Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Σε τεντωμένο σκοινί

Το τελεσίγραφο και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την κινητικότητα.

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Την ίδια στιγμή «προθεσμία ώς αύριο το μεσημέρι για να τα βρουν οι ελληνικές αρχές με την τρόικα» έδινε από τις Βρυξέλλες ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει χρήματα από καμία δόση για τους επόμενους τρεις μήνες.

Ομως υπάρχουν και οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ντάισελμπλουμ, ο οποίος χθες εκτίμησε ότι στο ελληνικό πρόγραμμα δεν υφίσταται κανένα χρηματοδοτικό κενό. Επιπλέον, αναφερόμενος στις φήμες ότι οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις θα επιφέρουν την τμηματική και όχι την ολοσχερή καταβολή της επόμενης δόσης, εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός: «Η επόμενη δόση θα είναι ολόκληρη» είπε, προσθέτοντας όμως ότι αυτό αποτελεί τον στόχο της ευρωζώνης.

Το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι η κινητικότητα συνολικά 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου κι έτσι σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από τους δανειστές μας θεωρείται ανέφικτη η εκπλήρωση του προαπαιτούμενου κι έτσι εκτιμάται ότι εξαιτίας αυτού του κωλύματος είναι πολύ πιθανόν να δοθεί σε τμήματα πλέον η επόμενη δόση (8,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,1 δισ. ευρώ από την Ε.Ε.).

Ενα άλλο θέμα που είναι ακόμη ανοιχτό αφορά τον φόρο ακινήτων. Για τον νέο φόρο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι ακόμα δεν έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εισπραχθεί και το 2014 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς οι δανειστές έχουν ακόμη ενστάσεις περί εισπραξιμότητας. Ανέφερε όμως ότι η ελληνική πλευρά έχει απαντήσει επιτυχώς σε όλα τα επιχειρήματα που έχει θέσει η τρόικα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που βρίσκεται στο Βερολίνο για τη Σύνοδο Κορυφής με αφορμή την ανεργία στους νέους, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Σαμαράς έχει συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, καθώς και πλήρη ενημέρωση της πορείας των συζητήσεων με την τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η εντολή του κ. Σαμαρά είναι να διευθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα σε πολύ σύντομο χρόνο, ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup να εξελιχθούν όλα ομαλά με την επόμενη δόση, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει περιθώριο για τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...