Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: «Δράση» σε τέσσερα επίπεδα!

Η συμμορία (με τη συμμετοχή ενός αστυνομικού, δύο δικηγόρων, δύο συμβολαιογράφων και δημοσίων υπαλλήλων) οργάνωνε αναγνωρίσεις πατρότητας και παράνομες υιοθεσίες

Ενας αστυνομικός, δύο δικηγόροι, δύο συμβολαιογράφοι και δημόσιοι υπάλληλοι ήταν μέλη του μεγάλου κυκλώματος ελληνοποίησης παράτυπων μεταναστών, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συλλαμβάνοντας συνολικά 24 άτομα. Το κύκλωμα ήταν διαρθρωμένο σε τέσσερα επίπεδα και οργάνωνε εικονικούς γάμους και αναγνωρίσεις πατρότητας, ίσως και παράνομες υιοθεσίες!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον βασικότερο ρόλο στο κύκλωμα, που δρούσε τα τελευταία χρόνια στη χώρα, έπαιζαν οι συνεργοί που είχαν ανοίξει γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αναζητώντας καλλίγραμμες κοπέλες οι οποίες ενδιαφέρονταν να δουλέψουν στην Ελλάδα.

Οι κοπέλες οι οποίες έρχονταν στη χώρα παραλαμβάνονταν από τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, που είχαν ήδη φροντίσει να βρουν αναξιοπαθούντες (κυρίως τοξικομανείς), στους οποίους έδιναν αμοιβή 400 ευρώ για να τελέσουν «λευκό» γάμο.

Ετσι εξασφάλιζαν άμεσα στις κοπέλες άδεια παραμονής και εργασίας. Σε όλο αυτό το «γαϊτανάκι» εμπλέκονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι, οι οποίοι συνέτασσαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νομιμοποίηση των γυναικών. Βέβαια, στη συνέχεια το κύκλωμα τις προωθούσε σε οίκους ανοχής και κακόφημα μαγαζιά της Αττικής!

Τα άλλα δύο επίπεδα του κυκλώματος ασχολούνταν με τις αναγνωρίσεις πατρότητας.

Τα μέλη ανακάλυπταν πολύτεκνες γυναίκες Ρομά, οι οποίες πληρώνονταν για να δηλώσουν ότι πατέρας κάποιων από τα παιδιά τους ήταν ένας αλλοδαπός από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Τα παρακλάδια του κυκλώματος είχαν ήδη βρει στη συγκεκριμένη χώρα τον «πατέρα» των παιδιών, ο οποίος ερχόταν στην Ελλάδα δήθεν για να δει τα… «παιδάκια» και την «οικογένειά» του! Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, το κύκλωμα δραστηριοποιείται τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, ενώ οι έρευνες για την εξάρθρωσή του διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν το κύκλωμα έχουν εξιχνιάσει 100 υποθέσεις νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών μέσω εικονικών γάμων, 100 περιπτώσεις αναγνώρισης πατρότητας από Ασιάτες, ενώ ερευνούν ακόμα και περιπτώσεις υιοθεσίας παιδιών με σκοπό τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ