Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Υπάρχει ζωή στον Αρη;

Η φωτογραφία ενός «προσώπου με γένια και περίεργη κόμμωση» που έχει κάνει άνω κάτω τους κυνηγούς UFO και τα σενάρια επιστημόνων για την ύπαρξη εξωγήινων μορφών στον πλανήτη

Η φωτογραφία ενός «προσώπου με γένια και περίεργη κόμμωση» που έχει κάνει άνω κάτω τους κυνηγούς UFO και τα σενάρια επιστημόνων για την ύπαρξη εξωγήινων μορφών στον πλανήτη

O κόκκινος πλανήτης είχε κάποτε ίχνη ζωής και εξαφανίστηκαν; Μήπως μεταλλάχτηκαν κάποιοι εξωγήινοι οργανισμοί και συνεχίζουν να επιβιώνουν στον Αρη;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Space Exploration», φαίνεται να είναι σκαλισμένο στην πλαγιά ενός κρατήρα στην περιοχή Utopia Planitia το προφίλ ενός γενειοφόρου με περίεργη κόμμωση. Οι ερευνητές ζητούν πλέον από τη NASA να πάρει επειγόντως περαιτέρω εικόνες του «προσώπου», σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί βαθύτερα η συσχέτιση του «προσώπου» με την ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής.

Ο εντοπισμός προσώπων σε βραχώδεις επιφάνειες του κόκκινου πλανήτη είναι ο τομέας της NASA με τον οποίο συνήθως ασχολούνται και οι κυνηγοί εξωγήινων, όπως ο Scott C. Waring, ο οποίος έχει την ιστοσελίδα ufosightingsdaily.com. Ισχυρίζεται ότι «βλέπει» σε εβδομαδιαία βάση περίεργες «μορφές». Σύμφωνα με τις μελέτες του Waring, η επιφάνεια του Αρη μπορεί να είναι γεμάτη με άγρια ζώα αλλά και με τα υπολείμματα ενός αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού.

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο έχει διαρρεύσει, τα χαρακτηριστικά του «προσώπου» περιλαμβάνουν ένα μάτι, μύτη, στόμα, μουστάκι και τα γένια, ενώ η κόμμωση μοιάζει με φωλιές πουλιών. Ο σχηματισμός τεκμηριώνεται σε τέσσερις εικόνες της NASA που επιβεβαιώνουν τη συνοχή του ανθρώπινου πορτρέτου και των σχεδίων της κόμμωσης. Σε σύγκριση με μια συλλογή από παρόμοια επίγεια μοτίβα, αυτή του Αρη ως δομή αναπαράγει όχι μόνο αισθητική, αλλά αποκαλύπτει μια χαμένη κληρονομιά η οποία ίσως και να μοιράζεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Στους συγγραφείς του επίμαχου έγγραφου περιλαμβάνονται μέλη της Πλανητικής Εταιρίας Ερευνών (SETI) και του Cydonia Institute, του οποίου ηγείται ο γεωμορφολόγος William Saunders, ο γλύπτης George Haas, ο γεωλόγος Michael Dale και ο αναλυτής εικόνας James Miller.

Ανεξάρτητοι οργανισμοί

Η Πλανητική Εταιρία Ερευνών και το Cydonia Institute είναι ανεξάρτητοι οργανισμοί που αποτελούνται από επιστήμονες και ερευνητές με κοινό ενδιαφέρον τη μελέτη των ανωμαλιών που παρατηρούνται στους πλανήτες και τους δορυφόρους μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, των οποίων η προέλευση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός ευφυούς σχεδιασμού.

Το έγγραφο καταλήγει με το εξής: «Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας που παράγουν τα μοναδικά στοιχεία του γενειοφόρου πορτρέτου με τη διάτρητη κόμμωση είναι πραγματικά και παρουσιάζουν ένα επίπεδο συνοχής που είναι εξαιρετικά ύποπτο να έχει τεχνητή προέλευση. Προτείνουμε τόσο η NASA όσο και η ομάδα απεικόνισης του πανεπιστημίου της Αριζόνας που κατευθύνουν το διαστημικό σκάφος MRO να αποκτήσουν περισσότερες και σαφέστερες εικόνες, οι οποίες θα χρησιμεύσουν για περαιτέρω ανάλυση».

Οι ομάδες των κυνηγών UFO ελέγχουν για την αξιοπιστία τους εικόνες που έφτασαν στη NASA από το όχημα «Mars Curiosity», το οποίο περνούσε από αποξηραμένα εδάφη και εξερευνούσε την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Τα τελευταία ευρήματα περιλαμβάνουν εικόνες οι οποίες έχουν την ονομασία «Ο νεκρός Αρειανός βασιλιάς» και «Το άγαλμα του Βούδα».

Το ειδικό κανάλι στο YouTube Paranormal Crucible έχει αναρτήσει ένα βίντεο από την τελευταία ανακάλυψη -τον ανακλινόμενο Βούδα- στο οποίο λέγεται χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα από τα αξιοσημείωτα τεχνουργήματα του Αρη που έχει φωτογραφηθεί στον κόκκινο πλανήτη από το «Mars Curiosity Rover». Το τεχνούργημα, το οποίο μοιάζει με ένα μεγάλο άγαλμα, φωτογραφήθηκε από το «Mars Curiosity Rover», καθώς συμμετείχε στην έρευνα του βραχώδους εδάφους γύρω από τον θυελλώδη κρατήρα».

esr 2903 013 cmyk

Ο ερευνητής Scott C. Waring, που εντυπωσιάστηκε από την ανάρτηση, έγραψε στην ιστοσελίδα του ufosightingsdaily.com: «Το βίντεο δείχνει ένα πρόσωπο και το κεφάλι γυρισμένο προς τα δεξιά, ενώ έχει παχουλό στομάχι. Πολύ αξιοσημείωτη λεπτομέρεια σε αυτή τη φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία από μόνη της θα πρέπει να είναι αρκετή για να πείσει τα Ηνωμένα Εθνη ότι η ευφυής ζωή υπήρξε κάποτε στον Αρη, αλλά η NASA δεν θέλει να μάθει κανείς την αλήθεια, διότι θα κληθούν να μοιραστούν τις πληροφορίες και την τεχνολογία μαζί με ό,τι άλλο έχουν βρει».

Αρχαίοι πολιτισμοί

Υπάρχει μια ευρεία πεποίθηση μεταξύ ορισμένων ξένων ερευνητών και θεωρητικών συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο Αρης είχε κάποτε ζωή που εξελίχθηκε με παρόμοιο τρόπο στη Γη με τους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά ξεκληρίστηκε σε κάποιο στάδιο προτού εμφανιστεί ο άνθρωπος στη Γη.
Το Paranormal Crucible είχε νωρίτερα βρει αυτό που περιγράφεται ως ένας λαξευτός τάφος με κάτι που έμοιαζε με άγαλμα ιππότη, κοντά σε έναν κρατήρα του Αρη, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο πλανήτης είχε κάποτε «πολεμιστές μεσαιωνικού στιλ», που (βάζοντας και λίγο τη φαντασία μας σε δράση) πολέμησαν εκεί σε μάχες, όπως συνέβη στη Γη πριν από εκατοντάδες χρόνια.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...