Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κέρασε τρίγωνο πανοράματος ο ΠΑΟΚ, πεντάστερη η ΑΕΚ

Εύκολη νίκη με τον αδιάφορο ΠΑΟ! «Χ» στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός (1-1)

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης
Χάρης Δάντσης

O ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ψυχωμένος στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός απλά παρίστατο και το ντέρμπι της αγωνιστικής αποδείχθηκε παράσταση για έναν ρόλο. Πριν από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ παρέσυρε (3-0) τους «πρασίνους» και, αν μη τι άλλο, έχει το πάνω χέρι, τουλάχιστον στην ψυχολογία. 

Πάντως, από το ροτέισον και των δύο προπονητών απουσίαζαν αρκετοί παίκτες από κάθε ομάδα (ειδικά από τους «πρασίνους»), θυσία στον βωμό της προσπάθειας για πρόκριση στον τελικό – ήταν εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάθος στον πάγκο, ενώ οι αλλαγές που έκανε ο Ιβιτς, εκ του αποτελέσματος, δεν είχαν καμία απολύτως συνέπεια. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε κεφάτος και κατάφερε μέσα σε 15′ να πετύχει τρία γκολ. Ο Ενρίκε άνοιξε το σκορ (18′) και ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Ο Λέοβατς έκανε (27′) το 2-0 και ο Σάκχοφ (35′) έδωσε στην επικράτηση του ΠΑΟΚ διαστάσεις θριάμβου. Τίποτε δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο.

■ Ακόμη βρέχει γκολ στο ΟΑΚΑ
Μια εντυπωσιακή ΑΕΚ έστησε πάρτι στο ΟΑΚΑ σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους την Κέρκυρα (5-0) και θέλει έναν βαθμό για να μπει και τυπικά στα πλέι οφ. 

Η «Ενωση» από το 23′ ήταν κυρίαρχη, με τον Μπακασέτα (23′,55′) και τον Πέκχαρτ (39′ ,70′) να πετυχαίνουν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ (το άλλο στο 42′ ο Ντίντακ) και να δείχνουν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Σημείο αναφοράς του παιχνιδιού και η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στην εντεκάδα, με ειδικό νάρθηκα στο χέρι του. Από εκεί και πέρα, ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ τόσο με καινούργια πρόσωπα στην εντεκάδα όσο και με νέο (σε σχέση με τα προηγούμενα ματς) σχήμα. 

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές έδωσαν στην ΑΕΚ και φρεσκάδα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση με το πλούσιο 5-0. Αλλωστε, οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο.

 Μοιρασμένα και τα ημίχρονα
Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Πανιώνιος και Πλατανιάς, που κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τέλους αλλά τελικά έμειναν στο 1-1, σε ένα ματς με λίγες φάσεις και φτωχό θέαμα. Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και δίκαια προηγήθηκε με 1-0 με τον Γιακουμάκη στο 10′. 
Αντέδρασαν στην επανάληψη και ισοφάρισαν με ανύπαρκτο πέναλτι του Μπεν στο 65′ οι γηπεδούχοι. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδωσε φανέλα βασικού έπειτα από πολύ καιρό στον Νταβίντ Ενγκόνγκ, ενώ ο Βασίλης Πλιάτσικας ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και επέστρεψε σε αγώνα Σούπερ Λίγκας μετά το 2009. 

Οι Κρητικοί μπορούν να φωνάζουν δικαιολογημένα γιατί ο Σελίμος ανακάλυψε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Καρυπίδη.

■ Αυτοκτόνησαν στην Τρίπολη
Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη αλληλοεξουδετερώθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», μένοντας στο 0-0. Ετσι, οι «Ακρίτες» είδαν την πέμπτη ΑΕΚ να παίρνει τους τρεις βαθμούς και κατ’ επέκταση το τρένο των πλέι οφ να απομακρύνεται (βρίσκονται στο -4 από την «Ενωση»), ενώ οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να ξεμπερδέψουν με την υπόθεση παραμονή. 

Βέβαια, οι τέσσερις βαθμοί που απέχουν από τον 15ο Λεβαδειακό τούς επιτρέπουν να ονειρεύονται το μέλλον τους στη Σούπερ Λίγκα. Στην Τρίπολη, επίσης, κρατούν το γεγονός ότι η ομάδα τους διατηρήθηκε αήττητη για πέμπτο ματς με τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η έβδομη ισοπαλία στα 10 τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει Αστέρας και Ξάνθη στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα.

■ Την έστειλε στη Φούτμπολ Λιγκ
Με πολυτιμότερο παίκτη και σκόρερ στο 16′ του γκολ της αναμέτρησης τον Ρόσα, ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 τη Βέροια, αποζημίωσε τους φιλάθλους του με καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έστειλε τη «βασίλισσα του Βορρά» στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς η ομάδα του Ντόστανιτς δεν προλαβαίνει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στη βαθμολογία. 

Η καλύτερη στιγμή ήταν η έμπνευση του Ρόσα να σουτάρει από μακριά, με αποτέλεσμα να κρεμάσει τον Καντιμοίρη και να ανοίξει το σκορ. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε και άλλες καλές στιγμές, αλλά δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν νωθρό αγωνιστικό πρόσωπο, δεν δημιούργησαν ευκαιρίες και εν τέλει πήραν από την αναμέτρηση ό,τι άξιζαν. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα, διαπιστώνοντας ότι δεν απειλούνται.

■ Φουλάρει για τον 13ο άθλο
Ολοταχώς προς τη σωτηρία με βαθμολογικά κριτήρια τρέχει ο Ηρακλής! Ο «Γηραιός» νίκησε με 2-1 (11′ Μπαστακός, 47′ Δώνης – 83′ Βιντάλ) τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες και οι οπαδοί του ελπίζουν βάσιμα ότι θα πανηγυρίσουν την παραμονή στο τέλος της σεζόν.

Χθες τα παιδιά του Σάββα Παντελίδη είχαν να ξεπεράσουν και μια πένθιμη είδηση που μεταδόθηκε στην αποστολή νωρίς το πρωί. Ο Νίκος Ζιαμπάρης, λοιπόν, έφυγε εσπευσμένα από τα Γιάννινα για τις Σέρρες, καθώς ενημερώθηκε ότι απεβίωσε ο πατέρας του. Οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτησαν σε βαρύ κλίμα και το απόγευμα παρουσίασαν το πάθος και την αυτοθυσία που τους χαρακτηρίζουν στις τελευταίες αναμετρήσεις απέναντι στους γηπεδούχους που δεν είχαν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και αποδοκιμάστηκαν στο ημίχρονο. Τον νέο θρίαμβο των «κυανολεύκων» πανηγύρισαν θερμά οι 300 οπαδοί τους που ταξίδεψαν στα Γιάννινα.

f2 1 Συνέχεια στην αγωνία των δύο
Αναβολή στη στέψη. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στον Λεβαδειακό και θα περιμένει την επόμενη αγωνιστική για τον γύρο του θριάμβου. Οι Βοιωτοί, που μάχονται για τη σωτηρία, προηγήθηκαν με γκολ του Βασιλείου στο 43′, αλλά το γκολ της ισοφάρισης στο 89′ από τον Καρντόσο τους… έφερε στη 15η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν αρκετές ευκαιρίες και φώναξαν δικαίως για πέναλτι σε χέρι του Τριποτσέρη στο 81ο λεπτό, δεν ανησυχούν για την κατάκτηση του 44ου τίτλου τους (χρειάζονται έναν βαθμό). Το μυαλό φάνηκε ότι ήταν στο παιχνίδι της Μ. Πέμπτης με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Εξάλλου, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με εννιά αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τους Καπίνο και Σεμπά.

 Εμεινε ζωντανή για τη σωτηρία
Σε αναμμένα κάρβουνα εξακολουθούν να κάθονται στην ΑΕΛ. Το χθεσινό 0-0 και ο ένας βαθμός κόντρα στον βαθμολογικά αδιάφορο Ατρόμητο δεν ήταν αρκετά. 

Εξάλλου, δεν βοήθησαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Η απόσταση των «βυσσινί» (που ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Σα Πίντο να είναι καλύτερη) από την επικίνδυνη ζώνη παραμένει στους δύο βαθμούς. Ωστόσο, το πρόγραμμα των Θεσσαλών έως το φινάλε είναι «φωτιά». 

Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πάους υποδέχεται την Ξάνθη στο «AEL FC Arena», ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Για τους Περιστεριώτες, διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχουν τα ματς με Παναθηναϊκό (εκτός) και Πλατανιά (εντός), που ξέμειναν από στόχους.

Αποθέωση Μανόλο σε Τσιγκρίνσκι και αιχμές για το… 6-0

Αιχμές για το 6-0 κόντρα στον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραΐσκάκη στην πρώτη θητεία του άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ… αποθέωσε τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Δύο διαφορετικοί αντίπαλοι. Αλλά σήμερα (χθες) το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Πριν από το ματς όλοι μου έλεγαν πόσο σημαντικό είναι το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά οι τρεις βαθμοί ήταν ζωτικής σημασίας για μας και τα πλέι οφ. Κανείς δεν εκπλήσσεται ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι παίκτης με πολλή ποιότητα. Αυτό φυσικά που μπορεί να εκπλήξει όσους δεν τον γνωρίζουν είναι το πόσο ταπεινός είναι, πόσο επαγγελματίας είναι. Για το ματς τότε στο Καραΐσκάκη σκέφτομαι πολλά πράγματα, όχι μόνο που συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Οχι μόνο τότε, αλλά και σε άλλο παιχνίδι. Ισως ξέρετε περισσότερα. Ας το αφήσουμε, ας το ξεχάσουμε». 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, από την άλλη, τόνισε: «Αλλο ένα παιχνίδι μας που δεν αντέχει σε κριτική. Δεν έχω λόγια να περιγράψω κάτι άλλο».

Λεμονής: «Πάμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας»

Το σύνθημα για την επόμενη μέρα και τη μάχη με την ΑΕΚ για το Κύπελλο που ακολουθεί (Μ. Πέμπτη, στο Καραϊσκάκη) έδωσε ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό δήλωσε στη Nova πως «κρατάμε την προσπάθεια που κάναμε. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο μερικές φορές. Είχαμε τις φάσεις να καθαρίσουμε το ματς, αλλά είναι σημαντικό ότι ο κόσμος μάς χειροκρότησε στο τέλος. Είχαμε έναν συνδυασμό παιχνιδιών όλο αυτό το διάστημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κατακτήσουμε τους δύο στόχους που έχουμε». Πλέον, η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στον πρώτο ημιτελικό με την «Ενωση». 

Σε αντίθεση πάντως με τους… «μεγάλους», που δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη επί του Λεβαδειακού και να κατακτήσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού εξασφάλισε και μαθηματικά χθες στη Λιβαδειά (μετά το 3-1 απέναντι στους Βοιωτούς) το τρίτο διαδοχικό Πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ K20.

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...