Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ζήτω η άνοιξη!

Οι προτάσεις των top οίκων και οι τάσεις για την ομορφότερη εποχή του χρόνου

Οι βιτρίνες «ανθίζουν» σιγά σιγά, αφού το φλοράλ είναι η πρώτη κίνηση για κάθε μπουτίκ που σέβεται τον εαυτό της, προκειμένου να υποδεχθεί την άνοιξη.

Από την
Αλεξία Κοσίνα

Βέβαια οι τάσεις γι’ αυτήν την ενδιάμεση εποχή δεν σταματούν στο λουλούδι. Οι πασαρέλες έχουν αναδείξει κάποιες πολύ συγκεκριμένες τάσεις, που έχουν αρκετό ενδιαφέρον για να υιοθετηθούν από μια «κοινή θνητή», δηλαδή από μια γυναίκα που δεν διεκδικεί τον τίτλο της fashion blogger, αλλά απολαμβάνει το να παίζει με το ντύσιμό της.

4fw45ygst 2Εχουμε και λέμε, λοιπόν! Τι φοράμε την άνοιξη του 2017;

Την… καρδιά μας! Ως μπούστο σε ένα ρομαντικό φόρεμα, κατά τις προσταγές του οίκου Rodarte, σε laser-cut επένδυση, όπως προτείνει ο οίκος Proenza Schouler, φλογερή κατακόκκινη ή «σημαδεμένη» από μαχαίρι, όπως του Gucci, η καρδιά είναι από τις επιταγές της σεζόν.

Τις σούπερ ρίγες! Από τους mix-and-match συνδυασμούς του Fendi έως τις δίχρωμες και πολύχρωμες εκδοχές του 2017, οι ρίγες επιβάλλονται, δίνοντας την ευκαιρία απίθανων αυτοσχεδιασμών και ευφάνταστων συνδυασμών σε έντονους χρωματισμούς. Κυριάρχησαν στις πασαρέλες των Rosie Assoulin, Adam Selman, Monse και Alexander Wang σε φορέματα που θύμιζαν ουράνια τόξα ή πουκάμισα που ανέδυαν πιο κλασική χροιά.

«Δύο σε ένα»

Στο δίλημμα «φόρεμα ή παντελόνι» ποντάρουμε στο «δύο σε ένα» χωρίς δισταγμό. Μια τάση από το παρελθόν, η οποία αναβαθμίζεται από τους Gucci, Rodarte, Sportmax και Derek Lam, που συνδύασαν φόρεμα με παντελόνι σε ομοιόμορφη εκδοχή ή συνδυαστικά, δείχνοντας ως στολή.

Αλλη μία τάση που μας έρχεται από παλιά είναι το βασιλικό στιλ των Tudor. Διογκωμένα μανίκια, φαρδείς ανοιχτόχρωμοι ώμοι σε πουκάμισα και μεγαλοπρεπή φορέματα αναβίωσαν τα ενδυματολογικά πατρόν των ρούχων του Ερρίκου VIII, δημιουργώντας μια βασιλική ατμόσφαιρα στις πασαρέλες των J. W. Anderson, Burberry και Gucci.

Λέμε «ζήτω το μπούστο» που επιστρέφει δυναμικά πάνω από εφαρμοστά μπλουζάκια, όπως το συνδύασαν οι Tome και Tibi και η Βικτόρια Μπέκαμ με χαλαρές φούστες, όμως το στίγμα δίνει το T-shirt (ή η φανέλα) με… φλύαρα ή μονολεκτικά prints διά χειρός Haider Ackermann, Dior, House of Holland, σε πρωινά, απογευματινά ή βραδινά ντυσίματα, συνδυασμένα με φούστες grunge και δαντελένιες, με σορτς και παντελόνια.

Παιδιάστικο ροζ

Φέτος, όμως, ανεβαίνουμε στο ροζ συννεφάκι και, αν δεν μπορούμε, φοράμε ροζ γυαλιά, γιατί ο κόσμος δείχνει ομορφότερος, παιδιάστικος και ονειρικός. Céline, Balenciaga, Valentino, Givenchy και Nina Ricci έδωσαν τις δικές τους εμπνεύσεις στο χρώμα της σεζόν σε θερμές αποχρώσεις και συνδυασμούς, σε ρούχα και αξεσουάρ κλασικά ή πιο παιχνιδιάρικα.

Η πλέον ανατρεπτική τάση στα παπούτσια φέτος είναι η επιβολή της… σαγιονάρας. Επιλέχθηκε από την εταιρία Zara και φαίνεται ότι ο κόσμος της μόδας, που αρέσκεται στο να αναβαθμίζει ένα άσχημο αξεσουάρ σε chic επιταγή, την υιοθέτησε. Και το ασχημόπαπο γίνεται… κύκνος από τους Βικτόρια Μπέκαμ, Mary-Kate Olsen, Puma, Miu Miu και Alexander Wang. Σε απλό αθλητικό στιλ, με σόλα-πλατφόρμα ή με δεσίματα, δερμάτινη, όπως τη λανσάρουν οι μεγάλοι οίκοι, ή σε ελαστικό πλαστικό, όπως την προτείνουν οι Zara και Havaianas, κάντε την επιλογή που ταιριάζει στο γούστο και στην τσέπη σας.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...