρώην υπουργοί ουσιαστικά συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου αντί πινακίου φακής, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.

Ερευνα

Λόγω των καταγγελιών σε βάρος των τριών υπουργών, ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος άρχισε τη διενέργεια έρευνας, τη σταμάτησε και ζήτησε την αποστολή της στη Βουλή «αμελλητί», όπως ορίζει ο νόμος. Ο κ. Μαρτίνης καταγγέλλει τόσο τον αποθανόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, τον τραπεζικό όμιλο Πειραιώς, που -όπως λέει- πήρε τον έλεγχο του νοσοκομείου σε πλειστηριασμό, αλλά και τους υπουργούς που λειτούργησαν προς αυτή την κατεύθυνση, κατά την άποψή του.

Ο κ. Μαρτίνης υποστηρίζει ότι είχαν ενορχηστρωθεί επιχειρηματικά και πολιτικά οι διαδικασίες που οδήγησαν στον εκπλειστηριασμό του νοσοκομείου, το οποίο πέρασε το 2014 σε εταιρία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς.
Μιλά για ευθύνες υπουργών, επί των ημερών των οποίων «ο Μιχάλης Σάλλας εξαγόρασε το δάνειο του νοσοκομείου από την Κύπρο», στη συνέχεια το κατήγγειλε και το νοσοκομείο βγήκε σε πλειστηριασμό για να το αποκτήσει η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., που είναι συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ