Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η απίστευτη ιδέα του Κώστα Γαβρόγλου, που απειλεί με το απόλυτο μπάχαλο την Παιδεία!

Η μεταπήδηση φοιτητών από τμήμα σε τμήμα και το πτυχίο από την πρώτη σχολή επιλογής

AΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η μεταπήδηση φοιτητών από τμήμα σε τμήμα και το πτυχίο από την πρώτη σχολή επιλογής

Ηρθε η ώρα να φωνάξουμε «Φίλης και πάλι Φίλης»! Από την ώρα που ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου (εμφανισιακά πολύ σικ αριστερός), έχει επέλθει το απόλυτο μπάχαλο.

Χθες, λοιπόν, μας είπε ο… συριζαίος κουλτουριάρης υπουργός ότι θα μπορεί ένας φοιτητής – σπουδαστής να μεταπηδά από το ένα τμήμα στο άλλο, αλλά πτυχίο θα παίρνει από την πηγή, δηλαδή από την πρώτη σχολή που επέλεξε. Και τότε γιατί να πάει στη δεύτερη, υπουργέ μου;

Επί του θέματος ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Μπαίνω στο Τμήμα Α’, μπορώ να πάρω στη διάρκεια των σπουδών μου, αφού τελειώσω ύστερα από τέσσερα χρόνια, τα μαθήματα από το Τμήμα Β’, αλλά το πιστοποιητικό θα το πάρω υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρω το πτυχίο μου στο Α’. Αρα επαγγελματικά δικαιώματα είναι το Α’, είναι το πτυχίο στο οποίο μπήκε κανείς»!

Μάλιστα, επειδή ούτε ο ίδιος κατάλαβε τι δήλωσε ή πώς θα υλοποιείται αυτό πρακτικά, σημείωσε ότι πρέπει να προσεχθεί πώς θα μεταφερθεί δημόσια αυτή η φοβερή ιδέα:
«Εδώ τώρα όμως θέλει μια πολύ μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα προβληθεί και δημόσια αυτή η ρύθμιση» είπε ο ίδιος! Πώς να μεταφέρουμε την είδηση αλλιώς, κ Γαβρόγλου; Τους λέτε να κάνουν αλλαξοκ…ς με τις σχολές οι φοιτητές, αλλά όχι για πτυχίο. Ετσι, για να πάρουν μια «τζούρα» άλλων σπουδών! Ας έλθει επιτέλους το Αγιο Φως κι ας περάσει έξω από το σπίτι των Μπαλαούρα και Γαβρόγλου. Παρακαλώ πολύ!

Η ατάκα του παπά για τον Αλέξη Τσίπρα

tsipras 1

Οταν η Αριστερά κάνει εγκαίνια, είναι πολύ large! Η δεξίωση που δόθηκε για τα γενέθλια της σήραγγας Τεμπών ήταν πλούσια και πανηγυρική. Λουλούδια, κρασάκι κι ευχές.
Εκεί, λοιπόν, ένας ιερέας με χιούμορ, μετά την τελετή παράδοσης και τη δοξολογία, πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα και του είπε τον καημό του. Ητοι, ότι ήθελε πάντοτε να φωτογραφηθεί με έναν ακροαριστερό!

«Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστη χάσματα. Να είστε πάντα καλά και να διατηρήσετε αυτό το χαμόγελο. Απλώς θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό» είπε ο παπα-Θανάσης, εάν μας μετέφεραν σωστά το όνομά του. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε. Αλλωστε, τι άλλο να έκανε; Το πικρό ποτήρι όμως πρέπει να το ήπιε ολόκληρο, καθώς αυτό το «ακροαριστερός» δεν ξέρεις αν είναι η… άποψη του παπά ή η ειρωνεία του. Αναλόγως πώς εννοεί τον αριστερό καθείς!

Δώρο ιστορικής αξίας

kyrgiakos koutsoumpas

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», αγαπητέ γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα… Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πήγε με άδεια χέρια. Αντί για γλυκάκια, του πρόσφερε ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ηταν η Συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, η οποία υπογράφηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1943. Η «Συμφωνία του Θερίσου», όπως λέγεται, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Οι δύο αρχηγοί κομμάτων, αν και απέχουν τόσο πολύ ιδεολογικά, συζήτησαν σε ωραίο κλίμα. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού ο σκοπός τους είναι κοινός: Να τους αδειάσει τη γωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η χρυσοχέρα Φώφη τάισε βουλευτές της

Αυτά είναι τα καλά, όταν πρόεδρος κόμματος είναι γυναίκα. Φαγητό από τα χεράκια της χρυσοχέρας Φώφης έφαγε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε στο σπίτι της τους βουλευτές και τους μαγείρεψε ριζότο με θαλασσινά, αρνάκι με πατάτες, κατσικάκι και σπανακόπιτα. Τους γλύκανε με λουκουμάδες και παγωτό, ενώ τους… πότισε κρασάκι και ρακόμελο παραγωγής του συζύγου της. Πληροφορίες που ερευνώνται λένε ότι στον Βαγγέλη Βενιζέλο εστάλη… με e-mail το μενού και δεν του άρεσε. Αρα δεν πήγε! Η μαγειρική, πάντως, ταιριάζει στη Φώφη, όπως διαπιστώνουμε, αν όμως τα υλικά δεν είναι πολύ ποιοτικά, φοβάμαι μήπως δεν βγει η συνταγή!

(!)

loberdos

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήγε στο ευχέλαιο της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα και πήρε την ευλογία από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Μπράβο, Ανδρέα μου. Κάνα ευχέλαιο για να σας… κάτσουν οι συνεργασίες στο ΠΑΣΟΚ θα κάνετε;

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...