Υποψήφιοι Αϊνστάιν στα θρανία

Μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στα ομαδικά τεστ των 45 ερωτήσεων, που πιστοποιούν τον δείκτη ευφυΐας (IQ) για να μπουν στην «ελίτ» των πιο έξυπνων ανθρώπων

Δεκάδες υποψήφιοι, μικροί και μεγάλοι, θέλησαν να δοκιμάσουν πόσο τους… κόβει στα ομαδικά τεστ που διοργάνωσε η MENSA, με στόχο να μπουν στην «ελίτ» του 2% του ανθρώπινου πληθυσμού με νοημοσύνη άνω του συνηθισμένου!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Οι εξετάσεις για… ξύπνιους του οργανισμού που πιστοποιεί τον δείκτη ευφυΐας (IQ) έγιναν τη Μεγάλη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της ελληνικής MENSA, στο ΦΙΞ. Οι υποψήφιοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, σε παιδιά 10 ως 14 χρόνων και στους μεγαλύτερους. Ολοι πήραν το τεστ των 45 ερωτήσεων και είχαν στη διάθεσή τους 30 λεπτά για να απαντήσουν.

Το τεστ αποτελείται μόνο από σχήματα, ώστε να μπορούν να «μετρηθούν» ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή ή ενδεχομένως δεν έχουν γενικές γνώσεις. Οι απαντήσεις αξιολογούνται από ειδικό ψυχολόγο και θεωρούνται απόρρητες. Η αξιολόγηση δείχνει αν ο υποψήφιος θα συγκεντρώσει το σκορ που απαιτείται για να γίνει μέλος της MENSA, ενώ υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης ύστερα από έξι μήνες.

Ο πήχυς του δείκτη ευφυΐας είναι στο 130, δηλαδή 40 σωστές απαντήσεις στις 45 ερωτήσεις. Οσοι τον πιάσουν θα λάβουν ένα e-mail που θα τους καλωσορίζει στη διεθνή ομάδα των πιο «κοφτερών» μυαλών του κόσμου, που αποτελούν μόλις το 2% της ανθρωπότητας.

Εδώ και οκτώ χρόνια η ελληνική MENSA έχει δώσει τη δυνατότητα να δοκιμαστούν περισσότεροι από 4.000 Ελληνες και μόνο οι 1.600 (40%) κατάφεραν να περάσουν τα τεστ και να πιστοποιήσουν ότι το IQ τους είναι πάνω από 130!

«Το συγκεκριμένο τεστ της MENSA μάς δείχνει σκορ με ανώτερη κλίμακα αξιολόγησης μέχρι το 145, ο οποίος είναι ένας δείκτης που τον έχει ένα άτομο στα 1.000! Μόνο 100 από τους 1.600 επιτυχόντες έχουν πετύχει αυτό το σκορ!» δήλωσε ο πρόεδρος της MENSA Χρήστος Αποστολίδης.

Πολλοί λόγοι οδηγούν έναν άνθρωπο να μετρήσει το IQ του. Αλλοι συμμετέχουν από απλή περιέργεια, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η ιδιότητα του μέλους της MENSA θα είναι ένα επιπλέον προσόν που θα ανοίξει επαγγελματικές πόρτες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ