Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Tι έφταιξε και τα γέλια της παρέας των αδελφικών φίλων έγιναν κραυγές τρόμου

Ειδικός πραγματογνώμονας προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, όπου «έσβησαν» οι τέσσερις φίλοι

Ειδικός πραγματογνώμονας προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, όπου «έσβησαν» οι τέσσερις φίλοι

Το τελευταίο «αντίο» στα τέσσερα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή στο φρικτό τροχαίο του Ευόσμου. Ανείπωτος πόνος για συγγενείς και φίλους που τους αποχαιρετούν, προτού προλάβουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

Από την άλλη, σύνθετες έρευνες είναι σε εξέλιξη για να υπάρξουν οι απαντήσεις στο τι έφταιξε και τα γέλια της νεανικής παρέας στο αυτοκίνητο μέσα σε λίγες στιγμές έγιναν κραυγές τρόμου και τελικά νεκρική σιγή.

Ειδικός πραγματογνώμονας προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθοριστική ήταν η αρχική πρόσκρουση του μοιραίου Volvo στο τσιμεντένιο κράσπεδο, προτού αυτό καταλήξει στο τοιχίο περίφραξης.

Λίγα μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης η οδός Αναγεννήσεως έχει ελαφρά κλίση. Εκεί ίσως ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακολουθήσει τρελή πορεία.

esr 3003 011 cmyk

Με το αυτοκίνητο σε πλαγιολίσθηση η πρόσκρουση με το τσιμεντένιο κράσπεδο λειτούργησε προσθετικά στις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν. Δηλαδή, αντί η δύναμη να απορροφηθεί, πολλαπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα η επόμενη πρόσκρουση να γίνει σφοδρότερη και σε συνάρτηση με τη μη χρήση ζωνών οδήγησε στον θάνατο τα τέσσερα παιδιά.

Μεγάλη παραμόρφωση

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου έχει υποστεί μεγάλη παραμόρφωση, ενώ το παρμπρίζ έχει διαλυθεί εντελώς, απόδειξη της σφοδρότητας. Το μοιραίο αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 2004 και σύμφωνα με πληροφορίες είχε καλά ελαστικά. Η Τροχαία εξετάζει πέντε πιθανά σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης:

■Το Ι.Χ. να κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και ο άπειρος οδηγός να έχασε τον έλεγχο λόγω μικρής στροφής δέκα μέτρα πριν από το σημείο.
■Ο 17χρονος οδηγός να είχε καταναλώσει αλκοόλ, κάτι που θα φανεί από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, ενώ μέχρι χθες οι έρευνες της Τροχαίας δεν έδειχναν ότι η παρέα ήταν σε νυχτερινό μαγαζί.
■Ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο, ίσως επειδή μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.
■Να αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.
■Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Volvo να βρέθηκε μπροστά σε κάποιο εμπόδιο, όπως ένα αδέσποτο ζώο, και να επιχείρησε να το αποφύγει. Ειδικοί θεωρούν ότι αυτό εξηγεί το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας στο κράσπεδο.

Χάθηκε ένα χωριό στην άσφαλτο!

Ενα μικρό χωριό έχει χαθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη. Από το 2011 έως το 2016 σκοτώθηκαν σε τροχαία 320 άνθρωποι, ενώ 9.975 τραυματίστηκαν. Τα οκτώ στα 10 περιστατικά σημειώνονται μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ τα ατυχήματα οφείλονται σε παραβίαση προτεραιότητας και σήμανσης κατά 25%, σε απόσπαση – έλλειψη προσοχής κατά 13%, σε ανεξέλεγκτη διάσχιση οδοστρώματος από πεζό κατά 11%, σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη κατά 6,5%, σε υπερβολική ταχύτητα κατά 4,5% και σε μέθη κατά 3,5%. 

«Aντιο» με λευκά τριαντάφυλλα στουw δύο κολλητούς

dfdf 0

Ράγισαν καρδιές στις κηδείες των θυμάτων, με τους δικούς τους να είναι σκιές του εαυτού τους. Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, συμμαθητές των παιδιών είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 17χρονο Γιώργο Μαντατζή, στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών, και στον παιδικό του φίλο Θόδωρο Μεμετζή, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Ανείπωτη θλίψη και ένα αναπάντητο «γιατί» κυριαρχούσαν στις γειτονιές των νεαρών. Τα στεφάνια, αμέτρητα για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο νέα. «Η παρέα των φίλων δεν θα είναι πια μαζί σε αυτόν εδώ τον κόσμο» μονολογούσαν αρκετοί. Συγκινητικά μηνύματα και λουλούδια συνέχιζαν να αφήνουν και χθες στο σημείο της τραγωδίας. Πολύς κόσμος θέλησε να πει το στερνό «αντίο» στα παιδιά.

Σε τέτοιο βαρύ κλίμα δεν θα μπορούσε να γίνει μάθημα. «Η είδηση αναστάτωσε το σχολείο. Συγκλονιστήκαμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Ολοι οι μαθητές θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά στη τελευταία τους κατοικία. Το ίδιο κι εμείς οι καθηγητές. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά» είπε η Αθανασία Θεοδωρίδου, υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, όπου φοιτούσαν τα παιδιά.

Σήμερα οδηγείται στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς ο 17χρονος οδηγός Αβραάμ Μουρατίδης, ενώ το ύστατο «αντίο» στον 19χρονο Παύλο Λεοντίδη θα απευθύνουν στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου.
Την ώρα που κηδεύονταν οι φίλοι του ο 17χρονος Δημήτρης Ελεκίδης έδινε τη δική του μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο 17χρονος έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα στα πλευρά και στον θώρακα και η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά σοβαρή.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...