Ο Ελον Μασκ ονειρεύεται τον άνθρωπο ανδροειδές

Ο υπολογιστής είναι μια συσκευή που έχει βασιστεί στο πρότυπο του ανθρώπινου εγκεφάλου

Ο υπολογιστής είναι μια συσκευή που έχει βασιστεί στο πρότυπο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εχει μνήμη και κάνει υπολογισμούς. Τώρα όμως φαίνεται ότι ήρθε η ώρα ο υπολογιστής να συνδεθεί απευθείας με το ανθρώπινο μυαλό!

Η ιδέα σε επιχειρηματικό επίπεδο ανήκει στον Ελον Μασκ (φωτό), ο οποίος δείχνει να μην αρκείται στην κατάκτηση της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην προσπάθεια για εποικισμό του Αρη.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θέλει τώρα να κάνει συγχώνευση των υπολογιστών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ώστε να βοηθήσει την ανθρωπότητα να ανταγωνίζεται στα ίσα τις μηχανές.

Η Neuralink Corp.

Ηδη, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», ίδρυσε τη σχετική εταιρία, τη Neuralink Corp., με στόχο να αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέπει την εμφύτευση μικρών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο, μέσω των οποίων θα γίνονται upload και download δεδομένων και σκέψεων. To «neural lace», όπως ονομάζεται αυτό το νέο concept, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί σε τι είδους προϊόντα θα εφαρμοστεί, ενώ ο επιχειρηματίας δεν έχει κάνει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο επιχειρηματίας-γκουρού της καινοτομίας μιλώντας στη Διάσκεψη για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο η τεχνητή νοημοσύνη να επισκιάσει τον άνθρωπο και είχε προτείνει τη μετατροπή των ανθρώπων σε ανδροειδή προκειμένου να μπορούν να συμβαδίζουν με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ