Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: H χρονομηχανή του Βατικανού!

Η εξομολόγηση του μοναχού Ερνέτι, που «είδε» τη Σταύρωση, και η τεχνολογία που ελέγχεται από το πνευματικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας

Από τον 
Απόστολο Αντωνάκη

Η επιθυμία του ανθρώπου να ταξιδέψει στο παρελθόν ή στο μέλλον δεν είναι κάποια πρόσφατη φαντασίωσή του, παρακινούμενη από τις δεκάδες χολιγουντιανές υπερπαραγωγές.

Η νουβέλα «The Time Machine» (Η μηχανή του χρόνου) του George Wells, που κυκλοφόρησε το 1895 και μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες, αργότερα προσαρμόστηκε σε δύο κινηματογραφικά σενάρια που έγιναν επιτυχημένες ταινίες με το ίδιο όνομα, για να ακολουθήσουν αρκετά συναφή μυθιστορήματα και ατέλειωτες σειρές κόμικς. Χωρίς να το θέλει, ο Αγγλος συγγραφέας χρησιμοποιώντας τη φαντασία του άνοιξε παράθυρο στον χρόνο και δικαίως χαρακτηρίστηκε ο «πατέρας της επιστημονικής φαντασίας».

Ενα από τα δημοσιεύματα που συντάραξαν στις αρχές του 2000 ή προβλημάτισαν σοβαρά τη διεθνή κοινή γνώμη βασιζόταν σε μια επιστολή που στάλθηκε σε έναν αμερικανικό εκδοτικό οίκο, γραμμένη από έναν Βενεδικτίνο μοναχό, τον Πελεγκρίνο Μαρία Ερνέτι (1925-1994). Σε αυτή την επιστολή ο μοναχός φαίνεται να εξομολογείται σε έναν μακρινό συγγενή του ότι ο θόρυβος που ξέσπασε γύρω από το όνομά του ήταν προϊόν δικής του επινόησης, καθώς ισχυριζόταν ότι κατασκεύασε στα μέσα της δεκαετίας του ’50 μια χρονομηχανή. Οσα αναφέρονται στην επιστολή είναι εντελώς αντίθετα από όσα ισχυρίζεται ο ιερωμένος Φρανσουά Μπριν, αφιερωμένος στο τάγμα των Ιησουιτών.

Σε αρχαία τραγωδία

Σύμφωνα με τον πατέρα Μπριν, που ήταν φίλος με τον μοναχό Ερνέτι, ο Βενεδικτίνος συμμετείχε σε ένα πείραμα που σχετιζόταν με την κατασκευή μιας χρονομηχανής. Ο Μπριν ισχυρίζεται ότι ο Ερνέτι τού εξομολογήθηκε την ύπαρξη της χρονομηχανής και πως ο ίδιος κατόρθωσε να παρακολουθήσει μια παράσταση της αρχαίας τραγωδίας «Θυέστης», την οποία έγραψε ο Κουίντο Ενιο το 169 π.Χ. Ο ίδιος περιέγραψε ένα τμήμα της τραγωδίας, η οποία -σημειωτέον- έχει χαθεί, ενώ μόνο λίγες αναφορές υπάρχουν γι’ αυτήν σε διασωθέντα αρχαία κείμενα.

Σε ένα δεύτερο «ταξίδι» πίσω στον χρόνο παρακολούθησε τη Σταύρωση του Χριστού και η απόδειξη έφερε πίσω τη φωτογραφία του, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε το 1972 σε γνωστό, μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό.

Συγκλονιστικό ίσως συγγραφικό έργο είναι «Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι», που αναφέρεται στην ανακάλυψη μιας χωροχρονομηχανής από έναν Βενεδικτίνο μοναχό, μια ανακάλυψη η οποία αποσιωπήθηκε από το Βατικανό. Η τότε συγκάλυψη έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας, ύστερα από δημοσιεύματα των εφημερίδων «Daily Mail» και «Daily Express».

Σύμφωνα, λοιπόν, με διαρροές από το περιβάλλον του Βατικανού, ο Ερνέτι κατείχε μια μηχανή «του χρόνου-μάντη», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να έχουν πρόσβαση στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σκηνές από σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Το μηχάνημα, το οποίο αποτελείται από μια οθόνη και έναν περίεργο, κατ’ επιλογήν χρονο-συντονιστή, που είναι γνωστός ως «chronovisor», εμφανίζει τον ήχο και την εικόνα, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει σε «προβολή» σκηνές, σαν να κοιτάζει μέσα από ένα παράθυρο στο παρελθόν.

Ως ιστορικό κέντρο αυτής της εξουσίας, το Βατικανό έχει διατηρήσει τον αυστηρό έλεγχο της τεχνολογίας, παρέχοντας πληροφορίες μόνον σε έμπιστα κράτη.

Αλφρεντ Γουέμπρε: Ποιος δημιούργησε CIA, MI5 και MI6

Σύμφωνα με τον πολιτικό και νομικό Αλφρεντ Γουέμπρε, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ είναι εκείνη η οποία βοήθησε το Βατικανό στις ανακαλύψεις του. Ισχυρίζεται επίσης τα εξής: «Το Βατικανό οργάνωσε και χρηματοδότησε με υπεργολαβία την προηγμένη τεχνολογία και την ανέθεσε ή την παρέδωσε στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ και στη CIA, και όλο αυτό συνθέτει ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε εντατικά στα τέλη της δεκαετίας του ’60».

Συγκλονιστική είναι επίσης η δήλωσή του πως η βρετανική κυβέρνηση μπορεί επίσης να συμμετέχει σε αυτή τη μελλοντική χρονο-προβολή της προηγμένης τεχνολογίας, ενώ ισχυρίζεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες MI5, MI6 και CIA είναι δημιουργήματα του Βατικανού! Ο Γουέμπρε είναι πτυχιούχος Νομικής από το πανεπιστήμιο Yale και μέλος της περιφέρειας της Κολούμπια Bar. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για το ταξίδι στον χρόνο και στο σύμπαν, και κατέχει σήμερα ένα blog για την τελευταία έρευνά του, που ονομάζεται «Εξωπολιτική».

Στο τελευταίο βιβλίο του «Πανσύμπαν» εξηγεί την ιστορία της χρονομηχανής, και το blog του εκθέτει τις ιστορίες των εμπειριών των ανθρώπων που ασχολήθηκαν ή είχαν επαφή με το «chronovisor».

Οι αμφιλεγόμενες απόψεις του Γουέμπρε έχουν απαγορευτεί από ιστοσελίδες όπως η Wikipedia και το facebook, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται πως η τελευταία έκδοση του βιβλίου ανατέθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού, αν και έχει ερωτηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει ακόμη απαντήσει.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...