Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Που χάθηκε η Τερέζα

Η καλλιτεχνική «σχέση» της με τον Σινάτρα και τα hits τη δεκαετία του ’90
Η απώλεια που τη συγκλόνισε αλλά και το comeback σε μουσικές σκηνές

Υστερα από εφτά χρόνια απουσίας από τα ελληνικά μουσικά δρώμενα η Τερέζα, το κορίτσι που στις αρχές των 90s γνώρισε μεγάλη επιτυχία εντός αλλά κι εκτός συνόρων τραγουδώντας ακόμη και Φρανκ Σινάτρα, επέστρεψε στην Ελλάδα για μια σειρά εμφανίσεων σε γνωστά stages της Αθήνας.

Από τη ΔHMHTΡΑ ΔΑΡΔΑ

Το νεαρό ντροπαλό κορίτσι με τη βραχνή φωνή, τις ατίθασες μπούκλες και το όνειρο 17457531 787463374744202 5554243985612441592 nνα γίνει τραγουδίστρια, κατάφερε το 1992 να κάνει όλη την Ελλάδα να χορεύει rock ‘n’ roll «Το κυπελλάκι»! Η χαρούμενη ερμηνεία της, η ξεσηκωτική μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και οι ευφάνταστοι στίχοι του Κυριάκου Ντούμου εκτόξευσαν το όνομά της στα… ουράνια. Στην πραγματικότητα δεν είχε στόχο ν’ ανέβει στις πίστες και να κάνει τη χαριτωμένη. Το μυαλό της έτρεχε πέρα από τον Ατλαντικό, σε μυστικές γειτονιές της Νέας Ορλεάνης, στην πόλη της τζαζ, εκεί όπου ηχούσε η τρομπέτα του Λούις Αρμστρονγκ. Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Καταξιώθηκε στο ελληνικό αλλά και το διεθνές πεντάγραμμο μοιράζοντας τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

Η Τερέζα Παναγιωτοπούλου, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, δεν αφέθηκε ποτέ στην ευκαιριακή επιτυχία και «ψάχτηκε» περισσότερο. Δούλεψε σκληρά και στις δισκογραφικές δουλειές της έβγαζε το αληθινό προφίλ της με μελωδικά τραγούδια, απαλούς στίχους και soul ήχους, παίζοντας με τους ρυθμούς της Bossa Nova, του Mambo και του ChaCha.

Η ερμηνεία της στο αισθαντικό κομμάτι του Φρανκ Σινάτρα «Fly me to the moon» εκτίναξε την καριέρα της. Η κόρη του αξέχαστου Αμερικανού καλλιτέχνη Νάνσι Σινάτρα της έδωσε με μεγάλη ευκολία την άδεια να το αποδώσει όπως ένιωθε, και η Τερέζα το απογείωσε. Η επανεκτέλεση έγινε διεθνής επιτυχία και η φωνή της «έντυσε» την παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρίας ουίσκι. Είχε τύχη και αναγνώριση που δεν είχε καμία άλλη Ελληνίδα! Ωστόσο η τεράστια επιτυχία δεν την άλλαξε.

Οι αδυναμίες της

Πνεύμα ελεύθερο, αφού ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι της αρέσει να ζωγραφίζει από τασάκια μέχρι υφάσματα, να σχεδιάζει ρούχα με αμπιγέ λεπτομέρειες και να παρακολουθεί τα Fashion Weeks σε Παρίσι και Μιλάνο. Οταν βγαίνει για διασκέδαση, δεν γυρίζει στο σπίτι της αν δεν ξημερώσει, έχει αδυναμία στα παγωτά, λατρεύει τις κούκλες Barbie κι έχει γούρι ένα καφέ αρκουδάκι που κουβαλάει παντού και πάντα!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, αλλά αγάπησε την Ελλάδα από τις καλοκαιρινές διακοπές με τη μητέρα της, τη σημαντική στιχουργό και συνθέτρια Καίτη Μπόνη. Σε ηλικία επτά ετών η μικρή Τερέζα πρωταγωνιστούσε σε σχολικά μιούζικαλ, λίγο αργότερα έφτιαξε το πρώτο συγκρότημά της και μεγαλώνοντας έκανε σπουδές μουσικής, φωνητικής, τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας. Η καριέρα της ξεκίνησε με το συγκρότημα Yesterdays δίνοντας συναυλίες και στη γενέτειρά της, όπου την ανακάλυψε ο παραγωγός Μάκης Μάτσας. «Το έναυσμα στη δισκογραφία δόθηκε ένα καλοκαίρι που είχα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με το συγκρότημα. Οταν τηλεφώνησα στους δικούς μου και τους είπα ότι θα μείνω στην Ελλάδα για να κάνω δίσκο, δεν με πίστευαν» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της.

Το 1992 η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι της «Σε πληροφορώ», σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της μητέρας της. Ακολούθησε ο προσωπικός δίσκος της, με τίτλο «Οπωσδήποτε», όπου ξεχωρίζουν το «Κυπελλάκι» και το «Club, το φεγγάρι», το πρώτο τραγούδι που υπέγραψε ως στιχουργός η Sunny Μπαλτζή.

Οι συνεργασίες

Εν συνεχεία η Τερέζα έκανε κι άλλες επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές, ενώ συνεργάστηκε με κορυφαίες μορφές του ελληνικού πενταγράμμου, όπως οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Τόλης Βοσκόπουλος, Βίκυ Μοσχολιού, Μαντώ, Χρήστος Νικολόπουλος και Γλυκερία. Κάποια στιγμή ίδρυσε το συγκρότημα De ja vous και όργωσε τον κόσμο, κάνοντας συναυλίες σε Ευρώπη, Μεξικό, Καναδά και Αμερική και στα μεγαλύτερα καζίνα του Λας Βέγκας (Caesers, Atlantik City, Taj Mahal, Tropicana). Κορυφαία στιγμή στην καριέρα της θεωρείται η εμφάνισή της με τον Ντέμη Ρούσσο στην Πολωνία.

Ο μουσικολόγος Ζακ Μεναχέμ ήταν εκείνος που ανακάλυψε ακόμα ένα ταλέντο της Τερέζας Παναγιωτοπούλου, αυτό της ραδιοφωνικής παραγωγού. Οι εκπομπές της «Club Φεγγάρι με την Τereza», «Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε» και «Η νύχτα θέλει ΤEREZA» άφησαν εποχή! Οι επιτυχίες της συνεχίστηκαν και στο ξενόγλωσσο τραγούδι, με το «Μakes her famous world wide» να γίνεται τεράστιο hit και να μπαίνει στη λίστα των top 10 όλων των djs του πλανήτη.

Τα τελευταία εφτά χρόνια για την Τερέζα που έμενε στη Νέα Υόρκη ήταν δύσκολα, καθώς η μητέρα της, το μεγάλο της στήριγμα, πέθανε. «Σταμάτησα τα πάντα γιατί ήθελα εγώ να τη φροντίζω. Οταν την έχασα, κλονίστηκε η δική μου υγεία. Χρειάστηκα τον χρόνο μου για να συνέλθω. Της είχα υποσχεθεί, όμως, ότι θα γυρίσω στην Ελλάδα για να ακουστούν τα τραγούδια μας» δήλωσε η τραγουδίστρια, η οποία στην προσωπική της ζωή απολαμβάνει την ελευθερία.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...