Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Μεγάλη τιμή από την Παγκρήτια Ενωση στο πρόσωπο του Βαρδή Βαρδινογιάννη

Τον αναγόρευσε επίτιμο πρόεδρο για την προσφορά του στον κρητικό λαό

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Τον αναγόρευσε επίτιμο πρόεδρο για την προσφορά του στον κρητικό λαό

Παρουσία πλήθους πολιτικών προσώπων που έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη, η Παγκρήτιος Ενωσις αναγόρευσε προχθές το βράδυ τον Βαρδή Βαρδινογιάννη επίτιμο πρόεδρό της.

Η διάκριση αυτή απονέμεται για πρώτη φορά σε προσωπικότητα που δεν διετέλεσε πρόεδρος της ένωσης. Τιμήθηκε όμως η συμβολή του Βαρδή Βαρδινογιάννη στη διάδοση της κρητικής παράδοσης και η προσφορά του στον κρητικό λαό, όπως είπαν με ένα στόμα οι ιθύνοντες της Παγκρητίου Ενωσεως, του μεγαλύτερου πολιτιστικού σωματείου της χώρας, που αριθμεί περισσότερα από 80.000 μέλη.

Με αφορμή τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, η Παγκρήτιος παρουσίασε την έκδοση του βιβλίου «Το Ιερόν και Ηρωικόν της Κρήτης Αρκάδι» του συγγραφέα Διονυσίου Μαραγκουδάκη, επισκόπου Πέτρας. Το βιβλίο αφιερώθηκε στον Βαρδή Βαρδινογιάννη με την ευγενική χορηγία του οποίου τυπώθηκε.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του Βαρδή» είπε ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης, είναι ότι, όταν ήρθε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα, κράτησε ό,τι έφερε από την Κρήτη: το κρητικό φιλότιμο, την κρητική φιλοξενία, την αγάπη προς καθετί κρητικό. Με λίγα λόγια, κράτησε την κρητική λεβεντιά!»

f2 img 3153

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «N.J.V. Athens Plaza» στο Σύνταγμα και εκεί ήταν σύσσωμη η οικογένεια Βαρδινογιάννη: η σύζυγος του Βαρδή Μαριάννα, τα παιδιά του Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νίκος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αλεξία Αντσακλή, η κόρη του Βαρδιάννα με τον σύζυγό της Ιδομενέα Κογχυλάκη.

Εκεί ήταν επίσης η Φώφη Γεννηματά, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανώλης Οθωνας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Θεόδωρος Φορτσάκης. Μαζί τους και ο λυράρης Νίκος Ζωιδάκης, που διασκέδασε τους καλεσμένους, με τον περίφημο κρητικό χορό των Κουρητών να κλέβει την παράσταση.

«Αντίο» στις φράντζες

Το κλασικό και πολυτραγουδισμένο άσμα «άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα» έπαψε esr 3103 008 cmykνα ισχύει για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή με κοντοκουρεμένο μαλλί και περιποιημένη γενειάδα. Οι ανέμελες φραντζούλες πήγαν περίπατο!
Ο υπουργός βρέθηκε στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Συμφωνίας-Πλαισίου για εταιρική σχέση και συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών-μελών της, αφενός, και της Μογγολίας, αφετέρου» και ήταν άλλος άνθρωπος.
«Με γεια το κούρεμα» του ευχήθηκαν και οι συνάδελφοί του.

Από την άλλη, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, που καθόταν δίπλα του, εμφανίστηκε με λευκή εσάρπα ριγμένη απαλά στον έναν ώμο, θυμίζοντας τον Ηλία Ψινάκη που, όταν φοράει εσάρπα, το κάνει με τον ίδιο τρόπο. Πάντως αυτό το στιλ είναι το σήμα κατατεθέν της υπουργού, οπότε δεν γνωρίζουμε ποιος αντέγραψε ποιον!

Τσαμπουκάς στην έδρα

tasia 0

Εμένα η Τασία Χριστοδουλοπούλου μού αρέσει πολύ. Εκτός του ότι είναι μια ωραία «αριστερή αριστοκράτισσα», είναι και «τσαμπουκαλού» στην έδρα. Χθες λοιπόν, αφού προλόγισε τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, για να απαντήσει σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, η ίδια άρχισε το μπίρι-μπίρι με μια συνεργάτιδά της. Ξέχασε όμως να βάλει τον χρόνο ομιλίας του Πετρόπουλου! «Κυρία πρόεδρε, ο χρόνος δεν τρέχει…» φώναζε ο καημένος ο Πετρόπουλος, αλλά η Τασία απτόητη… ούτε που τον άκουγε. Οταν τελικώς τον πρόσεξε, του λέει: «Ε, καλά, ήδη μιλάτε αρκετή ώρα. Τι θέλετε;»
Θεά, έτσι; Θεά, βρέξει χιονίσει!

Ο Ξυδάκης, ο Λοβέρδος και οι… κωλοτούμπες!

Εχουν άπλετο χιούμορ στη Βουλή. «Πρωταθλητή της πολιτικής κωλοτούμπας» αποκάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος, συμπληρώνοντας ότι αυτός ο χαρακτηρισμός του δεν έχει καμιά μομφή προς το πρόσωπό του!
Καταλαβαίνετε τι δούλεμα πέφτει πανταχόθεν.

Και όλα αυτά γιατί ο κακομοίρης ο Ξυδάκης παρενέβη στον καβγά που είχαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Ολγα Γεροβασίλη με αφορμή τις δεκάδες εμβόλιμες τροπολογίες που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ στα νομοσχέδια, με το πρόσχημα του κατεπείγοντος, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Η υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, με τη σειρά της, κατέθεσε στοιχεία που λένε ότι οι τροπολογίες ήταν περισσότερες επί άλλων κυβερνήσεων!

Μεταξύ αυτών υπήρχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που δικαίως διαμαρτυρόταν γιατί δεν καταδέχτηκε ο αρμόδιος υπουργός να μπει στην αίθουσα να απαντήσει σε ερώτησή του.
«Μα τον είδα, ήταν έξω, τον χαιρέτησα. Γιατί δεν ήρθε να μου απαντήσει;» ρωτούσε επιμόνως την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Εκείνη τον έβαλε στη θέση του: «Τι να σας πω τώρα εγώ γι’ αυτό; Φοβάται και δεν έρχεται να σας απαντήσει»!

(!)

Φαντάζομαι ότι όλοι θα θυμάστε πόσο διαχυτικοί ήταν πάντοτε μεταξύ τους η Ανγκελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς. Σε κάθε συνάντησή τους το πολιτικό «φλερτ» ήταν αμοιβαίο. Και επειδή ο Αντώνης μένει αξέχαστος, η Ανγκελα, με το που τον είδε στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μάλτα, έσπευσε κοντά του, αφήνοντας άναυδη την ομήγυρη που τους παρακολουθούσε. Η Γερμανίδα καγκελάριος όμως συνάντησε, μάλλον όχι με την ίδια ζέση (αφού οι αδυναμίες της δεν κρύβονται), και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...